En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 08, 2008, 00:55:31
792713 Mesaj 8357 Konu Gönderen: 6428 Üye
Son üye: lenox
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  Felsefe clubu  |  BAĞIMSIZ BAĞIMLILAR
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2
Gönderen Konu: BAĞIMSIZ BAĞIMLILAR  (Okunma Sayısı 340 defa)
prOmEthEus
PsikopatIdealci

..AbNorMaL..

« : Mayıs 16, 2007, 22:37:16 »

Benim ve bircogumuzun istedigi seyleri sıraladim rastgele ; bir sevgili , bir iş , işte başarılı olmak , arkadaslar tarafindan sevilmek ya da sevmek , alici olmak ya da verici olmak , gidip muzik yapmak , oturup resim cizmek , sanatin herhangi bir alaniyla hasir nesir olmak , asık olmayı istemek , askdan kurtulmayı istemek...
Bu ve benzeri milyonlarca duyguyu dusunceyi , duygu ve dusunce sonrasinda gelen davranıs bicimlerini ; korkmak olsun , yazmak olsun bir sebepten oturu yapiyoruz temelde.Varoldugumuzu hissetme ihtiyaci.

Bizler bagımlıyız. Bedenlerimize bagımlıyız , eşlerimize bagımlıyız , islerimize bagımlıyız , duygularimiza bagımlıyız. Bizler dogus ve ölümlerimize bagımlıyız. Bunlarin farkındaligina bagımlıyız.Elimizi , aynada kendimizi her gordugumuzde aslinda bunun icin calisan bir farkindaligin sonuclarini ; askla , isle , sanatla , korkuyla , saldirganlikla , savasla , istila ile , dindarlikla ortaya cıkartmaktayiz. Yani bagımsız degiliz.Ruhlarimiz bagımsız degil , ruhumuzun ozgurlugu bu zorunluluklarla bagımlı. Bu bir tercih meselesi degil. Kendi bedeni icinde bulunan bir insanin , varoldugu bilinci kadar yok olacagi bilincini tasimaktan baska sansi yoktur! Tarih bu farkindaliklarin dogrudugu en tane sonucun , farkli zamanlarda , farkli sekillerde , farkli oluslarda , varlık ve yoklugun degismeyen bu iki kaygisinin parcalanmıs , bolunmus davranıs bicimlerinden baska birsey degil.

Dogmus ve olecek olmamızla insan olarak , yaşamaya mahkumuz. Bizler ozgur degiliz. Oluslarimizin bagımlılıgının getirdigi sonuclari ruhumuzun ozgurlugunun urunu olarak nitelendirmek pek dogru olmayacak gibi geliyor bana. Aksine tam bir bagımsızlıgın soz konusu olamayacagi yerde , yarattiklarimiz ozgurlugumuzun degil , ozgur olamayısımızın urunleridir. Gelisim bu yuzden devam ediyor.

Görüyorsunuz ya ben özgür olduğumuza inanmıyorum. Aksine tutsaklığımızı onaylıyorum , farkındalık boyutunda. Yaşamak ve ölmekle yükümlü hiçbir beden için özgürlük söz konusu olamaz.

Demokrasiye ve siyasete , özellikle devrimlere inanmıyorum. Devrimler ve siyasi görüşler sebebiyle bir kalabalık içerisinde çığırtkanlık yapma ihtiyacını ise samimi görmüyorum. Varoluştan daha büyük bir devrim mi arıyor insanlar ! Ve varlık üzerine düşünmeyi es geçip , kendini siyasete adayan bir kimseyi inancı konusunda otomotiv sektörüne , futbola ya da herhangi bir benzerine.. zihnini , bedenini kapıp koyvermiş bir kimse kadar düşük ruh düzeyleri içerisinde buluyorum.

Onlara kızmıyorum , durumlarını acıklı buluyorum.

ALINTI

Her giden güzelleşir demiş biri
Sen en güzelisin ve gitmemelisin...
Helin
Genel Kordinatör

ßérf fédi diKé:)

« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2007, 13:07:29 »

Çok güselki

gerçekten tutsak olmuşuz.. biz kendini bağımsıs sananlar Smiley

LaLéna smile35jw8 HéLéna
Su
IdealForumcu

Gürültünün içinde derin bir melodidir, sesim.. .

« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2007, 13:41:49 »

Smiley güzel bir bakış açısı. ama biraz muallakta kalan bir konu.

bir sevgili , bir iş , işte başarılı olmak , arkadaslar tarafindan sevilmek ya da sevmek , alici olmak ya da verici olmak , gidip muzik yapmak , oturup resim cizmek , sanatin herhangi bir alaniyla hasir nesir olmak , asık olmayı istemek , askdan kurtulmayı istemek

bunlar tam olarak bagımlılık sayılır mı bilemiyorum. bence bagımlılıktan cok zorunluluk demeliyiz özellikle iş eş konularına çünkü bagımlılık asla vazgeçilemeyecek anlamında kullanılır genelde. işten vazgeçmek mümkün, eştende. ancak zaruriyetler. mecbur kılınma. Sevgisiz yaşayamayacağımızı düşündüğümüz için aşkı bir zaruriyet olarak görüyoruz. iş olmadan yaşayamayacagımız için iş bir zaruriyet. lakin; çalıştıgımız iş olarak bakamayız gibi geldi bana. çünkü istediğimiz an iş değiştirme (bu koşullarda ne kadar mümkün tartısılır tabi Smiley ) , eş değiştirme gibi bir lüksümüz mevcut. yani aşkta işte şekil deiştirebiliyor. biraz tuhaf bir düşünce toplulugu oldu sanırım karmasıklastım birden.

çoğunuz 'idrak yolu enfeksiyonu'ndan müstaribsiniz,
haberiniz yok ; )
nefertiti
prOmEthEus
PsikopatIdealci

..AbNorMaL..

« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2007, 13:52:57 »

Şöyle düşünsek; Günlük yaşantımızda bunlar birer bağımlılık. İstediğimiz zaman işe gitmeme özgürlüğüne sahip değiliz çünkü hayatı idame ettirebilmek için elzem bişey iş. Eş bir bağımlılık çünkü eşi olan, evli olan bir insanın karşısındaki insana karşı sorumlulukları olabiliyor ve bu sorumluluklardan mütevellit kendi isteğini değil de  onunda istediklerini yapma hususunda birbirine bir bağımlılık oluyor.

Su
IdealForumcu

« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2007, 14:01:10 »

[İstediğimiz zaman işe gitmeme özgürlüğüne sahip değiliz] istemsiz yapıyorsun zaruriyet degilmi bu ?

[Eş bir bağımlılık çünkü eşi olan, evli olan bir insanın karşısındaki insana karşı sorumlulukları olabiliyor ve bu sorumluluklardan mütevellit kendi isteğini değil de  onunda istediklerini yapma hususunda birbirine bir bağımlılık oluyor.] bu anlatımda zorunluluga giriyor. Lakin dersen ki; eşini çok sevdigi için vazgeçememe duygusu. ozaman onun adı bagımlılık olmalı bence Smiley

haberiniz yok ; )
nefertiti
prOmEthEus
PsikopatIdealci

..AbNorMaL..

« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2007, 14:34:03 »

Bağımlılıkları neden vazgeçilmez görüyorsun ki. Bağımlılıklarından da vaz geçer iradeli insanlar. Sigara bir bağımlılıktır bırakan yok mudur? Alkolizm bir bağımlılıktır bırakan yok mudur? Uyuşturucu bağımlısı deriz bırakan yok mudur?
Bağımlılıklarınıda bırakabilir insan. Lakin bırakma süreci biraz sancılı olur. Eşini, işini bırakma süreci de öyle değil midir ?

prOmEthEus
PsikopatIdealci

..AbNorMaL..

« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2007, 14:35:50 »

Bence Hayatta vazgeçilmez tek şey ölüm. İstemsiz bir vazgeçememe hali. Diğer herşeyden vazgeçebilir insanoğlu yaşamaktan bile ama ölümden vazgeçemez. Ölüme ölümüne bağımlıdır.

Su
IdealForumcu

« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2007, 14:48:15 »

Bağımlılıkları neden vazgeçilmez görüyorsun ki. Bağımlılıklarından da vaz geçer iradeli insanlar. Sigara bir bağımlılıktır bırakan yok mudur? Alkolizm bir bağımlılıktır bırakan yok mudur? Uyuşturucu bağımlısı deriz bırakan yok mudur?
Bağımlılıklarınıda bırakabilir insan. Lakin bırakma süreci biraz sancılı olur. Eşini, işini bırakma süreci de öyle değil midir ?

haklısın zor vazgeçilen demek daha dogru olurdu aslında. Ama vazgeçemediğin için vazgeçememek ile zorunlu hissettigin için vazgeçmemek ayrı şeyler. anlatmak istedigim olgu buydu.

haberiniz yok ; )
nefertiti
prOmEthEus
PsikopatIdealci

..AbNorMaL..

« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2007, 15:30:40 »

Tabi o ayrı bir buudu işin. Heralde yazıda o kısım açık bırakılmış ki üzerinde tartışılsın Smiley

Su
IdealForumcu

« Yanıtla #9 : Mayıs 17, 2007, 15:33:41 »

hıhı sanırı. yada düşüncelerini aktarırken bunu unutmus düşünmemiş. Smiley

haberiniz yok ; )
nefertiti
prOmEthEus
PsikopatIdealci

..AbNorMaL..

« Yanıtla #10 : Mayıs 17, 2007, 15:35:40 »

o da olabilir bir ihtimal. Nihayetinde bağımlıyız Aziz Su Smiley

Su
IdealForumcu

« Yanıtla #11 : Mayıs 17, 2007, 15:38:11 »

bagımlı degil zorunluyuz Smiley
hayır su bagımlıyız
yok kaiser zorunluyuz
..
.
..
.
bla bla bla

bu zıtlasma uzar gider Cheesy

haberiniz yok ; )
nefertiti
prOmEthEus
PsikopatIdealci

..AbNorMaL..

« Yanıtla #12 : Mayıs 17, 2007, 15:40:20 »

hahahah Cheesy

Sanırım öyle olur Cheesy

Su
IdealForumcu

« Yanıtla #13 : Mayıs 17, 2007, 15:42:04 »

Smiley

haberiniz yok ; )
nefertiti
prOmEthEus
PsikopatIdealci

..AbNorMaL..

« Yanıtla #14 : Mayıs 17, 2007, 15:44:04 »

Zorunlu bağımlılıklarımız var Su Cheesy