En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Mayıs 23, 2012, 20:00:06
1725886 Mesaj 29051 Konu Gönderen: 26983 Üye
Son üye: entemiemiNews
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  Felsefe clubu  |  atéizm'in félséfi dayanakları..
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13
Gönderen Konu: atéizm'in félséfi dayanakları..  (Okunma Sayısı 16483 defa)
Not
IdealManyak

Teşekkür Sayısı 2

düşsel zamanım..

« Yanıtla #135 : Nisan 21, 2009, 13:54:59 »

son 4 mesajında konu zaten senin için kapatiliyor,lakin defoplup gitmiyorsun ..yoklugunu yada varligini kaç milyon insana anlatmaya çalışacaksınız daha,herkez özgürdür yahu..dininde inancinda..sizene arkadas .) biri gelir dikkat çekmek istiyorsun der,biri gelir cahil der biri gelir onu bunu der .) artik insan binevi sıkılıyor anlatabiliyormuyum?ve bunları yazan sadece sen değilsinki,gelip zirvalyan çok ..ama birşey sorsam bilmezler,yani bilmeyenler bile konusuyor..siz neden inanıyorsunuz?anneniz babaniz müslüman diye dğeil mi,inandiginiz tek şey bu ..bakmadiniz bile hiç bir şekilde hiç bir şeyine .) annen baban alevi sende alevisin sünni sende sünnisin,çocukken ne gördüysen onu gösteriyorsun,çocukken senin gördüğünü gördüm..ama büyüdüm hiç birşey göremiyorum Smiley anladin mi ? konu senin için kapnmali bence Smiley

Nehlet olsun içimdeki şu insan sevgisine yine geldim: ))))))))

Konu olarak ele almıcam o konu kapandı korkma: )) Sana  bireysel olarak bakıcam şimdi.Daha çok yolun var hemde çok.
Önce Birey olma aşamalarında kendini iyi tanıyıp o yönde kalite oluşturmalısın.. O yüzden senin için  fazla söze gerek yok  Roll Eyes

Sana yola çıkma zamanınıda yazayım; Ne zamanki annen baban çevreni deil kendin için düşünmeye başladın o zaman Yola çıkmaya hazırsın demektir.. Önce kendini bulmalısın hemde en kalitelisinden  sora diğerleri gelir oky..
: )

« Son Düzenleme: Nisan 21, 2009, 14:33:23 Gönderen: Yasemen » Logged

YÜREĞİMDEKİ MUCİZELER
                               HER AN
                        YENİ BİR YOL İZLER
Not
IdealManyak

Teşekkür Sayısı 2

düşsel zamanım..

« Yanıtla #136 : Nisan 21, 2009, 15:10:34 »

Ne kadar yazmıcam kapattım konuyu diyorum olmuyo.Aslında söylenecek o kadar çok şey varki ama söylenecek hiçbişey yok işte..

Sizin bu dünyadaki yerinizi ben yazayım o zaman..

Sadece O' nu dilde inkar etmekle terketmekle siz redmi etmiş oluyosunuz.Derinlemesine düşündüğünüz zaman bu toplumda yaşıyosunuz ve O'nun koyduğu kurallar dahilinde hayatınızı devam ettiriyosunuz.Genel ahlak kurallarıda dahil buna.(kastim hukuk kuralları deil)Açık ve uçuk bi bi soru sorucam bi ekmeği bizim için çok önemlidir yiyecekten çok manevi değeri vardır alıp oranıza buranıza koyarmısınız deneme amaçl sadece hani yiyecek konurmuymuş demeyin.Başka bi yiyeceği alıp koyarsınız ama ekmeği Bence hyr .Veya annenizi kefenlemeden gecelikle toğrağa verirmisiniz bunlar hep inanç siteminin getirdikleri.Dolayısıyla ben O'nu tanımıyorum demekle işiniz bitmiyor.'ALLAH' Bilinçaltınızda hayatınızın her noktasında var  vs vs ...

Daha bi sürü şey varda burdan yazmakla olmuyor yoruldumm  Grin en iyisi siz O'nu bulana kadar aramaya devam..

O'nu redmi etmiş oluyosunuz ? bana göre hayır..
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2009, 15:45:07 Gönderen: Yasemen » Logged

YÜREĞİMDEKİ MUCİZELER
                               HER AN
                        YENİ BİR YOL İZLER
Loveart
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 197

Ölene Kadar Ölümsüzüm.

« Yanıtla #137 : Nisan 21, 2009, 16:59:28 »

Zamanında allahın varlığına inanmak için ölüleri diriltmesini istemişler elçilerinden.Onlar bu dileklerini yerine getirmiş vakat bu kez ölünün koşmasını istemişler yani inanmamak için en ufak bahaneri arıyorken bu insanlar küfre girmek istemiyorum tek diyeceğim Allah hidayet versin.

Copyright © 2009 ßy LoveArt 
Tüm haklarım saklıdır.!

|l|lllll|lll||ll||lll|
1958135291837
Bulut
IdealManyak

Teşekkür Sayısı 9

,anyway the wind blows .)

« Yanıtla #138 : Nisan 21, 2009, 21:35:19 »

amann yeter la.
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2009, 21:37:40 Gönderen: Bulut » Logged

7
Ziyaretçi
« Yanıtla #139 : Nisan 21, 2009, 21:35:49 »

Bak şimdi çok bilgili ama belliki derler ya bi baltaya sap olamayacak niteliklere sahip arkadaşım.Ben namaz kılmam ama cumadan cumaya anne telefonlarıyla onu kırmamak için giderim,  kendinizle özdeşleştirdiğiniz rock muziğin de kıralı ben kendim yapıyorm.Ne işim olur nen Sami Yusuf ile filan??Anlayacağın anlattığın profile uymayan biriyim.Hatta aciz bi insan hiç değilim sen hiç merak etme.O dediklerini sadece sen tanıyorsundur ben tanımam hiç .p
Ya birde cevap bekleme oyle ben canım istediğinde boş vaktimde aşktan meşkten sevişmekten sonra vakit buldugumda yazarım sana.Ama şurada şu cümlen dikkatimi çekti diyorsun ki "senin derdin tipik bir aciz insan kaygısı. banane canım, ben namazımı niyazımı yapayım, gerisi beni bağlamaz dü$üncesi. tanrıdan öylesine çok korkuyorsun ki; onu reddetmenin sana getireceği ceremeyi biliyorsun" sen de bi şeylerin beni korkuttuğunu biliyorsun ve yaptıklarım karşısında birinin beni cezalandıracağını biliyorsun oysa sen oyle bir şeyin varlığına inanmıyor muydun değil mi ?
Bana bi daha da kişisel olarak cevap yazma.

banane senin cuma namazından, arayan ana/babandan? banane senin rock müzik konusunda iyi olu$undan, yazdığım isimleri ile bağlantından? eğer yazdığım profile ile uyu$muyorsan neyin $aklabanlığını yapıyorsun günlerdir? "o yazdıklarının hiçbiri değilim. hıh" tarzı cümlelerine de gülmedim değil. kendini, benim yazdıklarımı negatif hale getirerek mi savunuyorsun? ne zaman gelsem forumda olan birisinin ağzından $u cümleyi duyunca da bir garip oldum: "a$k, me$k, sevi$mekten vakit bulursam..." ne ki bu $imdi? forumdan dı$arı adım attığın mı var senin? yoksa kameralı sohbet edip orgazm mı oluyorsun, nedir? konuyu nerelere geitrdin, bakar mısın? : )

empati nedir, bilir misin? ve bir zamanlar ben de sizler gibiydim, bunları bilmem neden garip geliyor sana? benim sana anlatmak istediğim; tanrı için hiçbir $ey yapmayı$ın ve  burda bana günlerdir laf yeti$tirmeye çalı$man. enteresan. yazdıklarım seni bağlamıyorsa neden atlıyorsun konudan konuya?

seni adam yerine koyup mesaj yazdığım için üzülmem gerek aslına bakarsan.

selamlar.
7
Ziyaretçi
« Yanıtla #140 : Nisan 21, 2009, 21:43:27 »

ben sana kaç kez onu göster, bunu göster dedim? bir $eyleri kanıtlamak istiyorsan somut bir delil sunmalısın. ya da benim söylediklerimin aksini söyleyip; somut bir ifadeyle inancımı çürütmelisin. ki yazının tamamını okusaydın; tüm sorularına yanıt, tüm saçmalıklarına mantıklı bir bakı$ açısı getirebilirdin

Bak çocuk hala anlamamışsın...

BEN SANA YARGILAMA HAKKI VERMİYORUMKİ BANA SORU SORMA HAKKINDA OLSUN..SENİ İNANDIRMAK GİBİ BİÇABAM OLMADI BUNLARI AYIRMALISIN SENDEN BİŞE İSTEDİM VAR OLDUĞUNU BİLDİĞİN HAVA VE NEFESİ GETİR DEDİM ARADA KAYNATTIN.
HATAM SENDEN BUNU ANLAMANI İSTEMEK OLDU  : )

Sorduğum soru düzendeki yerin ne nerden geldin ne oldun ne şekilde nereye gidiyosun.Bu kadar basit saptırma konuyu.Ayrıca bizim ne şekilde nasıl inandığımızda iyi biliyorsun kendin yazıyosun bende senin nasıl düşündüğünü merak edip sordum SENİN BUNU BİZLERİN TARTIŞMAYA AÇIK OLMADIĞIMIZIDA BİLMEN LAZIM KAYITSIZ ŞARTSIZ ŞURTSUZ İNANIYORUZ burda anlaştıkmı..

''kullandığın her üç kelimeleden biri ulu ve kafir olunca konun ne kadar saptığını anlamak zor olmuyor''

Buna gelince kafir kelimesini kimler için kullandığımızıda biliyosun bu kelime seni rahatsız etmemeli.Rahatsız oluyosanda sorularının cevaplarını kendini dinleyerek bu rahatsızlık içinde aramalısın diyorum..

Yargı yok hakaret yok ne düşünüyorsan serbestsin elbette önce soruyu anla ok.Artık Cevapta beklemiyorum senden çünkü bişe bilmiyorsun sadece bize soruyosun nie böyle nie şöyle.Bizim düşünce tarzımızdan beslenerek yazıyosun bunlarıda cevaplarına eklenti olarak kullanıyosun yani boş geldi bana.
Belkide burayı anlatamadım sana yada sen anlayamadın.

Dediğim gibi merak ediyordum artık geçti yani boş uzatmanın anlamı yok bana göre..
konu benim için kapanmıştır.

Bir musibet bin nasihata bedeldir..Dileğim herşey gönlünce olsun..
hoşçakal konu..
 angel

derdin nefesi görmek mi? bir adet balon bul kırtasiyeden ve sana vereceğim adrese yolla. ü$enmeyip için üfleyip hava dolduracağım. ne merajklıymı$sın hava görmeye. uzaydan falan mı yazı$ıyorsun?

nerden mi geldim? big bang diye bir $ey duydun mu? ha i$te, orayı biraz ara$tır. ki bu konu hakkında hiçbir detay falan yok. ama çamurdan yaratılmaktan biraz daha mantıklı geldi bana. ben senin nasıl yaratıldığına; sen bana çamur atmadan evvel gerekli ya da gereksiz hiçbir $ekilde açıklama getirmedim. ben de diyorum ki; ben bilmiyorum nasıl yaratıldığımı ama sen de bilmiyorsun. bir kitap yol göstericinizse eğer; ben de bir adet kitap yazayım, ona göre ya$amınızı $ekillendirin. bunu anlamakta güçlük mü çekiyorsun?

bana bir $ey bilmiyorsun diyene bakın. kendin, en basit örnekle henüz yazı yazmasını bilmiyorsun. senin yazdığın cümlelerdeki uyumsuzluk, anaokuluna giden bir çocuğun resim çizmeye çalı$masından da beter.

ve sizin dü$ünce tarzınızın, ateizm konusu olduğunu ne de çabuk unuttun? neyi tartı$ıyoruz sence biz?

gene yazdıklarıma yanıt olarak hiçbir $ey yazmamı$sın ve bir yanıt bekler gibi bir halin war benden... her ne kadar cevap da beklemiyorum desen de... komik.

selamlar.
7
Ziyaretçi
« Yanıtla #141 : Nisan 21, 2009, 21:48:51 »

''ve ben de sizler gibi yapacağım. 60 ya$ıma geldiğimide; tövbe edeceğim. i$imi garantiye almam lazım ne de olsa, öyle değil mi? sizler gibi cahil ve bencillerin tarafından bakınca hiç de mantıksız değil.''

Son olarak sana tavsiyem buda dinimizin özündeki anlamlardan olur.BU kızgınlığının nedenlerini araştır.Hadi biz yani bazı  paylaşımcılar kulu olduğumuz Allah'a ters yazdığın için tepki gösteriyoruz değerlerimizi korumak adına.Sen hangi değerini koruyosun neye karşı çıkıyorun ve bu kadar agresif oluyosun.Bunun altında büyük bi kızgınlık var kime neden bunları araştırmalısın.

Tavsiyemde şu;Bizler yani  Müslümanlar 60dan sora tövbe edip başlıyorsak SEN  diyer dinleri araştır onlar doğuştan başlıyolar yazdığından bu çıkıyor deilmi : )
SEN bizi deil onları örnek al o zaman.60 yaşında Alıcam dediğin için al diyorum sakın olaki dayatma sanma bunu.O din bu din fark etmez.

Ne olursa olsun yinede ALLLL..

: ))

neden kızgın olayım? hem kızgın olsam bile konumuzla ne alakası var? tartı$mayı nereye çekmeye çalı$ıyorsun aklınca? daha evvel ben de sizler gibiydim demi$tim daha evvel ama -bunu söylemekten gına geldi- anlama güçlüğü çektiğiniz için, yazdıklarımı flood yaparak anlatmam gerekiyor, anladım.

yani sizin geçtiğiniz o yollardan ben de geçtim. neresi mantıksız geldi, orada yeni bir inanı$a ko$tum. $u an bile kendime ateist gözüyle bakmıyorum. ama sizlerin cahilliğini, sebepsiz inanı$ını göz önüne sermek için gerekirse ateist bile olurum.

diğer dinler daha mantıklı. diğer dinleri ara$tırmadığımı nerden biliyorsun? reenkarnasyona inanıyorum mesela. gördün mü nasıl yalanlıyorum yazdıklarını? herkesleri kendin gibi sadece kuran mı okuyor sanıyorsun?

selamlar.
7
Ziyaretçi
« Yanıtla #142 : Nisan 21, 2009, 21:56:00 »

Ne kadar yazmıcam kapattım konuyu diyorum olmuyo.Aslında söylenecek o kadar çok şey varki ama söylenecek hiçbişey yok işte..

Sizin bu dünyadaki yerinizi ben yazayım o zaman..

Sadece O' nu dilde inkar etmekle terketmekle siz redmi etmiş oluyosunuz.Derinlemesine düşündüğünüz zaman bu toplumda yaşıyosunuz ve O'nun koyduğu kurallar dahilinde hayatınızı devam ettiriyosunuz.Genel ahlak kurallarıda dahil buna.(kastim hukuk kuralları deil)Açık ve uçuk bi bi soru sorucam bi ekmeği bizim için çok önemlidir yiyecekten çok manevi değeri vardır alıp oranıza buranıza koyarmısınız deneme amaçl sadece hani yiyecek konurmuymuş demeyin.Başka bi yiyeceği alıp koyarsınız ama ekmeği Bence hyr .Veya annenizi kefenlemeden gecelikle toğrağa verirmisiniz bunlar hep inanç siteminin getirdikleri.Dolayısıyla ben O'nu tanımıyorum demekle işiniz bitmiyor.'ALLAH' Bilinçaltınızda hayatınızın her noktasında var  vs vs ...

Daha bi sürü şey varda burdan yazmakla olmuyor yoruldumm  Grin en iyisi siz O'nu bulana kadar aramaya devam..

O'nu redmi etmiş oluyosunuz ? bana göre hayır..

ben de bunu anlamıyorum i$te. neden sizler gibi kısayoldan inanıp; cenneti garantiye almayalım? mal mıyız bizler? sizlerin kuran'ı demez mi ilk ayetinde; "oku" diye? neyi okuyorsunuz? sorgusuz sualsiz inanıp; tanrıya yaranmaya mı çalı$ıyorsunuz?

genel ahlak kurallarına saygılı olduğumuzu nereden çıkardın? hem ateist, hem antisosyal olanlara ne diyeceksin peki? ya da tanrıya inandığı halde hırsızlık yapan, yalan söyleyen, namaz kılmayan, küfreden vs insanlara ne diyeceksin? çeli$ki mi bu, yanılıyor muyum? neden insanın kendi ahlak çizgisiyle ateizm'i birbirine katmaya çalı$ıyorsun. dümdüz bir mantığın var ve hiçbir i$imi göremiyorsun. kendi yazdıklarının saçma olduğunu ve akla hayale gelmeyecek bir safsata olduğunu sen de biliyorsun. halen bizlerden bir açıklama bekleyip; kendi inancını tazeliyorsun güya.

daha bir sürü $ey warmı$, bak sen... onları da yaz lütfen... buradayım ben. beklemekteyim.

selamlar.
HeLin
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 514

tırnaklarına gözyaşı ojeleri süren.

« Yanıtla #143 : Nisan 21, 2009, 23:21:25 »

mesajlarınız hakaret içerikli olmazsa çok iyi olur.. Daha Dikkatli olalım Lütfen.

Hepinizin aLter egoSuyum.
7
Ziyaretçi
« Yanıtla #144 : Nisan 21, 2009, 23:47:05 »

ezersin abi. en büyük sensin. falan fıstık da, konumuzla ne alakası war?

neyi tartı$tığımızdan haberin yok mu yoksa? vah vah...

selamlar.

edit: üstteloveart'a ait  bir entry vardı harbi, ona noooldu? ehe askdşjasd.
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2009, 00:02:31 Gönderen: 7 » Logged
StoLL
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 16

« Yanıtla #145 : Nisan 21, 2009, 23:51:33 »

Cheesy:D

bugün çabuk giden yarın geri döner.
bRonzé
Forum Yönetimi

Teşekkür Sayısı 453

Bende Mevsim Aşk.

« Yanıtla #146 : Nisan 22, 2009, 00:02:48 »

sakin :s
ChApRiS
IdealDelisi

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #147 : Mayıs 25, 2010, 21:15:25 »

Ulan sacma seyler bunlar ..gelın yanımada Ikı gunde sizi imam yabayım ..yazarak bırseyler anlaşılsaydı .Microsft Tanrı olurdu Sızın

Allahım Nefsime bir anlık varlıgını ret ettiysem CANIMI AL ..
Sizce Bu Klavyemı yazdı yada İcimden gelen bir sözmü İcimden gele soz ise Bu kim
Sizin Kavramınız Budur İslamda Olmayan Cevap Yoktur.
İcimdeki Nefisdir

Sen reytingi tavan yapan bir dizide yiyişirken, ben ucuz bir yemek programında tarifini veriyorum senin:)
suavi
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 21

ses getirin.

« Yanıtla #148 : Mayıs 25, 2010, 23:38:14 »

:Ddd felsefe diyorsan bu çocuk abi , tek geçerim tek bunu seçerim :Ddd
ChApRiS
IdealDelisi

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #149 : Mayıs 26, 2010, 11:27:28 »

bu felsefe degıl low

Sen reytingi tavan yapan bir dizide yiyişirken, ben ucuz bir yemek programında tarifini veriyorum senin:)
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: