En Ideal Sohbet Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Aralık 02, 2008, 23:48:12
887111 Mesaj 10022 Konu Gönderen: 6925 Üye
Son üye: aTeSiNoGLu
En Ideal Sohbet Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  IdeaL Acık Oturum  |  GENELKURMAYDAN MUHTIRA!
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8
Gönderen Konu: GENELKURMAYDAN MUHTIRA!  (Okunma Sayısı 2385 defa)
Tarifsiz
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 0

Marka oldugun yerde etikete fiyati ben koyuyorum..

« Yanıtla #90 : Nisan 29, 2007, 22:38:28 »

gece rüyan da tayyip beyi gör bunak

BuNaK_006
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #91 : Nisan 29, 2007, 22:40:16 »

merak etme benim rüyama çok daha hayırlıları gelir
o bakımdan şanslıyım
hadi  bye

SİLEMEZLER GÖNLÜMDEN NE AŞKINI NE SENİ
Tarifsiz
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #92 : Nisan 29, 2007, 22:41:41 »

vay be ermis gibi konusdu :DD sana da iyi geceler ürktüm ben :SS :DDDDDDD

DracuLa
Ziyaretçi
« Yanıtla #93 : Nisan 29, 2007, 22:42:24 »

hayirli olmadigini biliyor gene sansli
BuNaK_006
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #94 : Nisan 30, 2007, 10:11:31 »

yok hani ben onu sizin gözününde herkes tayyipten hayırlıya o bakımdan öle söyledim size göre kimi görsem tayyipten çok daha hayırlşıdır
anlayana Cheesy

SİLEMEZLER GÖNLÜMDEN NE AŞKINI NE SENİ
aLoneR
idealsekeri
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #95 : Nisan 30, 2007, 21:10:16 »

Benim ülkemde çocukların başı kapatılıp kuran yarışması yapılıorsa ve bunun arkasında devletin başına geçmek isteyenler varsa benim için saten herşey kayboluor demektir. ben şunu anlamıorum laiklik diosunuz cumhuriyet diosunuz adamlar bunun aksini yapıolar..  tayyip erdoğanın laiklik tanımını biliorum... demokrasinin onun için araç olduğunu, ve müslümanlıkla laikliğin bir arada bulunamacağı fikrinide.. ab falan geçiceksiniz.. şu an ülkede olanları ve olacakları konuşuorum.. eğer dini istismar edeceklerse gelmesinler kardeşim.. ben zaten dinimi inancımı biliorum.. birilerinin bana empoze etmsiyle fikirlerim deişmicek.. dini kullanıolar adamlar..ya körmüsünüz.. duygusal yaklaşmayın olur mu.. rejime karşı bir iktidar başa gelmeye çalışıorr.. cumhuriyet ve atatürk çocuklarıyız diolar hadi görelim o saman..........

kardesim once konustukalariniza kendiniz inanin lutfen.

1- Dinimi biliyoum diyorsun bilyorsan bu sadece seni ilgilendirir. Bu Allah ile senin aranda bir durumdur. Yok eger cevrendeki insanlari da ilgilendiriyorsa senin dinini bilmedigine (ki eger Musluman isen) ben kalibimi basarim.

2- Son ve hak din olan Islamiyet yuce Allah'in dinidir. ve peygamberi, HZ. Muhammed (S.A.V.)'dir. neden islamiyet, sizin gibiler tarafindan AKP gibi RP gibi siyasi emeller pesinde kosan partilere / olusumlara mal ediliyor. din siyaset degildir. din basli basina bir yasam tarzidir yasamin kendisir.

3- Hangi partinin hangi guc ile insanlari seriat hukumlerine gore yonetmesini tahayyul ediyorsunuz bilmiyorum. sokaktaki vatandas dinini de yasiyor dunyalik islerini de goruyor. ikisi birbirine engel teskil etmiyor zaten.

4- guzel ulkemin guzel cocuklari Allah'in kelamini ogreniyor Allah'in kelamini okumak icin yarisiyor diye bazilari neden rahatsiz oluyor onu da bilmiyorum. Memleketinin icine kadar girmis misyonerler, her yerde son surat faaliyetlerini yuruturken acaba sizce bir tehlike olusturmuyor mu? olusturmuyorsa neden olusturmuyor?

5- Sizce Islamiyet hak din midir? Eger hak dinse son din oldugunu da kabul ediyorsunuzdur. yok eger bunlari kabul etmiyorsaniz zaten size bu konuda soylenecek tek kelime dahi yok. madem ki islamiyet son ve hak dindir; en modern en tatminkar din islamiyettir. Gercek anlamda islami yasayanin kime ne gibi bir zarari dokunabilir. inaniyorum ki sizin kafanizda hristiyanlik son derece modern bir din ama islamiyet bunun tam tersi demode yetersiz kohnemis bir portre ciziyor. cunku nefsinize hitap eden guzelliklerle zamanla deforme olan hristiyanlik dini islamiyetin dogusu ile batil olmustur. Gercek hristiyanlik da hakdir. Ama eger gercek incil bugun elimizde olsaydi inaniyorum ki sizin dusunce yapiniza sahip insanlar onu da dislayacaklardi.

6- bildiginiz "tayyip erdogan laiklik tanimi"ni bizimle de paylasir misiniz lutfen. klavye basina gecip laf olsun diye uc bes kelam etmeyelim lutfen. ucu acik hukumlerle insanlarin zihnini kirletmeye kimsenin hakki yok. hic kimse bu ulkeye tek basina bir zarar veremez iciniz rahat olsun. benim tepkim sadece mantiksizliga.. ben yerine gore Ataturk'un dusuncelerinden bazilarina da karsi olabilirim yerine gore tayyip erdoganin dusuncelerine de ayni sekilde pek muhterem deniz baykalin dusuncelerine de..
dikkat ettiyseniz din ile siyaset birbirine karismis durumda. ama insan ozelestiri yaparak dinin bir siyasi ideaoloji olmadigini kendine itiraf etme zahmetini nedense kimse gostermiyor.

7- Butun herkesin laiklik kemalizm diye propogandaisni yaptigi sey sakin din dusmanligi olmasin? ne dersiniz? laiklikten dem vuran amerika ve batili ulkeler kadar dinine sadik bir millet dah var mi? ama gelin gorun ki bizim insanimizin ozel yasaminda dahi laik(!) olmasini isteyecek kadar curetkar olabilyorlar. Bana bir yabanci menseili film gosterin ki icinde hristiyanlik ile ilgili motiflere yer verilmemis olsun. biLmem hic dikkat ettiniz mi? boylesine yogunlukla ve ic ice dinle yasamaya calisan amerikali ve batili milletlerin hangisi hristiyanlik tarafindan isirilmis?

8- Ataturk'un bu ulke icin yaptiklarini sayin desem kac kisinin sayacagini merak ediyorum. "gelior" "edior" "yapior" demekle olmuyor... bu tur cigirtkanliklar ancak ve ancak cehaletin timsali oluyor kusura bakmayin. hic bir seyin o oturdugunuz yerden gorundugu gibi olmadigini umarim bir gun anlarsiniz. Anlayacaksiniz da.

Allah nurunu tamamlayacaktir.

Selam ve Dua iLe....

Ümit ÖRENGÜL
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2007, 18:36:19 Gönderen: aLoneR » Logged
kónƒüçyus
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 3

düşlerimden vazgeçtim....

« Yanıtla #96 : Nisan 30, 2007, 21:14:04 »

eline sağlık...

Gülümse Biraz...Yaşam İÇİN....
Helin
Genel Koordinator

Teşekkür Sayısı 19

*°•::MournfuL::•°*

« Yanıtla #97 : Nisan 30, 2007, 21:21:56 »

Smiley cemaatten misin kardeşşş
kónƒüçyus
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 3

« Yanıtla #98 : Nisan 30, 2007, 21:22:35 »

hangisini bilinki...

Helin
Genel Koordinator

Teşekkür Sayısı 19

*°•::MournfuL::•°*

« Yanıtla #99 : Nisan 30, 2007, 21:24:28 »

bana burdaaa propaganda yapmain olar mııııı yasılarımın alıntı yapılmasından ve fikirlerim üzerinden konuşulmasından hiç hazetmem Smiley siz doğrusunuz ben çığırtkan oka..
kónƒüçyus
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 3

« Yanıtla #100 : Nisan 30, 2007, 21:25:32 »

oka...

Tarifsiz
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #101 : Nisan 30, 2007, 21:26:54 »

6- bildiginiz "tayyip erdogan laiklik tanimi"ni bizimle de paylasir misiniz lutfen. klavye basina gecip laf olsun diye uc bes kelam etmeyelim lutfen. ucu acik hukumlerle insanlarin zihnini kirletmeye kimsenin hakki yok. hic kimse bu ulkeye tek basina bir zarar veremez iciniz rahat olsun. benim tepkim sadece mantiksizliga.. ben yerine gore Ataturk'un dusuncelerinden bazilarina da karsi olabilirim yerine gore tayyip erdoganin dusuncelerine de ayni sekilde pek muhterem deniz baykalin dusuncelerine de..
dikkat ettiyseniz din ile siyaset birbirine karismis durumda. ama insan ozelestiri yaparak dinin bir siyasi ideaoloji olmadigini kendine itiraf etme zahmetini nedense kimse gostermiyor.

Daha dün Necmettin efendiye hocam babam bu insan benim diyen bir insan mi laik ? yada dün bunlari soyleyen daha sonra akilli adam rolune giren ve oy toplamak icin necmettin efendiden ayrilan ve islam kisvesi altin da halktan oy alan adam mi laik ? veyahut daha dün cumhuriyeti mahkemeye vermis ve erbakan efendinin dier ogrencilerin den olan sayin gülü cumhurbaskani adayi edipte dayatma ile secmeye calisan adammi laik ?

Tarifsiz
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #102 : Nisan 30, 2007, 21:27:52 »

islami duygularinizla oynaniyor sizin oylariniz calinmaya calisiliyor ama yazik neyse..

ScreaM
Ayrılan Üye

Teşekkür Sayısı 0

çığℓıк çığℓığα ѕυѕυуσяυм!

« Yanıtla #103 : Nisan 30, 2007, 21:33:46 »

ALoneR ßöyLe ßaka kaLdIm. DüsünceLerini En acIk Ve Net ßi $ekiLde acIkLâyan ßirini Görmemiştim Daha Önce Smiley Cem Uzan ßunLarI Konu$mu$ oLsaydI $u an ßa$ßakandI ßeLki de Smiley YanLI$ anLa$ILmasIn. Herhangi ßi Siyasi Düsünceye Sahip degiLim. oLmakta istemiyorum acIkcasI Smiley Sadece DüsünceLerini anLatI$ Tarzını Takdir Ettim.

aLoneR
idealsekeri
*

Teşekkür Sayısı 0

« Yanıtla #104 : Mayıs 01, 2007, 18:31:26 »

ben yazimda hic kimseyi siyasi manada savunmuyorum. din baska bir sey siyaset bambaska bir sey.. eger siyasilerin icinden dini kullanmak isteyen buna tesebuus eden varsa bunlara oy vermezsiniz olur biter. secmenin soz hakki oyu kadardir. bazilarinin din adina yaptigi yanlisliklari dine yukleyip akabinde de dine dil uzatmak kimsenin harci degildir. ben sadece dinimi savunurum. kimse alinmasin gucenmesin. demokrasiden dem vurup sonra da elestirilere gucenmeyelim... herkese insan oldugu icin saygimiz vardir.
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: