En Ideal Sohbet Forum Adresiniz!
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse
buraya tıklayın
.
Ocak 08, 2009, 07:01:50
931117
Konu Gönderen:
7094
Üye
Son üye:
Sµ
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
|
Ideal Club
|
IdeaL Acık Oturum
|
BIRAKIN ARTIK TÜRBAN SERBEST OLSUN!!!!!!
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
5
6
Yazdır
Gönderen
Konu: BIRAKIN ARTIK TÜRBAN SERBEST OLSUN!!!!!! (Okunma Sayısı 2610 defa)
PartiBoy
IdealForumcu
Teşekkür Sayısı 1
Ynt: BIRAKIN ARTIK TÜRBAN SERBEST OLSUN!!!!!!
«
Yanıtla #30 :
Mayıs 30, 2008, 18:02:57 »
Alıntı sahibi: UNBAN üzerinde Mayıs 30, 2008, 17:58:16
Alıntı sahibi: PartiBoy üzerinde Mayıs 30, 2008, 17:28:35
Alıntı sahibi: Şirin üzerinde Mayıs 30, 2008, 16:52:07
ermeniyi rumu anladımda aleviler müslüman değilmi ne iş ?
Evet alevilik musmuman bir mezhep lakin turkiyede alevilere ne tur gozle bakıldıgını anlatmama gerek yok sanırım. hatta bazı cahil cahil müslümanlar tarafından düşman olarak görülen kişiler. şimdi herkes "yok öyle birşey, biz yapmadık...bla bla bla" der. ama sandığınızdan çok daha fazla yapılıyor. çoğu cahil müslümanın daha küçücük çocukken beyinlerine sokuluyor bu düşmanlık. artık ne kadar üniversiteler de bitirseler hala düşman kalıyorlar. bilinç altına yerleşiyor. hristiyana bu kadar düşman olmaz bunlar. o kadar yani. şöyle ki;
-alevilerin yemekleri yenmez, haramdır.
-alevilere kız verilmez.
-müslüman değillerdir bir kere.
-hatta allah'ı reddederler.
-mum söndüden bahsetmiyorum bile. buna inanın anasına da burdan selam ederim.
-ticaret yapılmaz. parası helal değildir. güvenilmez.
-camiden kovulan aleviyi de bilirim.
-alevilerin mallarına zarar verilebilir, malları çalınabilir. öyle büyük günahlar sayılmaz bunlar.
-aleviler de namus diye bişi yoktur.
-hatta artık aşmış bazı kesimler alevi öldürmenin sevap olduğunu bile inanırlar.
vs vs.. sence bu durumda aleviler turkiyede musluman mi?
Ben Bir Alevi Değilim Ama Bunu Neye Dayanarak Söyluyorsun ?
Elinde Bi Kaynak Varmı ? Bunları Savunmana Yarayacak.
Bende alevi degilim lakin turkiyede yaşarken (ozellikle anadoluda) boyle seylere tanık olmu$lugum, gormu$lugum coktur.
kaynakta $ahsım oluyor. Ayrıca konu turbandan, alevilige dogru kayıyor..
UNBAN
IdealMesajcı
Teşekkür Sayısı 0
Mazisi Kötü Cocuk
«
Yanıtla #31 :
Mayıs 30, 2008, 18:07:02 »
PartiBoy ; Selam Aleykum.. Az Önce Bi Post'unu Daha Okudum Ama Senin Orda yazdıklarının hepsi Bence Taraflı Kaynak.
http://www.kemalistler.net/viewtopic.php?p=1897
Kaynağın Bu. Ben Bu Kaynaktan Alınan Hiç Bir Bilgiye İnanmam.
Kaynak mı ;
T.C.
BAŞBAKANLIK
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
Sayı :
Konu: Aşure Günü
01.03.2004
Basın Açıklaması
DÜNYA EHL-İ BEYT VAKFI’NCA DÜZENLENEN
“AŞURE GÜNÜ TOPLANTISI” KONUŞMASI
(01 Mart 2004 – Kocatepe Konferans Salonu)
Yüce İslam, dünyanın hemen her yanında farklı değerlerle, farklı kültürel yapılarla ilişki içinde yeni ve özgün tarzlar üretmiştir. İlahi bir din olarak İslâm, hakikati belli bir yere, belli bir tarihe, belli bir iklime sabitlememiştir. Onun sabiteleri tahayyülümüzü, yaşama alanlarımızı daraltarak değil zenginleştirerek geliştirir; kulluğumuzu, bizi sıkıştırarak değil derinleştirerek pekiştirir; bize bir değerler dünyası armağan eder. Bu dünya her zaman yaşayan, diri ve özgürleştirici bir hayat anlayışından beslenir. Bu çerçevede İslâm, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de farklı gelenek, değer ve iklimler içinde yorumlanmakta, bu çeşitlilik sanıldığının aksine Müslümanlığımıza bir dinamizm ve canlılık katmaktadır.
Alevilik de Müslüman tahayyülümüz içinde, İslâm'ın diğer alt kolları gibi, önemli bir yönelim olarak hepimize saygı değer bir katkı sağlamaktadır. İslâm'ın Alevi toplumunca içselleştirilen biçimi, manevi zenginliği sevgiyle öne çıkaran bir gelenek üretmiştir. Hacı Bektaş'tan, Ahmed-i Yesevi'den ve pek çok Anadolu ereninin kişisel erdem ve takvasından beslenen mirasıyla Aleviler, kültürümüzün en ağırlıklı temalarından biridir ve bu özellikleriyle de, hiç kuşkusuz ülkemizin dini hayatına ayrı bir yorum zenginliği katmaktadırlar.
Hiç kuşkusuz bu zenginlik, birlik ve beraberlik, içte ve dışta, marjinal sayılabilecek bazı şer odaklarının gözünden kaçmamaktadır. Art niyetli bu odaklar, toplumuzdaki bütün kültürel aidiyetlerin, dinsel çeşitliliğin zaafa düşmesini beklemekte ve bütün hesaplarını toplumsal ihmalkarlıklarımıza bağlamaktadırlar. Referansı, aidiyeti aynı olan dinî ve kültürel eğilimlerin her zamankinden fazla bir dayanışmaya ve duyarlılığa ihtiyacının olduğu açıkça görülmektedir. Bu topraklar bırakın aynı referanstan beslenen dini yapıları, farklı dinleri bile kucaklayan bir geçmişe ve geleneğe sahiptir. Bu geleneği bozmaya yönelik tehditler ancak dini ve kültürel aidiyetlerimizin ağırlığını hissederek alaşağı edilebilir.
10 Muharrem de böyle ortak bir aidiyet alanıdır. Geleneksel Müslüman tahayyül 10 Muharremi alevisiyle sünnisiyle Aşure günü olarak tanımlamıştır. Bu tahayyülü sadece ehl-i beytin çektiği sıkıntıların hatırlandığı bir tarihsel kesit değildir. Hatırlanacağı gibi 10 Muharrem, tarihte gerçekleşen pek çok sevinç ve keder ortamı için ciddi bir milat olarak hatırlanır. İnsanlık tarihinin dönüm noktaları olarak görülebilecek pek çok olay da aynı tarihe ilişkilendirilmiştir.
Hatırlamak, ders almak içindir. Ehl-i Beytin maruz kaldığı haksızlık, alevisiyle sünnisiyle bütün Müslümanları derinden sarsan ve kederlendiren acı bir tecrübedir. Kerbela şehitleri, tarihte kimilerinin taşkınlığının ve iktidar mücadelesinin peygamber ailesini bile hedef alacak kadar haddi aşabileceğinin işaretlerini taşır. Bu nedenle her Müslümana düşen haklıyla haksızı ayırt edebilecek bir zihin açıklığına sahip olmaktır. Kur'an'ı dini evrenlerinin oluşumunda temel kriter olarak kullananların birbirlerine düşmanlık beslemeleri düşünülemez. Ne yazık ki tarihte bu kardeşliği siyasi çıkarları lehinde kullanıp bozanlar hiç de eksik olmamıştır.
Bugün bize düşen, geçmişe gömülüp kalmak, tarihi hadiseleri ayrışma ve düşmanlık konusu yapmak yerine zihin açıklığı ve aydınlık bir din tasavvuru içinde kardeşliğin önemini keşfetmek, tarihte gerçekleşmiş olaylardan ders çıkarmak, ve artık bütün bir ümmete mal olmuş şehitlerin mirasını doğru anlamaktır.
Esasen ayet-i kerimede de bu hakikat bütün açıklığıyla vurgulanmaktadır:
"Hep birlikte Allah'ın
/ Kur’an'a sımsıkı sarılın ve parçalanıp bölünmeyin" (Âl-i İmran, 103). Çünkü "Müminler ancak kardeştirler". (el-Hucurât, 10)
Prof.Dr. Ali BARDAKOĞLU
Diyanet İşleri Başkanı
http://www.diyanet.gov.tr/turkish/baciklama.asp?id=1076
Her Nefis Ölümü Tadacaktır..
PartiBoy
IdealForumcu
Teşekkür Sayısı 1
«
Yanıtla #32 :
Mayıs 30, 2008, 18:07:25 »
Alıntı sahibi: Şirin üzerinde Mayıs 30, 2008, 18:01:25
zaten hristiyanların özel bir ibadet giysisi yok farkındaysan onlar nikah bile kıyıyorlar orada ?
o yukarıdaki yazıdan bunu anladıysan sadece uzulurum senin adına!
EsRa-NuR
Ayrılan Üye
Teşekkür Sayısı -2
Aşkın ta kendisi:)
«
Yanıtla #33 :
Mayıs 30, 2008, 18:08:30 »
neyse cnm siz istemiyorsanız girmeyiz
Aşksınn sen...
PartiBoy
IdealForumcu
Teşekkür Sayısı 1
«
Yanıtla #34 :
Mayıs 30, 2008, 18:10:41 »
Alıntı sahibi: UNBAN üzerinde Mayıs 30, 2008, 18:07:02
PartiBoy ; Selam Aleykum.. Az Önce Bi Post'unu Daha Okudum Ama Senin Orda yazdıklarının hepsi Bence Taraflı Kaynak.
http://www.kemalistler.net/viewtopic.php?p=1897
Kaynağın Bu. Ben Bu Kaynaktan Alınan Hiç Bir Bilgiye İnanmam.
Benım zaten o kaynagın dogrulugunu ispatlar bir sozum yok idi. Arkada$ mezhep olmadıgını soyledi ben de mezhep oldugunu bildigimi soyledim ve cok fazla bir bilgim olmadıgını ve boyle bir kaynaga rastladıgımı.. falan fi$man. Ayrıca, konu alevilik degildi de oyle ba$ka boyutlara dogru kaydi. neyse burada noktalıyorum ben size iyi tartı$malar.
defne
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı 0
«
Yanıtla #35 :
Mayıs 30, 2008, 19:15:02 »
Alıntı sahibi: PartiBoy üzerinde Mayıs 30, 2008, 17:28:35
Alıntı sahibi: Şirin üzerinde Mayıs 30, 2008, 16:52:07
ermeniyi rumu anladımda aleviler müslüman değilmi ne iş ?
Evet alevilik musmuman bir mezhep lakin turkiyede alevilere ne tur gozle bakıldıgını anlatmama gerek yok sanırım. hatta bazı cahil cahil müslümanlar tarafından düşman olarak görülen kişiler. şimdi herkes "yok öyle birşey, biz yapmadık...bla bla bla" der. ama sandığınızdan çok daha fazla yapılıyor. çoğu cahil müslümanın daha küçücük çocukken beyinlerine sokuluyor bu düşmanlık. artık ne kadar üniversiteler de bitirseler hala düşman kalıyorlar. bilinç altına yerleşiyor. hristiyana bu kadar düşman olmaz bunlar. o kadar yani. şöyle ki;
-alevilerin yemekleri yenmez, haramdır.
-alevilere kız verilmez.
-müslüman değillerdir bir kere.
-hatta allah'ı reddederler.
-mum söndüden bahsetmiyorum bile. buna inanın anasına da burdan selam ederim.
-ticaret yapılmaz. parası helal değildir. güvenilmez.
-camiden kovulan aleviyi de bilirim.
-alevilerin mallarına zarar verilebilir, malları çalınabilir. öyle büyük günahlar sayılmaz bunlar.
-aleviler de namus diye bişi yoktur.
-hatta artık aşmış bazı kesimler alevi öldürmenin sevap olduğunu bile inanırlar.
vs vs.. sence bu durumda aleviler turkiyede musluman mi?
Bunları hangi kaynaktan aldın merak ettim
Çok komik aleviler müslümanlardır ayrıca alevilik bi mezheptir bilgine
вєℓкι üzüℓüуσяυм∂υя šєηιη ιçιη..
уαℓηız νє мυтšυzšυη..
αşтαη ναzgєçмιşšιη αšℓıη∂α, вєкℓє∂ιğιη ηє нαℓα, ηєу∂ι вυℓαмα∂ığıη вєη∂є αяαуıρтα..
şιм∂ι gєяçєктєη кαηαтℓαяıм σℓмαšıηı ιšтιуσяυм..
нєяşєує ιηαт, šαηα ιηαт, кєη∂ιмє ιηαт gєℓмєк ιçιη уαηıηα..
šєη göямє∂єη, šιℓмєк ιçιη göяüηмєуєη ραямαкℓαяıмℓα уαşℓαяıηı
güℓüуσяšαη вιηє кαтℓαмαк ιçιη кαнкαнαηı..
υуυуσяšαη öρмєк ιçιη gözℓєяιηι
вєη ∂єğιℓšєм вιℓє σ,
özℓüуσяšαη вιяιšιηι šαηα gєтιямєк ιšтєя∂ιм..
σηα šαяıℓıρ "šєηι šєνιуσяυм" ∂ιуєвιℓмєη ιçιη..
šєηι вöуℓє уαραη нєяηєуšє..
вєη¢є мυтšυz, вєη¢є уαℓηız, вєη¢є υмυтšυz уαραη şєу ηєуšє
σηυ αℓмαк ιšтєя∂ιм
кαηαтℓαяıм gєяçєк σℓšυη ιšтєя∂ιм..
cRyStaL
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı 6
Siz Hayat Süren Leşler, Sizi Kim Diriltecek !!
«
Yanıtla #36 :
Mayıs 30, 2008, 19:39:22 »
PartiBoy Birşeyin siyasi simge olabilmesi için, o şeyin tüm türleri üzerinde aynı amblemin, sembolun bulunması lazım. Mesela bi akp bayrağı. o ampulü gördüğünüzde buna siyasi bi simge diyebilirsiniz. Ama her başörtüde sürekli gördüğünüz bi sembol var mı?? 'Başörtüyü siz takıyorsunuz siyasi simgedir.' diyerek ıtiraz edecek olursan başörtü değil aynı şeyi takan insanlar siyasi simge olur ki böyle saçmalık görmedim.
Örtünmeden tabiki de müslüman olunuyor fakat örtü de bir emir. Müslüman olmak 'Elhamdülillah müslümanım' demekle bitmiyor.
Gerçek aleviler var. Allah ı Peygamberi bilirler namazlarını kılarlar vs. Yani her bakımdan müslümanlardır. Sadece 4. Halife Hz. Ali ye peygamber gözüyle bakarlar. Fakat Türkiyede böyle aleviler yok sanırım. (istisnalar vardır tabi) Günümüzde alevilik kavramı İslamla yollarını ayırmış durumda. Hiç bir emri uygulamadıkları gibi, her türlü yasağa caizidir gözüyle bakmaktalar. Dolayısıyla günümüz 'laf olsun alevileri' nin müslüman oldukları görüşünde değilim.
«
Son Düzenleme: Mayıs 30, 2008, 20:12:52 Gönderen: cRyStaL
»
Rahminde cemiyetin, ben doğum sancısıyım!
Mukaddes emanetin
dönmez dâvacısıyım!
Zamanı kokutanlar
mürteci
diyor bana;
Yükseldik
sanıyorlar
, alçaldıkça tabana..
defne
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı 0
«
Yanıtla #37 :
Mayıs 30, 2008, 20:05:22 »
ya benim anlamadım kim sölediki başı acıklar müslüman deil die kimsenin böle bi tavrı yokki
уαℓηız νє мυтšυzšυη..
αşтαη ναzgєçмιşšιη αšℓıη∂α, вєкℓє∂ιğιη ηє нαℓα, ηєу∂ι вυℓαмα∂ığıη вєη∂є αяαуıρтα..
вєη ∂єğιℓšєм вιℓє σ,
σηυ αℓмαк ιšтєя∂ιм
cRyStaL
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı 6
«
Yanıtla #38 :
Mayıs 30, 2008, 20:07:52 »
evet kimsenin öyle bir tavrı yok ama 'örtünmeyen müslüman olmuyor mu? gereksiz' anlamına gelen birşey söylenmiş ilk sayfada.
Mukaddes emanetin
dönmez dâvacısıyım!
Zamanı kokutanlar
mürteci
diyor bana;
Yükseldik
sanıyorlar
, alçaldıkça tabana..
PartiBoy
IdealForumcu
Teşekkür Sayısı 1
«
Yanıtla #39 :
Mayıs 30, 2008, 20:10:00 »
Alıntı sahibi: defne üzerinde Mayıs 30, 2008, 20:05:22
ya benim anlamadım kim sölediki başı acıklar müslüman deil die kimsenin böle bi tavrı yokki
o cumleyi kuran bendim ilk sayfadakı yazılanlardan onu çıkardım..
defne
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı 0
«
Yanıtla #40 :
Mayıs 30, 2008, 20:13:42 »
Bu cok cahilce
уαℓηız νє мυтšυzšυη..
вєη ∂єğιℓšєм вιℓє σ,
σηυ αℓмαк ιšтєя∂ιм
PartiBoy
IdealForumcu
Teşekkür Sayısı 1
«
Yanıtla #41 :
Mayıs 30, 2008, 20:24:19 »
Alıntı sahibi: cRyStaL üzerinde Mayıs 30, 2008, 19:39:22
PartiBoy Birşeyin siyasi simge olabilmesi için, o şeyin tüm türleri üzerinde aynı amblemin sembolun bulunması lazım. Mesela bi akp bayrağı. o ampulü gördüğünüzde buna siyasi bi simge diyebilirsiniz. Ama her başörtüde sürekli gördüğünüz bi sembol var mı?? 'Başörtüyü siz takıyorsunuz siyasi simgedir.' diyerek ıtiraz edecek olursan başörtü değil aynı şeyi takan insanlar siyasi simge olur ki böyle saçmalık görmedim.
Örtünmeden tabiki de müslüman olunuyor fakat örtü de bir emir. Müslüman olmak 'Elhamdülillah müslümanım' demekle bitmiyor.
Gerçek aleviler var. Allah ı Peygamberi bilirler namazlarını kılarlar vs. Yani her bakımdan müslümanlardır. Sadece +. Halife Ali ye peygamber gözüyle bakarlar. Fakat Türkiyede böyle aleviler yok sanırım. (istisnalar vardır tabi) Günümüzde alevilik kavramı İslamla yollarını ayırmış durumda. Hiç bir emri uygulamadıkları gibi, her türlü yasağa caizidir gözüyle bakmaktalar. Dolayısıyla günümüz 'laf olsun alevileri' nin müslüman oldukları görüşünde değilim.
Sevgili arkada$ım neden bu forumda yuzeysel bakılıyor konulara ve yuzeysel cevaplara veriliyor onu cozmeye calı$ıyorum. $imdi, Turkiye de bazi realiteler var, basortusunu siyasi, islami bir sembol, laik rejim karşıtı olarak takan bir kesim var bunun aksini kimse iddaa edemez ( sizleri refah ve saadet partisi zamanlarına gitmenizi oneririm.. sevgili hocanız erbakanın sozlerini hatırlatırım..) Turban artık sadece bir inanış geregi takılan bir ortuden cıkmı$ turkiyede siyasi bir sembol, belirli bir tarafın kozu ve bazı taraflarında bunun uzerınden siyaset yaptıgı bir hale donu$mu$tur. yani herkesin aynı renkte, giyinmesi aynı sekilde ortunmesi gerekmiyor sembol olması icin (kafa yapıları aynı gerci ama..) avrupa insan hakları mahkemesinden donen basortu davalarını hatırlatırım, kendi ulkelerinde serbest hicbirseye karışmıyorken bu komisyon neden turkiyede turban yasagı dogrudur demiştir hic dusunmediniz mi?
turban universiteye girdigi vakit olacakları soyluyeyım..
- gruplaşmalar..
- her iki taraf arasında birbirini istememe, cekememe, kavgalar.
- universitelerin egitim kurumudnan cıkıp siyasi rantların usagı haline gelmesi.
- universiteden mezun olanların kamu kurumlarında calısmak istemeleri gibi bir sorun..
vs vs gibi boktan pusurukten seylere donusecektır.. ve bundan birileri yine oyları toplayıp iktidar olacaktır..
yani soylediklerimden din du$manı biri gibi gorunmek istemem ama dinciyle de dindar arasındaki farkı iyi bilirim..
cok basit cok dogal bir istek gibi gorunse ''yahu bizimde okumaya yokmu'' denilse de iceberg'in arka tarafı hicte degil..
fetullah hocaya, selamlar.
bu sıcaktada bunları yazdırıyorsunuz ya bana.. adgzggfd.dffdfd.
neyse.
PartiBoy
IdealForumcu
Teşekkür Sayısı 1
«
Yanıtla #42 :
Mayıs 30, 2008, 20:27:25 »
Alıntı sahibi: defne üzerinde Mayıs 30, 2008, 20:13:42
Bu cok cahilce
bende cahilce gorundugu icin belirtmiş olabilir miyim acabağ?
cRyStaL
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı 6
«
Yanıtla #43 :
Mayıs 30, 2008, 20:34:17 »
Ya kapalılar üniversiteye giremiyorken normal hayatlarında kapalı değil mi ?? neden gruplaşma olmuyor? Bu yasak kalktığında da olmayacak ateşe körükle gidilmediği müddetçe. Hem eğer ki başörtü yasağı kalktı diye gruplaşma olacaksa varsın olsun. Benim burda bahsettiğim şu hoca bu hoca bilmem kim değil tmm mı?? Gerçekten hem dinin gerektirdiklerini yapıp hem de okumak isteyen kişilerden bahsediyorum ben. Kurunun yanında yaşta yanmamalı. ve hala başörtünün siyasi bir simge olduğu görüşünü reddediyorum. Kimsenin oy toplama merakı ya da birilerinin çıkıpta akılsızca sarfettiği sözler, dinin gereğini siyasetle bağdaştırıp 'simgedir' süsü veremez.
Mukaddes emanetin
dönmez dâvacısıyım!
Zamanı kokutanlar
mürteci
diyor bana;
Yükseldik
sanıyorlar
, alçaldıkça tabana..
defne
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı 0
«
Yanıtla #44 :
Mayıs 30, 2008, 23:13:58 »
Alıntı sahibi: cRyStaL üzerinde Mayıs 30, 2008, 20:34:17
Ya kapalılar üniversiteye giremiyorken normal hayatlarında kapalı değil mi ?? neden gruplaşma olmuyor? Bu yasak kalktığında da olmayacak ateşe körükle gidilmediği müddetçe. Hem eğer ki başörtü yasağı kalktı diye gruplaşma olacaksa varsın olsun. Benim burda bahsettiğim şu hoca bu hoca bilmem kim değil tmm mı?? Gerçekten hem dinin gerektirdiklerini yapıp hem de okumak isteyen kişilerden bahsediyorum ben. Kurunun yanında yaşta yanmamalı. ve hala başörtünün siyasi bir simge olduğu görüşünü reddediyorum. Kimsenin oy toplama merakı ya da birilerinin çıkıpta akılsızca sarfettiği sözler, dinin gereğini siyasetle bağdaştırıp 'simgedir' süsü veremez.
kesinlikle katılıyorum
уαℓηız νє мυтšυzšυη..
вєη ∂єğιℓšєм вιℓє σ,
σηυ αℓмαк ιšтєя∂ιм
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
5