En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Eylül 08, 2008, 15:00:17
794157
Konu Gönderen:
6431
Üye
Son üye:
winston
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
|
Ideal Club
|
IdeaL Acık Oturum
|
BIRAKIN ARTIK TÜRBAN SERBEST OLSUN!!!!!!
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
...
3
4
[
5
]
6
Yazdır
Gönderen
Konu: BIRAKIN ARTIK TÜRBAN SERBEST OLSUN!!!!!! (Okunma Sayısı 871 defa)
Ayaz
IdealManyak
kéndimé hayran.
Ynt: BIRAKIN ARTIK TÜRBAN SERBEST OLSUN!!!!!!
«
Yanıtla #60 :
Haziran 04, 2008, 21:26:12 »
konu kurucususun dié sénin yazdıklarına öném mi wéréyim yani ?
konuyu açar açmaz "türban sérbést olsun" dié çırpınan garip sén déğil misin ?
«
Son Düzenleme: Haziran 04, 2008, 21:26:32 Gönderen: Ayaz
»
bazén sözcükléri unutuyorum.
insan, sözcükléri istédiği gibi bir araya gétirémédiğindé ölmék istiyor.
aRaP
PsikopatIdealci
Bir yanardağ misali gönül dağım!
«
Yanıtla #61 :
Haziran 04, 2008, 22:40:33 »
Alıntı sahibi: Ayaz üzerinde Haziran 04, 2008, 21:02:02
arap nickli şahısa, ya da onun gibi bişéyé.
alıntı yapamıorum, kahrétsin.
saçma konuşan kim, pardon ?
PartiBoy kusura bakma, arkadaşı ézmé zéwkinin doruklarına kéndi başıma çıkacağım.
1. ülkémiz, görünürdé müslüman bir ülké. "yüzdélik dilimi boşwér" démişsin.. éé, nésiné göré ki kıymétin déğéri ? farzédélim %10'u müslim, diérléri gayrımüslim. ülkémizdé halén géçérliliğini korur mu "müslümanlık" kawramı ?
2. laiklik'tén bahsétmiş, biliyor ki yazmış. son aylarda ülkémizin én büyük sorunlarından birisi. ( éwét, aynén dédiğin gibi -saygı duymaktır- onu bénimsémék déğildir. )
3. saçmalamışsın, arkadaş Partiboy mahlaslı arkadaş böylé bir kawramadan bahsétmémiş. kaldı ki éşcinsél olmak suç mudur ? hérkésin cinsélliği kéndinédir, istédiği yaşamaktadır, yaşayacaktır.
4. sénin okuduğun yérin, okul olduğundan émin misin ? méscid félan olmasın, iyi bak étrafına. sakallı bişéylér görébilirsin:) "rahatsız étmior béni" gibisindén bişilér daha sayıklamışsın. 1 ya da daha fazla kişinin istémésiylé olmuor. öylé olsaydı; şu an "pkk" adlı térör örgütü, kürdistan'ı kurmuştu.
5. sénin dini sanadır, bénim dinim banadır. allahı ya da onun élçisi midir kimdir, onu da siyasété malzémé étménin manası yoktur. héa, dini şéyléri siyasété sokmak prim yapar mı ? yoo. izin wérmézlér:) ayrıca sénin dini görüşlériné saygı duyabilirim ama yanına réfakatçı olamam. laikliğin kélimé anlamını iyicé sorgula, ondan sonra yorum buralarda.
uzmansın arkadaşım .
-késinliklé ironidir, hakkımdır. saygı duyunuz.-
siyasété atılacağım arkadaş. olmuyor böylé.
çok güzel ezdin kendimi çamdan aşşağı atmak istiyorum....
1.si ülkemizin %10 müslüman, yok diğerleri gayrimüslim diye olasılıklarla başlanmaz senin kültür seviyeni belirler saçmalamışsın.. ülkemiz müslüman bir ülke bunun görünürdesi yok varsa bir bildiğin yaz.. bu söylediklerimi herkes biliyor.
2.si laiklikle ne sorunu var Türkiye'mizin ? km neyi benimsiyor?
3.sü bilmediğim birşeyden bahset eşcinsellik bir cinsel seçimdir saygı duyarız ama bunu kurumlaştırmakta nedir? müslüman bir devleti teşvik etmektir sende konuyla alakasız noktalara değinmişsin. Yanlış nokta.
4.sü benim okuduğum okul newyork alfred university senin anlayamıyacağın bir kavram. herkes saygılı herkes kültürlü bu sana dokunuyormu kendini ezilmişmi hissediyorsunda saçma sapan kelimeler kullanıyorsun yok sakallı etrafına baktır gibi kelimeler seviyene yazık ki kahretsin sana cevap yazıyorum. pkk kim? kürdistan ne ? öyle birşey var mı? peki olacak mı? çocukmusunuz siz söylediğin lafa bak Biz Türk'üz koçum gerektiği gibi yüreğimizi koyuyoruz kurşunların önüne Türkiye'mizi korumak için. artı bunun konuyla bi alakası yok saçma sapan bir örnek vermişsin.
5.si Kardeşim bak Sözlerine öncelikle dikkat et eğer burada herkes birbirinin dinine saygılı ise ona göre yazacaksın Allah yada onun elçisimidir nedir gibi söz nedir? gel bunu yüzüme söyle? artı bunu siyasete malzeme eden kim gerizekalı? sen gerçekten zavallının tekisin. açıklamamı okursan türban gibi şeyler simge değildir siyasettede simge değildir burada primi verecek kimsede yoktur izin olayıda pasif kalır. eğer laiklikle ilgili bir düşünceni dile getirseydin bu söylediğini yapardım
işin uzmanlıkla alakası yoktur bakış açısı ve fikirler vardır. Arkadaşım çok zavallısın. ( kişisel bir soru soracağım : sen nesin? )
K
apatıp gözLerimi SonsuzLuğa bıraksam kendimi sonsuzLuğun koynunda uyusam.
B
ir daha hiç uyanmasam ..
V
urdukLarı kadar yaram var qerisi vurmaktan..
kaynakLanıyor
.
B
u sokak beni boğuyor.
D
oğru yanLış seçmiyor.
İ
çindeyim ve çıkmak içimden hiç geçmiyor.
T
anrım yazmış bizLer oynuyor ve ibLis hiç
doymuyor
!..
usahellboy
idealsekeri
«
Yanıtla #62 :
Haziran 04, 2008, 22:55:01 »
Alıntı sahibi: Ayaz üzerinde Haziran 04, 2008, 21:26:12
konu kurucususun dié sénin yazdıklarına öném mi wéréyim yani ?
konuyu açar açmaz "türban sérbést olsun" dié çırpınan garip sén déğil misin ?
kardeşim eer benm veya baska kişilerin bu sayfada yaptıgı yorumlara onem vermıorsan bu grupta ve bu konu da ne işin varrr ... bu arada cok cahilsin bu snn kültür bilgine bağlı sn burda milleti küçümseyorsun ama bilmiorsun ki cok gereksız bırı olarka gorunuorsun bu kadar ne işin varrr burda git başka konularda tartış milletleee burda durman snn için zaman kaybı annasılan siyasete dair bişi bile bilmiorsun sadece milleti aşaılamak snn işin mi?sadece git harcanıorsun buralarda bilgilerini baska yerlerde kullan burada snnı annayacak kapasitede insanalr yok cunku kımse snn sevıyene dusemez ok....BU ARADA GARİP OLAN SENSİN BU YUZDENM BURAYI HAKETMIORUSN DE GETTTTTT BURDAN.LAN OLMM TURBAN ICIN TABIKIDE CIRPINCAM DEVLET BUYUKLERIDE CIRPINIOR SNNDE CIRPINMAM LAZIMMM AMA SN BUNU ANLAYAMAZSIN O YUZDEN SN ANCA DENİZDE CIRPINAN BALIK OLURSUN ODA NAFİLE OLUR.YEM OLUR POMPALANIRSIN.EER KENDINE DEER VERIORSAN BU GRUPA BİDAA YORUM YAPMA OKEYTO....
saygılar KONU KURUCUSU
Sîyâbend
PsikopatIdealci
Ölmek Bile Yakışıyor Bazı Adama!..
«
Yanıtla #63 :
Haziran 05, 2008, 02:05:23 »
bölümdeki ilk mesajdan itibaren hepsini okudum .. saçmalamak bi para olmuş ki aşikar bir durum hepiniz farkındasınız..
hiçbirimizin ömrünün yetmeyeceği kadar uzun yıllardır tartışılan konuları kiminiz bir cümlede yada cümle bile olmayan safsatalarda yorumlamış hatta kendilerine göre konu yada durumda kesin noktayı koyacak kadar cesareti bulmuş, kimileriniz hakkaten (diğerlerinden oluşan) bir çoğunu bilgilendirecek yada en azında daha bilincli ve daha mantıksal yorumlar yapmışsınız..
ilk olarak ben türbanın universitelerde serbest olması taraftarı değilim ki zaten bunun Mecliste tartışılmaya başlamasından ve bi kaç kanunun değiştirilmesinden itibaren olan kaos ortamını hepimiz tvlerde ,gazetelerde yada netten takip ettiğimiz haberlerden gördük ! yaralananlar ,kavga edenler, universitelerin geçici kapatılmaları hatta ölen bir kişide olsu malesef!!!!!! düşününki serbest bırakıldı artık bu olayların büyüme boyutunun farkındamısınız??!!! bu olayların önünü tutabilecekmisiniz!!!! hala bu sorun olmaz, nasıl bi ayrılık olsun diyen arkadaşlara çok çok yakın geçmişi bi düşünmelerini ,bilgileri yoksa bu konuda bilgi edinmelerini tavsiye ederim.. türbanın universitelerde serbest olmamasını istememe sebebimde yukarda yazdıklarımdır..
Ve bundan önceki karşılaştığım bir çok konu gibi bu konudada hiç alakası yokken (nasıl başarıyorsunuz bunu hala anlamış değilim!!!) konu alevilik,mezhep,müslümanlık vs vs konusuna gelmiştir..
Ben bir Aleviyim ve soyumun bulabildiğim veya ulaşabildiğim yerine kadarda hepsi Alevidir..
science_teacher arkadaşımıza şiddetle katılıyorum ki zaten bu durumun olmayışı insanları en çok yanılgıya düşüren sebeptir..
PartiBoy arkadaşımızın yazdığı alevilere bakış acısı ve dindar kesimli büyük çoğunluktaki aile ve büyüklerin çocukları yetiştirikenki aleviler hakkında söyledikleri doğrudur.. Şöyleki eğer bir alevi olmuş olsaydınız yada en azından Alevilerden biriyle hayatlarındaki bu yönlü sıkıntıları bilecek kadar ortak paylaşımınız olsaydı bunların ne kadar dogru oldugunu görürdünüz..
Tarık'ın diyanet başkanlığı kaynaklı yazmıs olduğu yazıyı iyi okuyan arkadaşlar mezhep ve alevilik konusunda sanırım biraz daha dogru düşünebilirler.. mademki taraflı yaklaşıyorsunuz herşeye, bakın iste sizin önde gidenlerinizin söylediklerine kulak verin.. bir kere herşeyden önce biz hiçbirimiz var olmadan önce Alevilik vardı biz gittikten sonrada olacak ..
kim neye ve kime inanırsa inanır o beni alakadar etmez.. herşeyden önce İNSAN vasıflarını taşıyan herkes benim için kıymetlidir ve her kim olursa olsun hiçbir zaman sırtımı dönmem..
bu konu üzerine saatlerce tartışılabilir ki hiç bir zaman tartışmaktan kaçınmam ama işin aşikar tarafi şuki ne bizim dememizle aslolan değişecek nede bu konuda ortak bir karara varabileceğiz ki bir çok mesajdaki edepsiz üslupta zaten bunu gösteriyor..
hepinizden ricam ilk olarak hakaret etmeden ve hakaret edilmeden İNSAN gibi konuşmayı deneyin.Ne hakaret ettiğinizde başınız göğe erer nede burda herhangi bi üstünlük sağlamış olursunuz!! olacak olan tekşey kişilerin size bakışı değişir ki buda tahmin edersiniz hiçte hoş olan bir bakış hali değildir.. dikkatinizi çekerim iğneliyici veya ironik konuşmak farklıdır ama hakaret ederek konuşmak farklıdır.. tekrardan rica ediyorum gereksiz yere kimseyi kırmayın yada kırdırmayın kendinizi..
VE LÜTFENNNN ARTIK İNSANLARIN DİNSEL,CİNSEL,DÜŞÜNSEL VS YAŞAM ŞEKİLLERİNİ ELEŞTİRMEK VEYA DOĞRU YADA YANLIŞ YARGIDA BULUNMAK YERİNE HERŞEYDEN ÖNCE KENDİ
İNSANİ
VASIFLARINIZI DEĞERLENDİRİN... HERKES ÖNCE KENDİNE Bİ ÇEKİ DÜZEN VERSİN ONDAN SONRA ZATEN KİMSENİN KİMSEYLE UĞRAŞMASINA GEREK KALMAZ...
Ayaz
IdealManyak
kéndimé hayran.
«
Yanıtla #64 :
Haziran 05, 2008, 06:37:16 »
olm, zawallı gibi kéliméléri cümlélériné katarak hakarét éttiğini sanan garibanlar ilé uğraşacak vaktim wé séwiyém yoktur. hazımsızlık sézdim.
ayriyéttén; konu, bénim kültürüm déğildir; türbandır. yazdıklarınızı bir daha okuyun. hatta okuyup zaman kaybétméyin, ilgisiz şéylér yazıyor.
wé ayriyéttén konu ilé wérdiğim örnékléri bağdaştıramayan usérlara aşina déğilim:)
sizin kişisél duygularınız, dininiz, ırkınızı, soyunuz, sopunuz, wésairéniz béni bağlamaz. objéktif olarak bakarsanız türbanın né durumda olduğunuz görürsünüz.
wé siz wé sizin gibilér, sadécé "türbanı istiyoruz" diyébilirsiniz. déwamı da gélméz, géléméz. zira, istéméklé olmuyor. bilirsiniz.
«
Son Düzenleme: Haziran 05, 2008, 09:16:47 Gönderen: Helin
»
bazén sözcükléri unutuyorum.
insan, sözcükléri istédiği gibi bir araya gétirémédiğindé ölmék istiyor.
Şirin
PsikopatIdealci
Aşk Gibi Sevda Gibi Huysuz ve Tatli Kadin
«
Yanıtla #65 :
Haziran 05, 2008, 11:19:45 »
Arkadaşın biri başörtülüler girerse savaşırım bu uğurda can veririm yeterki onlar girmesin demiş sanırım yanlış anlamadımsa.. Öyle ise bu ne kindir çok üzüldüm..
Seni bana yar ederler mi ?
Nisán´
IdealManyak
Yüreğine İlmekle Beni..
«
Yanıtla #66 :
Haziran 05, 2008, 11:27:02 »
cıks olmasın. ayaza katılıyorum sonuna kadar.
usahellboy
idealsekeri
«
Yanıtla #67 :
Haziran 05, 2008, 11:46:27 »
DEVAMI GELECEK VE GELDİDE KARDEŞİM YASA MECLİSTE VE ONAY CIKTI HABERIN YOK SANIRIM ....ONA GORE BİRAZ HEBRLERI FALAN TAKIP ET .OK .nisancım cıks mıks yok bu işlerde dogrusu bu bu olacak..
SAYGILAR..konu kurucusu
Şirin
PsikopatIdealci
«
Yanıtla #68 :
Haziran 05, 2008, 12:00:48 »
Anayasa mahkemesi bugün sonuçlanacak inşallah chp itirazı kabul edilmezzzz
Sîyâbend
PsikopatIdealci
Ölmek Bile Yakışıyor Bazı Adama!..
«
Yanıtla #69 :
Haziran 05, 2008, 12:02:15 »
Alıntı sahibi: usahellboy üzerinde Haziran 05, 2008, 11:46:27
DEVAMI GELECEK VE GELDİDE KARDEŞİM YASA MECLİSTE VE ONAY CIKTI HABERIN YOK SANIRIM ....ONA GORE BİRAZ HEBRLERI FALAN TAKIP ET .OK .nisancım cıks mıks yok bu işlerde dogrusu bu bu olacak..
SAYGILAR..konu kurucusu
mecliste kabul edilen yasa herhangi birşey ifade etmiyor.. türbanın üniversitelerde serbest olabilmesi için öncelikle YÖK yasasının EK 17.MADDEsinin değişmesi gerekiyor .. bu madde değişmediği sürece isterlerse anayasanın hepsini değişsinler fark etmez.. takip etmiyor olduğumu söylemn ilginç çünkü eğer sen biliyor olsaydın bana böyle bi itamda bulunmazın güzel kardeşim..
cevap vermemdeki tek sebep durumu eksik bildiğini gösteren bu mesajındı..
SaygımLa..
«
Son Düzenleme: Haziran 05, 2008, 12:03:04 Gönderen: KaBuS_
»
aRaP
PsikopatIdealci
«
Yanıtla #70 :
Haziran 05, 2008, 12:03:03 »
Ayaz konu senin kültürün değil zaten senin kültüründen bahseden kim? senin kültür seviyen çok berbat ki gelmişsin alevilikten bahsetmişsin ben herzaman diyorum alevi gibi dinlere sahip olanlar herzaman cahil insanlardır. biz ve bizim gibiler herzaman kazanan tarafında olacaktır Türkiye'mizin sizin gibi insanlara ihtiyacı yoktur bunuda bilmeni isterim.. burada çoğu insan cahildir zaten söylemeye gerek yok heleki krşıma geçipte Türbanı istemiyoruz diyenler hepten kültürsüz cahildir. Türban başörtüsünden ibaret birşey. bu yasakmış. insanın en doğal haklarından biri ise okuma hakkıdır bunuda hiçbir güç durduramaz.. herşeyi zaman gösterecek. birşey daha demek istiyorum bu alevilerin şimdiye kadar yaptığı doğru düzgün iş nedir? (mum dikmek nedir ya ? bana bunu açıkla. yada sizin bi üst kademeniz olan kızıl baş 'lıkta gerdeğe girilmeden önce Kuran'a ayak basmak nedir?)
K
B
ir daha hiç uyanmasam ..
V
kaynakLanıyor
.
B
u sokak beni boğuyor.
D
oğru yanLış seçmiyor.
İ
T
doymuyor
!..
Şirin
PsikopatIdealci
«
Yanıtla #71 :
Haziran 05, 2008, 12:05:13 »
Alıntı sahibi: KaBuS_ üzerinde Haziran 05, 2008, 12:02:15
mecliste kabul edilen yasa herhangi birşey ifade etmiyor.. türbanın üniversitelerde serbest olabilmesi için öncelikle YÖK yasasının EK 17.MADDEsinin değişmesi gerekiyor .. bu madde değişmediği sürece isterlerse anayasanın hepsini değişsinler fark etmez.. takip etmiyor olduğumu söylemn ilginç çünkü eğer sen biliyor olsaydın bana böyle bi itamda bulunmazın güzel kardeşim..
SaygımLa..
Anayasa mahkemesi kabul ederse yök ona kafa tutamaz. Ne o her kurum ayrı bir hükümetmi oldu yoksa
Saygılar..
aRaP
PsikopatIdealci
«
Yanıtla #72 :
Haziran 05, 2008, 12:06:57 »
Alıntı sahibi: KaBuS_ üzerinde Haziran 05, 2008, 12:02:15
Alıntı sahibi: usahellboy üzerinde Haziran 05, 2008, 11:46:27
SAYGILAR..konu kurucusu
SaygımLa..
kabus kardeş sana birşey diyeyim mi? benim okuduğum unv american alfred university bu unv açıldı türban serbest ben ilk duyduğumda beni ilgilendirmez türbanlı kardeşlerimizle birlikte okumaktan sorun yaşamam doğalda birşey. ikincisi yök ne? sen zannediyormusunki yök denen kavram kalacak? dünyada birtek ülkemizde bulunan bu sistem saçmalık. avrupa birliği konseyi sormuş hocam 'yök' nedir? diye bu kadar ezik br duruma düşmek Türkiye'mizin hakkı mı? eğer haberleri iyi takip etsen bunları söylemek için çekinmezdin.
K
B
ir daha hiç uyanmasam ..
V
kaynakLanıyor
.
B
u sokak beni boğuyor.
D
oğru yanLış seçmiyor.
İ
T
doymuyor
!..
Şirin
PsikopatIdealci
«
Yanıtla #73 :
Haziran 05, 2008, 12:08:46 »
YÖK'e HAYIRRRRRRRR
))))))
aRaP
PsikopatIdealci
«
Yanıtla #74 :
Haziran 05, 2008, 12:09:35 »
K
B
ir daha hiç uyanmasam ..
V
kaynakLanıyor
.
B
u sokak beni boğuyor.
D
oğru yanLış seçmiyor.
İ
T
doymuyor
!..
Sayfa:
1
...
3
4
[
5
]