En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Ağustos 28, 2008, 07:36:32
769902 Mesaj 8136 Konu Gönderen: 6345 Üye
Son üye: JiJi_|qamse|Jik
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  Aşk / İlişkiler  |  İskender Pala ile Aşk Üzerine Röportaj...
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] 3
Gönderen Konu: İskender Pala ile Aşk Üzerine Röportaj...  (Okunma Sayısı 427 defa)
diLhuN
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Mayıs 19, 2008, 12:16:51 »

Smiley
zuzu
zzuzzuu

« Yanıtla #16 : Mayıs 19, 2008, 12:17:28 »

Profesör Doktor İskender Pala (8 Haziran 1958 Uşak), edebiyatçı ve edebiyat araştırmacısıdır. Divan Edebiyatı üzerine yaptığı çalışmalar ile tanındı. İstanbul’da ikamet eden yazar 3 çocuk babasıdır.

İlkokul’ u Uşak’ta ki Cumhuriyet İlköğretim okulu’nda bitirdi. Lise’yi Kütahya’ da ki Kütahya Lisesi’nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okumaya hak kazandı. Aynı okulda yaptığı Lisans Tez çalışması ;Câmiu'n-Nezâir’dir. Doktora çalışmasını ise yine İstanbul Üniversitesi’nde yaptı; Aşkî, Hayatı, Edebî Şahsiyeti ve Divânı. Divan edebiyatı dalında 1983 yılında Doktor, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi’nde Doçent, 1998 yılında da Kültür Üniversitesi’nde Profesör oldu.

Okuma hayatına Peyami Safa’nın eserleri ile başladığını belirten yazar, ilk okuduğu kitapların 9. Hariciye Koğuşu ve Yalnızız olduğunu söylüyor. Ömer Seyfeddin, Refik Hâlid, Reşat Ekrem okunduktan sonra, Osmanlı Tarihi ve Edebiyatla tanışması Erzurum ve İstanbul’da ki üniversite yıllarına denk gelmiş.

Bir ara Hilmi Yavuz ile TRT’ de Şairane adlı programı sunan yazar; şu anda TRT 2 de Perşembe günleri 22.10 Divançe adlı programı hazırlıyor.

Düzenli olarak Altunizade ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezlerinde Divan Şiiri Saati adı ile etkinlikleri olup sık sık okur günleri de düzenlemektedir.

* 1979-1982 İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Seminer Kütüphane.Memuru
* 1982-1984 Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Lisesi Komutanlığı'nda teğmen
* 1984-1986 Üsteğmen
* 1986-1987 Boğaziçi Üniversitesinde part-time Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi
* 1987-1994 Yüzbaşı, Dz.K.K.lığı Tarihi Deniz Arşivi kuruluş ve faaliyetleri
* 1994-1996 Tarihi Deniz Arşiv Araştırmaları ve Dz.K.K.lığı yayın faaliyetlerinin yürütülmesi
* 1996-1997 Öğretim yılı, MSÜ Fen-Edebiyat Fak. Eski Türk Edebiyatı öğretim üyesi ve İSAM redakte kurulu üyeliği
* 1997 Öğretim yılı İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim üyesi

Ödülleri
* 1989 Türkiye Yazarlar Birliği dil ödülü
* 1989 (Ansiklopedik Divân Şiiri Sözlüğü)
* AKDTYK Türk Dil Kurumu ödülü, 1990 (Ansiklopedik Divân Şiiri Sözlüğü)
* Türkiye Yazarlar Birliği inceleme ödülü, 1996 (Şairlerin Dilinden)
* Aydınlar Ocağı Kayseri Şb. Yılın Edebiyat Adamı ödülü, 2001
* YTB Uşak Halk Kahramanı ödülü, 2001
* 2003 Türk - Eğitim-Sen, Türkiye Yazarlar Birliği, Polis Akademisi ve Emniyet Teşkilatı "Yılın Romanı Ödülü" ( Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk )

Eserleri
* Ansiklopedik Divan Şiiri Sözlüğü
* Kronolojik Divan Şiiri Antolojisi
* Akademik Divan Şiiri Araştırmaları
* Divan Edebiyatı
* Atasözleri Sözlüğü
* Müstesna Güzeller
* Şairlerin Dilinden
* Aşina Güzeller
* Ah Mine’l-Aşk
* Efsane Güzeller
* Kudemanın Kırk Atlısı
* Kırklar Meclisi
* Şiirler Şairler Meclisler
* Şi’r-i Kadim
* …Ve Gazel Yeniden
* Perişan Gazeller
* Peri-şan Güzeller
* İki Dirhem Bir Çekirdek
* Ayine
* Gözgü
* Tavan Arası
* Kahve Molası
* Güldeste
* Gül Şiirleri
* Hayriyye
* Hilye-i Saadet
* Babil’de Ölüm İstanbul’da Aşk
* Kadılar Kitabı
* Kırk Güzeller Çeşmesi
* Kitab-ı Aşk
* Kırk Ambar
diLhuN
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Mayıs 19, 2008, 12:18:17 »

resim atamıorum ben beceriksizim...
ama kitabı-ı aşk okunulası bir kitap...
zuzu
zzuzzuu

« Yanıtla #18 : Mayıs 19, 2008, 12:19:47 »

Smiley bende kitap okuyamıyorum ama böle kısım kısım okumak hoşuma gidiyor
SewdaLinkA
PsikopatIdealci

swd & gry

« Yanıtla #19 : Mayıs 20, 2008, 13:06:17 »

Aşk bir hastalık mıdır ve birgün geçer mi?
Evet, bir hastalıktır ama bu reddedilecek bir hastalık değildir. Bu hastalığı ömründe bir kez geçirmeli insan... Gerçek aşk ise yarası kapanmıyor. Bugünkü ucuz ilişkiler değil tabiî. Aşkın yarası yanık yarası, kılıç yarası gibidir. Mutlaka kalpte izi kalır.

güzelmiş teşk.ler

Sana yalanım hiç olmadı, bunun için seni inandırmaya çalışmayacağım, keşke seni yalan bir aşkla sevseydim, belki böylesine sızın kalmazdı içimde, bana değilde aşkıma söylediğin sözler çok ağır geldi ama yinede teşekkürler; hayatta hiçkimsenin bu denli sevilmeyi haketmediğini öğrendim sayende.
Seni sana ve kimbilir daha kimlere bırakıyorum, ve hakkını helal et demiyorum sana, çünkü gönül hakkın bile yok bende..Güven olmadan Sevda olabilirmi? insan güvenmesze Sevdasını taşıyabilirmi yüreğinde... ?
diLhuN
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Mayıs 20, 2008, 13:09:25 »

asıl sana teşekkürler okunulası öğrenilesi bi adam bu fark etmeli herkesler Smiley
SewdaLinkA
PsikopatIdealci

swd & gry

« Yanıtla #21 : Mayıs 20, 2008, 13:16:06 »

fark ettim sayende bi kez daha teşekkürler .. awatarının altındaki cümlede çok güzelmiş.

Sana yalanım hiç olmadı, bunun için seni inandırmaya çalışmayacağım, keşke seni yalan bir aşkla sevseydim, belki böylesine sızın kalmazdı içimde, bana değilde aşkıma söylediğin sözler çok ağır geldi ama yinede teşekkürler; hayatta hiçkimsenin bu denli sevilmeyi haketmediğini öğrendim sayende.
Seni sana ve kimbilir daha kimlere bırakıyorum, ve hakkını helal et demiyorum sana, çünkü gönül hakkın bile yok bende..Güven olmadan Sevda olabilirmi? insan güvenmesze Sevdasını taşıyabilirmi yüreğinde... ?
diLhuN
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Mayıs 20, 2008, 13:19:21 »

oda ondan çalıntı Smiley
SewdaLinkA
PsikopatIdealci

swd & gry

« Yanıtla #23 : Mayıs 20, 2008, 17:51:23 »

oda ondan çalıntı Smiley

o zaman ben iice sewdim bu kişiligi..

idea
IdealManyak

EyLuL

« Yanıtla #24 : Mayıs 21, 2008, 15:38:39 »

Aşk nedir, neye aşk denir?
Aşk bir sarmaşıktır ve en iyi bir tanımı da budur. Aşk kelimesinin kökeni de oradan gelir. Sarmaşık bir ağacı dıştan sarar, yemyeşil gösterir ama içten içe kurutur. Nice çınarlar, nice selvi boylular aşkın sarmasıyla içten sararmış kurumuştur, dışı yeşil görünür hâlâ.

Ya Sahip Olursun ßana ßu Hayatta
Ya Hayal oLur KaLırım RüyaLarında
Ya $arkın oLur DoLanırım DudakLarında
Ya Uzaktan geLen Ses oLur,KaLırım kuLakLarında 

uuя ßöcέği
PsikopatIdealci

« Yanıtla #25 : Mayıs 21, 2008, 16:17:13 »

Hasret aşk'ı ne kadar büyütür?
Sevgiliden ne kadar ayrı kalırsanız aşkınız o kadar büyük. Bugün tanışır, yarın kolkola gezerseniz aşk o kadar olacaktır. Üç ay ayrı kalırsanız büyür, askere gidersiniz çoğalır.

bisim aşkımız çoğalıyo o zaman (: saol paylaşım için aplajımmm..

ßéŋ O'ŋa Яésмéŋ áşığıм ...
diLhuN
Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Mayıs 21, 2008, 20:18:15 »

aplajım dilerim hic bitmes...
uuя ßöcέği
PsikopatIdealci

« Yanıtla #27 : Mayıs 22, 2008, 17:13:57 »

aminnnn .. çok saoll

ßéŋ O'ŋa Яésмéŋ áşığıм ...
bRonzé
Bayan Moderator

This pain is just too real ...

« Yanıtla #28 : Mayıs 22, 2008, 18:00:09 »

Hasret aşk'ı ne kadar büyütür?
Sevgiliden ne kadar ayrı kalırsanız aşkınız o kadar büyük. Bugün tanışır, yarın kolkola gezerseniz aşk o kadar olacaktır. Üç ay ayrı kalırsanız büyür, askere gidersiniz çoğalır.

bencede...

Aşk tazelenir mi?
Sevgili her daim, aşıkını sınar. Bazen bir söz, bazen bir hareket bazen de bir "seni seviyorum" ile aşk tazelenir. Güzel söz, sadece güzel söz.

ne kadar dogru Smiley

tşkler

«»«»«»«»«»«»«»«»«»
(º(º(º( DünyanIn Mérkézindéyim )º)º)º)
ﻢ ﻢ ﻢ Etrafımdaki ßinaLar Kutu Kutu Pénsé Oynuyor ﻢ ﻢ ﻢ
ﺸ ﺸ ﺸ ﺸ Günéş Yağ-ßaL Satma Gayrétindé ELindé ßuLuttan MéndiLi ﺸ ﺸ ﺸ ﺸ
ﻔ ﻔ ﻔ ﻔ Çocuk DéğiLim. EğLénémiyorum ﻔ ﻔ ﻔ ﻔ
∞ | ∞ | ∞ | ∞ | ∞ | ∞ | ∞

Rade
diLhuN
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Mayıs 22, 2008, 19:53:24 »