En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Ekim 12, 2008, 16:28:33
836733 Mesaj 9097 Konu Gönderen: 6646 Üye
Son üye: Esrarengiz~HelpTeaM
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  Felsefe clubu  |  İnsan ahlâki eylemlerinde özgür müdür ? (neden)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: İnsan ahlâki eylemlerinde özgür müdür ? (neden)  (Okunma Sayısı 267 defa)
prOmEthEus
PsikopatIdealci

Teşekkür et +23/-33

« : Mayıs 24, 2007, 13:13:34 »

Ahlâki değer, diğer bir adıyla etik değerler deriz. Felsefenin konuları arasındadır ve hep tartışılır...
 Bazı hareketleri değerlendirir etiğe veya ahlaka aykırı buluruz ayıplarız peki insan böyle eylemleri yapma konusunda özgür müdür ?
Eğer özgürse neden özgürdür? Değilse neden özgür değildir ? bo soruya cevap vermenizi bekliyorum. Özgürdür veya değildir tarzi kısa cevaplar yerine sizden açıklamalı veya kısa olsada öz cevaplar bekliyorum.
Helin
PsikopatIdealci

Teşekkür et +22/-35

*°•::MournfuL::•°*

« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2007, 13:52:01 »

Ahlak kural sınırlarını aşan eylemlerde kimse özgür değildir bence.. bir insan beni rahatsız edicek bir davranışta bulunup kendini özgür hissedemes kaliba Smiley
örneğin ; ben yurtta kalıodum ünide bi ara, oda arkadaşlarımla özgürlüklerimiz yüzünden çok tartıştık..özgürlüğümüzün başladığı yerde bir başkasınınki bitiyor.yani kimsenin sınırsız özgürlüğü yoktur ahlaki eylemde.
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2007, 13:53:26 Gönderen: HeLin » Logged

Unuttum Sana Yazdığım Mektubun Altına Adımı Yazmayı
 ßelki Hatırlarsın ßeni
 Çok Eski ßir Çocukluk Hastalığınım Senin
Kırk Derece Ateşle Yattığın. ..

Йа
BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1

::.. ♥ M0661F ♥ ..::

« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2007, 11:41:08 »

Aşırı özgürlükçü olmaya karşıyım ama olsaydı dediğim yerlerde olmadı değil mesela Amerikalı 14 15 yasındaki bir erkek/kız öğrenci sırt cantasını sırtına vurup Türkiye'ye kadar turist olarak gelebiliyorsa ki bizim doğu çocuklarımız daha denizi görmememiş bu kısıtlamadan kaynaklanır.Gerçi bunda Türkiye değerlendirmesinde erkekler  için değil de kızlar baz alınarak ''AHLAKİ'' kavram kendini gösterir.
Diğer  yandan bu merakı felefe açısından değerlendirirsek izafidir.Ahlaki ele alırsak farazidir.

Kaos İstiyorum
Şirin
PsikopatIdealci

Teşekkür et +33/-33

Aşk Gibi Sevda Gibi Huysuz ve Tatli Kadin

« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2007, 12:56:27 »

Ahlaka aykırı davranısları sergileyen insanlar genellikle toplum tarafından dıslanırlar. Kimse istedigi kadar özgür olma hakkına sahip degildir cünkü birimizin özgürlügünün bitiminde diger kisinin özgürlügü baslar ki buna engel olma hakkımız yoktur. Yani insanlar bir toplum icinde hep beraber bir düzen icinde yasamaya mecburdur bununda kurallarına uymamız gerekir.

Seni bana yar ederler mi ?
Sayfa: [1]
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: