En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Ekim 14, 2008, 15:15:27
838291 Mesaj 9148 Konu Gönderen: 6661 Üye
Son üye: SenceR2xD
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  IdeaL Acık Oturum  |  Bir Japon'un Şok Eden Türkiye Tesbitleri. Türkiye Vatandaşlığı mı?!..
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2
Gönderen Konu: Bir Japon'un Şok Eden Türkiye Tesbitleri. Türkiye Vatandaşlığı mı?!..  (Okunma Sayısı 332 defa)
prOmEthEus
PsikopatIdealci

Teşekkür et +23/-33

« : Temmuz 16, 2007, 07:12:29 »

"Seçim tartışmaktan parti korumaktan siyasetçilere yapılan haksızlıkları dile getirmekten bıktım artık. Türkiyeyi ziyarete gelmiş ve bir kısmını dolaşmış olan Japonlara Türkiye hakkında sorulan sorular ve cevaplarını üzerinde tartışmaya değer buldum sizlerle paylaşmak istedim. Bunları üzerine alınmayacaklar yaptığı halde yapmıyorum diyenler çoğunlukta olucak Japon kim ki diyen bile olucak eminim de saçma sapan yorum yazmasanız iyi olur değil mi yazılanların % 99.9'u doğru maalesef adamlar birkaç günde bizi bizden iyi tanımışlar...

Sizi fazla meraklandırmadan “Japonların Türkiye tesbitlerini aktaracam şimdi”.

-Türkiyeyi Nasıl Buldunuz?

Japonlara göre Türkiye tabii dokusu ve çevre düzeni korunduğunda gerek iklim gerek lokasyon ve gerek tarih açısından “Cennetin ta kendisi!.”

-Türk halkını nasıl buldunuz ?

Japonlara göre Türkler “çok temiz geçinmekte olmakla beraber” (lütfen şok olmayın!) “temizlik anlayışını yanlış algılayan insanlar”.

-Neden diye sorduğumuzda?

Sokaklar yol kenarları çöpten geçilmiyor. Insanlar çöplerini gelişigüzel yerlere atıyorlar. Belediye denen "yerel yönetimi halkın hizmetçisi zannediyorlar"?? Oysa ülkeyi temiz tutmak kısıtlı sayıdaki görevlinin ne haddine!!. ( Sivrisinekleri öldürmeye çalışıyorsunuz ama bataklığını kurutmaya kimse çaba göstermiyor)

-Türkiye’de hizmet kalitesini nasıl buldunuz?

Japonlara göre bu konuda Türkiye 3.Dünya ülkeleri seviyesinde. Esnaf henüz müşteriyi müşteri olarak görmüyor. İş ilişkileri henüz ciddiyet ve sorumluluktan çok "eş-dost, abi-abla, kardeş ilişkileri seviyesinde". Kısaca “Müşteri her zaman haklıdır kuralı Türkiye’de geçerli değil”. Dahası sektörlerde böyle bir dert yok. Buda tabii ki “Türk mallarının kalitesini kısıtlıyor”. 

-Türk yemeklerini nasıl buldunuz?

Japonlardan bir şok açıklama daha! “Türk halkı maalesef henüz bilinçli beslenme konusunda çok gerilerde”. İnsanlar uzun ve sağlıklı yaşama kriterini tamamen bir kenara itip sadece lezzet-odaklı besleniyorlar. Bir başka detay ise yemek servis porsiyon büyüklükleri ileri Avrupa ülkelerinin (Fransa, İngiltere, İsveç, Finlandiya vb) 2-3 Japonya’nın ise dört katı büyüklüğünde. Yani aşırı yemek yeniyor ve obezit insanlar çoğalıyor.

-Türk Belediyeciliği ve Şehir Planlaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yerel belediyeleriniz "acizlik içinde". "Şehir sakinleri üzerinde devletin kontrolü ve yaptırım gücü yok ki arabalar gelişigüzel park edilebiliyor yarım kalmış inşaat halindeki sıvasız boyasız binalar ruhsat alabiliyor ve halk bu yarım binalarda ikamet edebiliyor". Oysa “belediyeler tüm vatandaşların hakkını korumak adına yanlış yerleşimlere dur demeliydi”.

-Türkler sizce milliyetçi mi?

Hayır! Türkler bireysel menfaatleri ve ferdiyetçiliği ortak milli çıkarların üzerinde tutuyor. Ben kazanayım batsın dünya anlayışı hakim.Bunu işşizliğin hakim olduğu ülkede lüks tüketim mallarına olan talepten anlamanız mümkün. Ama Türkler farkında olmadan kendi ayaklarına sıkar durumdalar. Millet herkesin aynı gemide olduğunu unutmuş durumda. Daha çok yolsuzluk devletin daha da borçlanması demek buda daha çok vergi ve daha çok borç demek. Yani sonuç = halkın kendi kendini fakirleştirmesi.

Türkiyenin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Öncelikle halk ve devlet arasında güven ve müşterek hareket iletişimi kurulmalı. Halk toprağına sahip çıkmalı. Japonya’da mahalle sakinleri nöbetleşe mahallelerini kendileri temizler. Japonlar vatanlarının her karış toprağına kendi tapulu mallarıymış gibi sahip çıkar. Kendilerine ait olmayan sokakları, caddeleri temizler tamir ederler. "Belediyelere nasıl yardımcı olabiliriz bilinci hakimdir". Belediye ve halk bir bütündür. Devlet ve halk da bir bütündür. Siyasi çatışmalar ve bölünmeler değil siyasi görüşü ve dini ne olursa olsun “Türkiye Vatandaşlığı” anlayışını ilk sıraya koymazsanız ülkenizin gelişmesi mümkün değildir.

Murat ERDEM-İstanbul
BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1

::.. ♥ M0661F ♥ ..::

« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2007, 08:31:57 »

Müthiş eleştiriler.Tam kızıyordum ki tam benlik zıvanadan çıkmamı sağlayacak bir cümle artık bi genelleme mi bu röportaj yoksa tek bi üsten mi alınmış bilemiycem ama sonunu güzel bağlamış.
Siyasi çatışmalar ve bölünmeler değil siyasi görüşü ve dini ne olursa olsun “Türkiye Vatandaşlığı” anlayışını ilk sıraya koymazsanız ülkenizin gelişmesi mümkün değildir.

Tam da prOmEthEus'e göre 1 son Tebrikler . Napıyım Japonya lımı olayım Smiley Kızma Lütfen ama bana benliğini terket nerden geldiğini ne olduğunu unut ondan sonra Gelişmiş 1 Türkiye olursun diyorsun.Türk olmadan Türkiye nasıl olur nasıl olabilir ki ?

-Türk yemeklerini nasıl buldunuz ?                 -Türk Mutfağının çeşitliliğini lezzetini 1 kenara itip beslenmeyi husus almışlar-
-Türkler sizce milliyetçi mi ?                            -Türkler milliyetçi değil,buna tebessüm ederim  Smiley -
-Türkiyenin geleceğini nasıl görüyorsunuz?   -Türk olduğumu T.C. Vatandaşlığımı 1 kenara bırakıp gelişmektense oturuyum yerimde  gelişmeyeyim.Suşi mi yiyeyim 2 tane çubukla şimdi.Gelişmem için prinç pilavına sirke katmasam da olur.Neymiş bilinçli beslenmeymiş.
Kendimi Çoçuklar Duymasındaki Haluk gibi gördüm ama neyse  Cheesy

Kaos İstiyorum
LaL
Genel Koordinator

Teşekkür et +52/-10

that wâs just a dréam.. .

« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2007, 08:37:24 »

japon mu.

[K/ayıp..]
prOmEthEus
PsikopatIdealci

Teşekkür et +23/-33

« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2007, 08:46:58 »

Ya BayanX sen nerede yaşıyorsun? ben bu eleştirileri çok reel buldum.

Sözü nerden anlayıp benliğine unuta getirdin gerçekten çok merak ettim yahu. Bunu ben demiyorum Dünya'nın en büyük ekonomilerinden birine sahip Japonya'nın iş adamları söylüyor kayda değer heraldede. Size göre Türke Türkten başka dost yoktur o yüzden kale almazsınız  Wink
Helin
PsikopatIdealci

Teşekkür et +22/-38

*°•::MournfuL::•°*

« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2007, 08:51:30 »

İş ilişkileri henüz ciddiyet ve sorumluluktan çok "eş-dost, abi-abla, kardeş ilişkileri seviyesinde".
Smiley doğru çok fasla.

İnsanlar uzun ve sağlıklı yaşama kriterini tamamen bir kenara itip sadece lezzet-odaklı besleniyorlar Smiley
Ben kazanayım batsın dünya anlayışı hakim.Bunu işşizliğin hakim olduğu ülkede lüks tüketim mallarına olan talepten anlamanız mümkün. Ama Türkler farkında olmadan kendi ayaklarına sıkar durumdalar.

Smiley doğrumu ne

Unuttum Sana Yazdığım Mektubun Altına Adımı Yazmayı
 ßelki Hatırlarsın ßeni
 Çok Eski ßir Çocukluk Hastalığınım Senin
Kırk Derece Ateşle Yattığın. ..

Йа
prOmEthEus
PsikopatIdealci

Teşekkür et +23/-33

« Yanıtla #5 : Temmuz 16, 2007, 08:54:54 »

japon mu.
Evet Japon
BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1

« Yanıtla #6 : Temmuz 16, 2007, 09:20:47 »

Rica etsem ''Tesbit'' yerine ''Tespit'' yazar mısın ? Japonlar buna da 1 şey der şimdi.

Kaos İstiyorum
Helin
PsikopatIdealci

Teşekkür et +22/-38

« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2007, 09:26:25 »

figen yapmaa :Dd

ßelki Hatırlarsın ßeni

Йа
prOmEthEus
PsikopatIdealci

Teşekkür et +23/-33

« Yanıtla #8 : Temmuz 16, 2007, 09:31:18 »

Rica etsem ''Tesbit'' yerine ''Tespit'' yazar mısın ? Japonlar buna da 1 şey der şimdi.
1 yerine "bir" yazar mısın cicim? Türkçe dersi verme forumda baştan sona senin devrik cümlelerini dökerim.
!
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2007, 09:32:30 »

Puhahahaha Cheesy
BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1

« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2007, 09:32:53 »

Cheesy Cheesy Cheesy

Kaos İstiyorum
Helin
PsikopatIdealci

Teşekkür et +22/-38

« Yanıtla #11 : Temmuz 16, 2007, 09:33:45 »

gülmeye ihtiyaçım varrr ;P

ßelki Hatırlarsın ßeni

Йа
!
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Temmuz 16, 2007, 09:33:55 »

sendemi güLüyorsun BayaNx Men Smiley Tongue
BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1

« Yanıtla #13 : Temmuz 16, 2007, 09:38:04 »

Yahu senin ki konu başlıgı Ana sayfada görünüyor benim 1 lere o kadar taktıysan düzeltirim ben hiç sorun değil Smiley
Devrik cümlelerimi dökünce noluyo zafer mi kazanıcan buyur dök beraber düzenleriz.
Hem beni kendinle kıyaslamaktan vazgeç sen imla hatası yapmışsın devrik cümle kullanmamışsın Sevgili prOmEthEus .

Kaos İstiyorum
BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1

« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2007, 09:39:39 »

sendemi güLüyorsun BayaNx Men Smiley Tongue

Napıyım ya tutamadım kendimi.Aslında bu bölümde sırıtmak hiç adetim değildir ama kaçtı neyse.

Kaos İstiyorum
Sayfa: [1] 2
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: