En Ideal Sohbet Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Aralık 03, 2008, 00:40:40
887178 Mesaj 10022 Konu Gönderen: 6925 Üye
Son üye: aTeSiNoGLu
En Ideal Sohbet Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  IdeaL Acık Oturum  |  Koyun ve Sürü..
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9
Gönderen Konu: Koyun ve Sürü..  (Okunma Sayısı 3205 defa)
KusGribi
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 4

Oyun bitince şah da, piyon da aynı kutuya konur

« Yanıtla #90 : Mart 20, 2008, 20:47:47 »

Sizin sapık düşüncelerinize ve amellerinize ihtiyacım yokki tahrik olayım. Siz o hallerinden mutluluk duyarsınız ben üzülürüm. Allah'ıma şükürler olsunki öyle bir anne babadan olmadım.

Fireboy.. Yukardaki mesajımı okursan o çocuğa ne yüklediğimi anlarsın kardeş. O çocuklar günahsız.. Ergenliğe kadar sorumlulukları yok dinimize göre.. Onların sorumlularıda ebeveynleridir.. Nerde yanlış bişey söyledim ben anlamadım ?

Yapabilenler Yaparlar,Yapamayanlar ise Nasıl Yapılacağını Anlatır Dururlar !

Ya Seve Seve Yada Zico Zico

RadeoN
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 37

" Garip Melânkolik Bir Herif Oldum Çıktım .. . "

« Yanıtla #91 : Mart 20, 2008, 20:48:08 »

Bakın arkadaşlar burnuma pis tartışma kokuları geliyor ;p sakin olun lütfen

Aşk Emindin Tanrı'dan
Ve Ben Çırılçıplak Bin İtaat
Etten Kemikten Candan...
RadeoN  & bRonze
KusGribi
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 4

« Yanıtla #92 : Mart 20, 2008, 20:49:05 »

Çocuklarımıza ne giydireceğimizi sanamı soracaktık jelibon? eksik etek olmasından iyidir başörtülü olması.

KusGribi
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 4

« Yanıtla #93 : Mart 20, 2008, 20:49:34 »

RadeoN sıradan bir tartışma. Problem yok Wink

RadeoN
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 37

" Garip Melânkolik Bir Herif Oldum Çıktım .. . "

« Yanıtla #94 : Mart 20, 2008, 20:50:25 »

İyi pekü ;p Np

Aşk Emindin Tanrı'dan
Ve Ben Çırılçıplak Bin İtaat
Etten Kemikten Candan...
RadeoN  & bRonze
Helin
Genel Koordinator

Teşekkür Sayısı 19

*°•::MournfuL::•°*

« Yanıtla #95 : Mart 20, 2008, 20:52:34 »

ya kuşgribi sen 5 yaşındayken kısa donunla gezmiyor muydun:) ya konuşturmain beni isterseniz.. ben 5 YAŞ ındaki bir çocuktan bahsediyorum.. ona önce ne öğretilir biliosundur.. bilmiosan da öğren.. daha doğru dürüst konuşamayan bir çocuğa dini diiL dili öğretilir. ha ben dini öğretilmesin demiyrum.. herkesin yaşam biçimi ile ilgili birşey bu.. kalkıp o yaşta bir çocuğa baleye gidiyor die orasını burasını açıyor diyemezsin.. ben buna gericilik,yobazlık vs derim.. ister alın ister alınma.. nasıl bir zihniyet bu ya.. hemen dinle bağdaştırmayın.. hemen dini ortaya atmayın.. o yalnızca sizin dininiz değil ve sadece siz müslüman değilsiniz.. 5 yaşındaki bir çocuğu bu şekilde örnek göstererekte sevap kazanmıorsunuz:) ha dersinki ben çocuğuma dini eğitimini gerektiği yaşta veya istediğim yaşta veririm.. ama başkalarının çocuklarına da orasını burasını açıyor deme hakkına sahip değilsin..  sapık düşünce falan die konuşma istersen ayıp oluyor..
JeLibon
Ziyaretçi
« Yanıtla #96 : Mart 20, 2008, 20:52:55 »

Sizin sapık düşüncelerinize ve amellerinize ihtiyacım yokki tahrik olayım. Siz o hallerinden mutluluk duyarsınız ben üzülürüm. Allah'ıma şükürler olsunki öyle bir anne babadan olmadım.

Fireboy.. Yukardaki mesajımı okursan o çocuğa ne yüklediğimi anlarsın kardeş. O çocuklar günahsız.. Ergenliğe kadar sorumlulukları yok dinimize göre.. Onların sorumlularıda ebeveynleridir.. Nerde yanlış bişey söyledim ben anlamadım ?
sapık düşünce dediqin nedir senin ?? elbetteki çocuklardan ebeveynleri sorumlu. . ama çocuk dar kısa bişi qiyince örn mini etek qiyinCe ailesi qünaha mı qirmiş oluyo ?? çocuk adı üstünde küçük yetişmemiş yani .. islamın şartları erqenlikte qeçerlidir . . küçüklerde diil ..

Çocuklarımıza ne giydireceğimizi sanamı soracaktık jelibon? eksik etek olmasından iyidir başörtülü olması.

: ))) anlamıyosun anlamamışsın anlayamazsın anlamıcaksında . boşa laf etmeye qerek yok sana ve senin qibilere ,) mantıklı paylaşımlar . .

JeLibon
Ziyaretçi
« Yanıtla #97 : Mart 20, 2008, 20:53:38 »

ya kuşgribi sen 5 yaşındayken kısa donunla gezmiyor muydun:) ya konuşturmain beni isterseniz.. ben 5 YAŞ ındaki bir çocuktan bahsediyorum.. ona önce ne öğretilir biliosundur.. bilmiosan da öğren.. daha doğru dürüst konuşamayan bir çocuğa dini diiL dili öğretilir. ha ben dini öğretilmesin demiyrum.. herkesin yaşam biçimi ile ilgili birşey bu.. kalkıp o yaşta bir çocuğa baleye gidiyor die orasını burasını açıyor diyemezsin.. ben buna gericilik,yobazlık vs derim.. ister alın ister alınma.. nasıl bir zihniyet bu ya.. hemen dinle bağdaştırmayın.. hemen dini ortaya atmayın.. o yalnızca sizin dininiz değil ve sadece siz müslüman değilsiniz.. 5 yaşındaki bir çocuğu bu şekilde örnek göstererekte sevap kazanmıorsunuz:) ha dersinki ben çocuğuma dini eğitimini gerektiği yaşta veya istediğim yaşta veririm.. ama başkalarının çocuklarına da orasını burasını açıyor deme hakkına sahip değilsin..  sapık düşünce falan die konuşma istersen ayıp oluyor..

+ sonsuz  Smiley
calimerooo
Ziyaretçi
« Yanıtla #98 : Mart 20, 2008, 20:54:53 »

çok güzel açıklamışsın cidden abla yani hmn din le bağdaştırmayın ya
KusGribi
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 4

« Yanıtla #99 : Mart 20, 2008, 21:02:20 »

Helin eğerki bizim ilahi,kuran vs.. okuttuğumuz 5 yaşındaki çocuklar sizin ağzınızda sakız olmasaydı bu kıyaslama yapılmazdı emin ol. Ben 5 yaşındayken kısa donla geziyordum tabiki. Eminim herkez gezmiştir. Fakat burdaki ayrıntı farklı. O yaştaki çocuğu baleye göndermek o çocuğun hür iradesi olurken,bizim yaptığımız kuran okutmak zorbalık ve yobazlık oluyor. Herkesin günahı sevabı kendisinedir tartışmasız. Fakat çiçeğe uzanırken çimenleri ezmeyin lütfen ! Asıl size ayıp oluyor.

Jelibon.. Tekrar ediyorum.. Ergenlik dönemine girmemiş çocuğa dinini öğretmek yerine baleyi öğretmek bir vebaldir. Aynı şekilde kılık kıyafette öyle. Anlamak istersen cümlenin içinde bütün cevaplar mevcut. Süt,çikolata..

JeLibon
Ziyaretçi
« Yanıtla #100 : Mart 20, 2008, 21:07:24 »

Smiley
Helin
Genel Koordinator

Teşekkür Sayısı 19

« Yanıtla #101 : Mart 20, 2008, 21:17:07 »

ya sen niye kendine mal ediyosun dini,kuranı..ben zorbalık demem dinin öğretilmesine benim tepkim senin savunduğun düşünceye.. orasını burasını açıyor dersen 5 yaşındaki çocuğa çocuk bile değil bana göre bebektir o daha.. yargılanırsın.. ama nolur artık dini bu şekilde savunup dile getirmeyin.. sen çocuğuna öğretirsin, dini eğitimini verirsin,kapatırsın,çarşaf giydirirsin beni enterese etmez.. benim sinir olduğum  noktayı anladın sen.. dini sakın karıştırma... bnim  dedem medrese öğrencisi artı hocaydı.. kuransa,eğitimse hepimiz öğrendik hepimiz gördük.. siz bizi diye bişey olamaz islamda bilirsin değilmi:) çimen de bizim çiçekte:)
KusGribi
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 4

« Yanıtla #102 : Mart 20, 2008, 21:28:31 »

Herşeyi sahiplenmeye alışmışsınız. Atatürk sizin,Cumhuriyet sizin,Üniversiteler sizin,Çankaya ve diğer politik makamlar sizin. Yetmedi düşüncelerimizede sahip olmaya çalışıyorsunuz. 5 yaşındaki çocuğu açık giyindiği için değil açık giydirildiği için eleştiriyorum. Hedefim çocuk değil ebeveynler. Bunuda senin anlamış olman lazım Helin.. Madem çocuklarımıza ne giydireceğimiz seni enterese etmez neden o zaman dil uzatıp duruyorsunuz kuran kursuna giden 5 yaşındaki çocuklara. Dini karıştırmak benim yorum hakkım üstelik. Ben o açıdan yaklaşıyorum diye uyarmayacaksın dimi beni? Yoksa burasıda kamu kuruluşumu oldu :S Cheesy

Kısa bir not.. Cümlelerimde ben,sen gibi cümlelerim kişisel algılanmasın. Genellemedir. Bu yüzden dini kendime mal etmiyorum HELİN!

Helin
Genel Koordinator

Teşekkür Sayısı 19

« Yanıtla #103 : Mart 20, 2008, 21:41:24 »

valla Atatürk Tc nin kurucusu ise bu ülkenin kurtarıcısı ise herkes sahiplenebilir..ben ne kemalistim,ne ateistim ne de radikal dinci:) Çankaya bizim orda oturuos valla:) yaf 5 yaşındaki çocuğu kuran kursuna kim gönderior.. yada nasıl gönderior:) her neyse gerekli açıklamamı yaptım ben.. fikirlerim bunlar.. saygı göstermek zorundayız herkesin fikrine.. kişileri aşağılamadan.. daha bizi ifade eden cümlelerle bence.. ben seni anlamasam bu kadar uğraşmam cevap vermem ama senin yaşam tarzınla herkesin yaşam tarzı aynı değil.. kurduğun cümleler tepki topluyor.. daha dikkatli savunursan fikirlerini sorun olmaz bence:)
emPaTi
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı -1

« Yanıtla #104 : Mart 20, 2008, 21:45:01 »

ne kadar saçma ahlak anlayışın var kuş:) ne kadar örtünmekten türbandan bahsetsende emin ol senin örtülemeyen sorunların var:)

OriginaL..(Seni çok seviyorum)
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: