En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 05, 2008, 18:37:57
786773 Mesaj 8282 Konu Gönderen: 6408 Üye
Son üye: TürkOgluTürk
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  IdeaL Acık Oturum  |  Ey Müslüman Türk Milleti..
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
Gönderen Konu: Ey Müslüman Türk Milleti..  (Okunma Sayısı 2707 defa)
Şirin
PsikopatIdealci

Aşk Gibi Sevda Gibi Huysuz ve Tatli Kadin

« Yanıtla #90 : Ağustos 18, 2007, 00:40:16 »

ama biz daha kendi dinimizi ögretemezken diger dinlerle zor bas edilir.

Seni bana yar ederler mi ?
ctrl+F4
IdealDelisi

KıRıK LiNk...

« Yanıtla #91 : Ağustos 18, 2007, 00:42:43 »

dil başkadır arkadaşım dili olmalı tabiki
ama dinde zorunluluk saçma kimseye zorla namaz kıldıramazsın herkes bunu benimsemek zorunda değildir
milletin beyninde şu var dinsiz olmak kötü bişeydir diye sen allahtan korkar yapmazsın ben insanlığıma zarar gelmesin korkarım yapmam önemli olan insanlığı kavramaktır bence ahlak yapısıdır bunuda dinle bağdaştırmamak gerekir
BENCE
nasıl burada fikirlerini özgürce savuna biliyorsan/dışardada savuna bilmelisin..ateist olduğum bir özenti dönemimde ailemde dahil herkes bunu biliyor ve beğenmesede kimse beni linç etmiyordu..bu konuyu seninle bundan 20 yıl önce konuşsak töreler ve türk külütründen kaynaklanan sebeplerden bahsederdim ama günümüzdeki toplum/yeterince marjinallik ve özentiyle karşı karşıya olduğu için,tepkiler minimum düzeyde kalıyor..farklı fikir yada din konusunda kendini özgür hissetmiyorsan bence problemi kendinde aramalısın..türkiyede yaşadığın için bence şükretmelisin..düne kadar ten renkeri yüzünden insanarı yakan bir toplum bugün tüm müslümanlığa terorist gözüyle bakıyor..ve bu ülke demokrasinin merkezi kabul edilen bir ülke..bence eliniz deki özgürlüğe şükretmelisiniz..bu özgürlüğü bulamayacağın ülkeler çoğunlukta..dip not din dersi zorunlu derslerden çıkarıldı seçmeli oldu..ama bizim dönemimizde bile alevilerin din derslerine girmeme özgürlüğü vardı..o dönemler ikinci bir din kavramı yerine mezhepler vardı..

lanetler benimle olsun yeter bana..
Tormentor
PsikopatIdealci

Lich King

« Yanıtla #92 : Ağustos 18, 2007, 00:44:45 »

kendi dinimiz Smiley işte sorun burda başlıyor esra
halkın çoğunluğu bunu kabul etti diye bizim olamaz ya da arabistanda çıktı diye bütün araplar müslüman olmak zorunda değil anlatmak istediğim bu
sana seçme hakkı veriyorlar mı hayır doğduğun gibi islam yazılıyor ve böyle büyüyorsun
demokratik olarak bakarsan mantıklı değil bu
10 ya da 15 asır öncede yaşamıyoruz

ctrl+F4
IdealDelisi

KıRıK LiNk...

« Yanıtla #93 : Ağustos 18, 2007, 00:47:24 »

Smiley nüfus cüzdanında müslüman yazması seni müslüman yapmaz/yapamaz zaten Smiley
ama bu gerici davranışı protesto ediyorsan bence aynı nüfus cüzdanı ateist yada hristiyan yazmasıda geriliğin ta kendisi..din bir etiket değil sonuçta,bir inanç..

Tormentor
PsikopatIdealci

Lich King

« Yanıtla #94 : Ağustos 18, 2007, 00:50:28 »

dil başkadır arkadaşım dili olmalı tabiki
ama dinde zorunluluk saçma kimseye zorla namaz kıldıramazsın herkes bunu benimsemek zorunda değildir
milletin beyninde şu var dinsiz olmak kötü bişeydir diye sen allahtan korkar yapmazsın ben insanlığıma zarar gelmesin korkarım yapmam önemli olan insanlığı kavramaktır bence ahlak yapısıdır bunuda dinle bağdaştırmamak gerekir
BENCE
nasıl burada fikirlerini özgürce savuna biliyorsan/dışardada savuna bilmelisin..ateist olduğum bir özenti dönemimde ailemde dahil herkes bunu biliyor ve beğenmesede kimse beni linç etmiyordu..bu konuyu seninle bundan 20 yıl önce konuşsak töreler ve türk külütründen kaynaklanan sebeplerden bahsederdim ama günümüzdeki toplum/yeterince marjinallik ve özentiyle karşı karşıya olduğu için,tepkiler minimum düzeyde kalıyor..farklı fikir yada din konusunda kendini özgür hissetmiyorsan bence problemi kendinde aramalısın..türkiyede yaşadığın için bence şükretmelisin..düne kadar ten renkeri yüzünden insanarı yakan bir toplum bugün tüm müslümanlığa terorist gözüyle bakıyor..ve bu ülke demokrasinin merkezi kabul edilen bir ülke..bence eliniz deki özgürlüğe şükretmelisiniz..bu özgürlüğü bulamayacağın ülkeler çoğunlukta..dip not din dersi zorunlu derslerden çıkarıldı seçmeli oldu..ama bizim dönemimizde bile alevilerin din derslerine girmeme özgürlüğü vardı..o dönemler ikinci bir din kavramı yerine mezhepler vardı..
ben türk kültürüyle büyümedim sadece türk halkı yok bu ülkede
evet bizim zamanımızdada öyleydi ama derse girmeyenlerin karnelerinde hep zayıftı
devlete bağlı bi din kurum olursa din bazında özgür olmaz o ülke

Tormentor
PsikopatIdealci

Lich King

« Yanıtla #95 : Ağustos 18, 2007, 00:51:29 »

Smiley nüfus cüzdanında müslüman yazması seni müslüman yapmaz/yapamaz zaten Smiley
ama bu gerici davranışı protesto ediyorsan bence aynı nüfus cüzdanı ateist yada hristiyan yazmasıda geriliğin ta kendisi..din bir etiket değil sonuçta,bir inanç..
ben gerici demedim zaten
orda herhangibişey yazması bile gereksiz

Şirin
PsikopatIdealci

« Yanıtla #96 : Ağustos 18, 2007, 00:53:40 »

ya ben yinede karsıyım bir ulusun dili gibi dini de belli olmalı. ne oldugu belirsiz bir devlet ne kadar etkileyici olur bilemem

ctrl+F4
IdealDelisi

KıRıK LiNk...

« Yanıtla #97 : Ağustos 18, 2007, 00:54:24 »

dedim ya ütopya Smiley
bir dinin yoğun olduğu toplumu din devlet kontrolünden çıkarsa bu çıkarcıların/dini sömürenlerin oyuncağı olur buda,tahmin edemiyeceğin sonuçlar ortaya çıkarır..

Tormentor
PsikopatIdealci

Lich King

« Yanıtla #98 : Ağustos 18, 2007, 00:55:16 »

dini olmayınca ne olduğu belirsiz mi oluyor
esra yapma lütfen din bireysel birşeydir herşey sen ve tanrı arasındadır bunu genele yayamazsın

Tormentor
PsikopatIdealci

Lich King

« Yanıtla #99 : Ağustos 18, 2007, 00:57:18 »

dedim ya ütopya Smiley
bir dinin yoğun olduğu toplumu din devlet kontrolünden çıkarsa bu çıkarcıların/dini sömürenlerin oyuncağı olur buda,tahmin edemiyeceğin sonuçlar ortaya çıkarır..
anlıyorum Smiley
misyonerliğinde önüne geçilmeli
ben derim ahlak yapısıdır önemli olan

Şirin
PsikopatIdealci

« Yanıtla #100 : Ağustos 18, 2007, 01:00:29 »

dünya ülkeleri acısından belirsiz oluyor kime neye hitap edecegiz bir cogunluk bir kitle olmalı ama kim? bak neler yasıyoruz daha türk kürt alevi sunni davalarnıı asamadık digerleriyle bas edebilecek bir yapıya hiç sahip degiliz. bilmiyorum düsüncen bana göre yanlış akın.  her dine hizmet etmek kolay olmazz.
« Son Düzenleme: Ağustos 18, 2007, 01:01:02 Gönderen: Sirin » Logged

Tormentor
PsikopatIdealci

Lich King

« Yanıtla #101 : Ağustos 18, 2007, 01:03:04 »

insanlara ülkelere diniyle mi hitap ediceksin bence ülkelere halka verdikleriyle halklarada kardeşliğiyle hitap et
evet aşamadık çünkü konuyu açan gibiler çoğunlukta bu ülkede

catlaqqq
IdealForumcu

GuLamı

« Yanıtla #102 : Ağustos 30, 2007, 15:04:46 »

ArkandaYım:)

Hasret  DagLarının Ardında  £LLêrinde ßeyaz papatya ßuLunan  O  Saf CocuKLarın  DeyişiyLê £ ' te Hez Dıkıme GuLamın ..
Tormentor
PsikopatIdealci

Lich King

« Yanıtla #103 : Ağustos 30, 2007, 21:08:41 »

sağol : )

Newa
IdealManyak

« Yanıtla #104 : Eylül 01, 2007, 01:22:58 »

EY aziz TÜRK milleti sahip ol birliğine Müslüman TÜRKÜN dostu Müslüman Türk'tür yine bu gerceği görürsün bakarsan tarihine ..
Siz bu konu da neler düşünüyorsunuz ??

savaş diyorum bu sözün arkasından gelen kan savaş ayrılıktır çünkü oysa BARIŞ... barış olmalı...

BEN HEP KIŞI SEVDİM
BEN HEP KIŞIN SEVDİM
"BENİ SEVMEYENLERİ"
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: