En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Mayıs 24, 2012, 03:20:48
1725893 Mesaj 29051 Konu Gönderen: 27008 Üye
Son üye: Dyclelend
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  Felsefe clubu  |  :::... okuLSuz TopLum ...:::
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: :::... okuLSuz TopLum ...:::  (Okunma Sayısı 3003 defa)
HeLin
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 514

tırnaklarına gözyaşı ojeleri süren.

« : Mart 27, 2007, 12:44:35 »

Okulsuz toplum İllch'ın bir teorisi..Ütopyası belkide..Ona göre din,eğitim,politika gibi hizmetler kurumlaşmış ve insanlığı kuşatmıştır.

Çocukları okullu yapmak ,örenmeyi ögretimle karıstırmak ve yeterliliği diploma ile belirmek  değer yerine görevleri benimsetir.Oysa onur,bağımsızlık,merak gibi orjinal yönlerimizi okul sayesinde kazanmamısızdır.Ancak gunumuz modern toplumları bu değerlerin gelişmesinin okul gibi kurumlara maddi yonden daha cok pay ayırmakla gerceklesicegini dusunmektedirler.
Degerlerin kurumlastırılması ise ;
-fiziksel kirlenmeye
-toplumsal kurumlasmaya
-ruhi yetersizliğe yol acar..

Genel bir forma sokarsak İllch okulsun toplumun daha hayırlı olucagı kanatindedir.Cunku okul toplumsal anlamda kutuplastırıcı ekonomik anlamda mantıksızdır.Kamu odeneğinden okul icin ayrılan paraların hemen hemen hepsi ya tesise yada gorevlilere harcanmaktır ki ogrenciye giden birsey kalmamaktadır..

Ona gore toplumda okul olmamalı ve egitim sistemi baska bir forma sokulmalıdır..Örnegin ;
bir seyi ogrenmek isteyen insanlar hayatının hangi döneminde isterse gerekli kaynaklara ulasabilmelidir.Egitsel amaclara yonelik kaynak hizmetleri temel ogretim icin kullanılan nesne yada sureclerin saglanmasına yarar.Bu tur nesnelerin bazıları fabrikalar,hava alanları,ciftlikler,kutuphaneler,labaratuarlar,müzeler vb..dir..
Bunların dısında bilenler bilmeyenlere ve ogrenmek isteyenlere aktarımda bulunurlar..ayrıca eslesme ile beceri gelisimi gerceklesir.vs vs..

İllch'ın okulsuz bir toplum daha iyi olur derken soyledikleri belki utopiktir ama gunumuz okullarının bazı gerceklerinide acıkca gozumuze sokmaktadır..

Ogrenciler okula bir sey ogrenmek icin gıtmezler..Sadece peslerinde oldukları havucu kapmak icin ezber yapıp sınavları gecemeye bakarlar..Ogretmenler icinse okul sadece bir iş alanıdır.Kimin ne ogrendigi umurlarında degildir..Veliler ise okula masraf yaparken cocuklarının ne ogrendikleriyle ilgilenmezler..Asıl onemsedikleri cocuklarının ileride alıcakları diplomanın ne kadar para getiricegidir..

Hepinizin aLter egoSuyum.
sizofrenik
IdealMesajcı
**

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2007, 00:49:03 »

e ben bunu hep sölüyom neden benimkini yazmıyon:P

Ya Herşeyim Ya Hiçim :S
HeLin
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 514

« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2007, 13:18:42 »

KatıLmıorum ki Buna Smiley

sizofrenik
IdealMesajcı
**

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2007, 16:20:01 »

o zaman kötü örnek olma:D

Ya Herşeyim Ya Hiçim :S
HeLin
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 514

« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2007, 16:26:10 »

:ddd her öğrenci birşeyleri başarmadan elde etmek ister Smiley ben de öyleydim ama yanlış olduğunu şimdi daha iyi anlıorum

Cici
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 0

♥My heart is crying out for you.♥

« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2007, 20:43:58 »

Ogrenciler okula bir sey ogrenmek icin gıtmezler..Sadece peslerinde oldukları havucu kapmak icin ezber yapıp sınavları gecemeye bakarlar..Ogretmenler icinse okul sadece bir iş alanıdır.Kimin ne ogrendigi umurlarında degildir..Veliler ise okula masraf yaparken cocuklarının ne ogrendikleriyle ilgilenmezler..Asıl onemsedikleri cocuklarının ileride alıcakları diplomanın ne kadar para getiricegidir..

.... . ...

Anladım ki; Adın Ebediyete Esir Verilmiş Bir Ruhun Tadında...

''Bir Kez Daha''...

Sıcacık Bir Ekmek Misali...

''Sevgili''...

BuNaK_006
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 1

« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2007, 20:56:32 »

bence oldukça saçma ve çelişkilerle dolu bir yazı
bunu söyleyen adamın eğer bilim dünyasında bir kıymeti var ise bizim bakırköydeki deliler uzay bilimci sayılabilirler

hem demiş ki insanlar sadece istedikleri dönemde istedikleri bilgiye ulaşmak için merak ettikleri konuları araştırsınlar demiş ??

iyide hiç düşünmemiş mi bu insan;    okumayı yazmayı öğrenmemiş birisi 30 yaşına geldiği vakit merak ettiği konuyu nasıl araştırabilir ki?

yada 30 yaşından sonra okuma yazma öğrenmesi ne kadar zor olacaktır düşünmemiş mi ki?

işte bu düşünme özürlü insanların söyledikleri dünyada yankı uyandırırken ve o saçma abuk sabuk bilim adamları inanılmaz ve kanıtlanması imkansız iddialrda bulkunurken bizim türkiyemiz ağzını açık aaaaaaaaaa neler yapmışlar deyip yerinde otuırmaya devam ediyor

bizim insanlarımız o bilim adamı denilen avrupalılardan yüz gömlek daha zekidir bence       işallah bu ülke destekler o insanları ve bizde bilim de söz sahibi oluruz
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2007, 21:06:24 Gönderen: BuNaK_006 » Logged

SİLEMEZLER GÖNLÜMDEN NE AŞKINI NE SENİ
alone in the dark
IdealForumcu

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2007, 02:56:54 »

katılmıyorum.öğretim neyse ama eğitim ve sosyal gelişim o 4 duvar arasında daha kolay olur.okul anılarınızı unutabildiniz mi.

gitarist10UR
Sayfa: [1]
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: