En Ideal Sohbet Forum Adresiniz!
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse
buraya tıklayın
.
Aralık 03, 2008, 00:24:17
887175
Konu Gönderen:
6925
Üye
Son üye:
aTeSiNoGLu
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
|
Ideal Club
|
IdeaL Acık Oturum
|
Koyun ve Sürü..
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
9
Yazdır
Gönderen
Konu: Koyun ve Sürü.. (Okunma Sayısı 3128 defa)
Tarik
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı 16
Tarık | a$k miLitanı
Ynt: Koyun ve Sürü..
«
Yanıtla #60 :
Mart 09, 2008, 15:52:39 »
Seviye erdemdir
«
Son Düzenleme: Mart 09, 2008, 21:07:12 Gönderen: aLDoRa
»
Yokluğun soğuk bir savaş gönlümde…
Seni beklemekten vazgeçiyorum…
Uzayan tutsaklığımda,dalgalanan esaret bayrağının altında,
dökülen kanda boğuluyor gülüşlerim…
Üzerine çığ düşmüş beklentilerimin hareketsizliğinde,
umutlarımı birbirine çatıp duruyorum…
Kalemimde ölü şairlerden hırsızlama harflerle,
tekil cümleler kuruyorum acılarla uyumlu…
Saçlarımda kelepçesi hükümlü rüzgar…
Savruluyorum…
Yine dalgın gemiler geçiyor ıslak gözlerimden…
Gün yüzünü dönerken geceye,düştüğüm tepelerine yeniden tırmanıyorum,
kendi mazoşist duygularımla…
EsRa-NuR
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı -3
Aşkın ta kendisi:)
«
Yanıtla #61 :
Mart 09, 2008, 19:14:54 »
Ben dedim ve örtündüm varmı bir diyecegin? üstelik erkeklerden de çekinmiyorum. ha çekinsem bundan sa-na-ne.. pek çok bayanda erkeklerden çekinir. açıklar dahil. ufacık kızının başını örtenlere inat sen dini ögretme çocuguna. türbanlıları eleştirme işine mi başladın.. önce herkes kendine bakmalı sonra etrafına
hem merak etme o absürt şey yüzünden rejim yıkılmaz
Aşksınn sen...
science_teacher
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı 7
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!---TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!!
«
Yanıtla #62 :
Mart 09, 2008, 19:34:35 »
arkadas ben böyle dusunen zıhnıyetı anlamıyorum.yazık ya cok yazık.oturmak zorundamı OTURMUYORRRRRRRR.SANANEEEEEE.sen bu ınsana gerıcı damgası turbana bez parcası damgası vuramazsın.kuculme lutfen.ya bayan ıstemıyor oturmak ve oturmuyor.onu su ortamda mevzu bahıs etmen ne alaka.bunlar komık seylerkı hele kı sana yakısmıyor.basıt bos bır konusma bu ya.
ARTI DIGER MEVZU UNIVERSITEDE TURBAN BIREYSEL BIR HAKTIR YANLISMIYIM ARKADASIM BUNA BIR CVP VER.KİŞİ HURRIYETIDIR.BUDA ANAYASADA
din ve devlet isleri dıyorsun.turban suan kamuda serbest olmadıgına gore bunu bı savunma mekanızması olarak kullanma.
Seksen dört yılında Siirt ilinde
İlk pusuyu kurdular Eruh yolunda
Mehmedim’in türküsü alem dilinde
Asın bu katili nefes almasın
Şehidimin kanı yerde kalmasın
Okullar camiler yanmış yıkılmış
Üç günlük bebeğe kurşun sıkılmış
Analar hep yasta boynu bükülmüş
Şehit Hüseyin’in oğlu büyümüş
Mahkemede bir bak yiğit ne imiş
Biz kararı verdik yok artık dönüş
Şehidin geride oğlu kızı var
Yanmış yüreklerde dinmez sızı var
Bir bilsen kellende kimin gözü var
Cümle şehitlerin adı sorulsun
Kıssadan hisse hesap görülsün
Fazla uzatmayın kalem kırılsın
Asın bu k
Comedy
idealsekeri
Teşekkür Sayısı 0
( Tarik ) A Ş K M İ L İ T A N I
«
Yanıtla #63 :
Mart 14, 2008, 11:44:37 »
buraya yazdıgımız yazıları silen arkadaş:) SELAMLAR OLSUN....
Bir kuşun özgürlüğü havada, bir balığın özgürlüğü denizdedir. Denize atılmış her olta, balıkları özgürlüğe değil, ölüme götüren adımdır, veya toprağa serpilecek her yem doğa şarkılarını seslendiren kuşların yaşamlarını kontrol altına alma eylemidir. Ve buda özgürlük değildir. İnsan özgürlüğüde ancak ve yalnız ALLAH'ın emrettiği inancın içerisine şifrelenmiş iman ve yaşam samimiyetindedir.
KusGribi
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı 4
Oyun bitince şah da, piyon da aynı kutuya konur
«
Yanıtla #64 :
Mart 16, 2008, 17:15:54 »
Alıntı sahibi: aLDoRa üzerinde Mart 09, 2008, 15:28:58
Ben Kemalizm ve sosyal demokratikçiliği,Laikçiliği savunuyorum kendimce.. din ve devlet işlerini birbirine karıştırmayalım. ibadet icin.. din icin bir arac olmaktan cikmis.. bir amac halini almis bir örtüdür.. göremiyor musunuz ya
gereksiz bir materyal bence:) türban türbanlıktan çıkmış bence bir sürü kılık kıyafet çıktı.. saçıldı ortalığaa.. bi bakıyoruz daracık kıyafetin üstüne türban
en basit öreneği geçenlerde tvde izledim.hür iraden yoksun ufacık kız çocuklarına türban takmışlar.. emin olunki takanların çoğu ailevi baskıdan takıyor bu bez parçasını.. Geçenlerde otobüse bindim.. ve dikkatimi çeken absürt şey gözümden kaçmadı maalesef.. Bir erkek tek başına oturuyor bütün koltuklar dolu ve tek o erkeğin yanı boş.. bi süre geçti biri açık biri kapalı bir bayan.. başı açık olan bayan rahat bir şekilde onun yanına oturdu.. kapalı olan ise 5 metre öteye kaçtı hemen sanki adam onu orda iğfal edecek afedersiniz..erkeği tamamen aşağılık,sapık bir hayvan olarak gösteren obje ya..hangi kız baba ben başımı kapatmak istiyorum diyip kapatmıştır? başbakanlığa ulaşan birinin eşi bile küçükken ağabeyinin zoruyla türban taktığını söylememiş midir?
5 Yaşındaki küçük kızları bale kursuna gönderip,o yaştaki çocuğun bütün heryerini ortaya çıkarmak varken,neyimize bizim o küçük çocuğu adam gibi giydirmek dimi.. Neyimize onun ahiretini kurtarmaya çalışmak.. Sizin yetiştirdiğiniz kızlar değilmi sokakta tacize uğrayan,erkeklerin sapık düşüncelerine maruz kalan. Tecavüze uğrayan kadınlar Türban yüzünden değil,sağını solunu açmaktan bu duruma düşmedilermi(Çoğu..)? Yahu erkeğin yanına oturmayıp uzakta duran insanı bile eleştiriyosun. Nesin sen ya? Senin aleviliğini eleştiren varmı ki bizim dinimizin vecibelerini eleştiriyosun? Erkeğin yanına oturmayı bırak,onun oturduğu yerin sıcaklığı geçmeden oturmak bile caiz değildir bizde. Bu bizim inancımızdır. Sen kendi doğrularını yap bizimkilere karışma.
Yapabilenler Yaparlar,Yapamayanlar ise Nasıl Yapılacağını Anlatır Dururlar !
Ya Seve Seve Yada Zico Zico
Helin
Genel Koordinator
Teşekkür Sayısı 19
*°•::MournfuL::•°*
«
Yanıtla #65 :
Mart 18, 2008, 11:22:05 »
hufff korkulur sizden.. siz çocuklarınızı çarşaflarla gezdirirsiniz eminim..
Comedy
idealsekeri
Teşekkür Sayısı 0
«
Yanıtla #66 :
Mart 18, 2008, 13:01:34 »
Çıplak gezdirmektense, çarşafla gezsinler.
Bir kuşun özgürlüğü havada, bir balığın özgürlüğü denizdedir. Denize atılmış her olta, balıkları özgürlüğe değil, ölüme götüren adımdır, veya toprağa serpilecek her yem doğa şarkılarını seslendiren kuşların yaşamlarını kontrol altına alma eylemidir. Ve buda özgürlük değildir. İnsan özgürlüğüde ancak ve yalnız ALLAH'ın emrettiği inancın içerisine şifrelenmiş iman ve yaşam samimiyetindedir.
Comedy
idealsekeri
Teşekkür Sayısı 0
«
Yanıtla #67 :
Mart 18, 2008, 13:11:06 »
Yüz yıllardır Yaratan için yaşamakla monoton bir hayat ifa ettiğini düşünen bizler, sınırını ateş rislerinin belirlediği özgürlük gökdeleni inşa etmek için efor harcayarak ömür tünelinin sonuna varıyoruz...
Özgürlük karanlığının beynimize zehrini akıtmaya başladığı bu dönemde Montaigne " ALLAH'ı yok edelim, Çünkü ALLAH gerçek özgürlüğe ulaşmamızı engelliyor." demesine teğet yeni bir dünya izlettirmek isteyen sözde bilimci bazı evanjenist gruplar tarafından zihniyet modernizmin içerisine aktarılmıştır.
....
Yenı karelerin her alanında kendini gösteren, dunyanın ve ınsanlığın kendi geçmişi ile alay etmesine neden olan modernizim, bu hicivle yaşama el uzatan insan tarafından, anlamınıda cehennem risleri aracılığı ile betimlenen sınırsızlık gökdelenin amacı haline getiriyor.!
.....
Asl olarak modernizim kaba kumaştan örülmüş şık görünümlerden ibarettir. GÖrünüm dışında bir anlam ve eylemi bulunmaması gerekirken DECCAL'cı grupların insanlığa uyarladığı bir yok oluş biçimidir.Deccalcı kafaların oluşturduğu bu içerik ilahi emirlerle belirtilen sonun gerçekleştirilmesine yönelik YARATICIMIZI MECBUR ETME KURUMLARI yardımı ile toplum kodlama merkezleri tarafından inançlı ve takva sahibi birey-toplumların kafasındaki YARATICIYI kundaklamak ,YARATICIYA olan samimiyetini yok etmek, Haram/ HElal kavramınıda duvar olarak betimleyerek ALLAHI AFAROZ etme gayretindedirler.
....................
Mantık ve akıl sahibi her insan modernizim kumaşının asıl işlevinin görünüm olduğunu kabul etmelidir. Görünüm ise beşerinin kendi çaba ve emekleri sonucu oluşturduğu somutsal beyin ve tetikleme karargahıdır. Evanjenist gruplar tarafından Yaratıcımızada yeni bir şekil biçilmiş ve ınsanlar dunyada modern hayatın gerekliliğinden düşünerek kabullenmiş ve bu oranda ALLAHA TANRI Demeyenler Yobaz ilan edilmiştir. !
............
Modernizim, Somutsal Beyin olarak kalması gerekirken, çıplak kişilik sahipleri tarafından evrensel ananeler olan,mana görüntüleri kendileri tarafından infaz deyiminden çekilmiş, insani değerleri kullanmaktadırlar. Bu askerlerden biriside özgürlük kavramıdır.! Özgürlük işlev olarak HÜR yaşamadır. Sınırlarını bilen ınsanların kendi hayatlarını kontrol altına almak ve yönlendirmek için kullandığı bir modemdir. NE yazikki günümüzde ÖZGÜRLÜK, her konuda sınırsızlık olarak algılanmaktadır.. Bugün bizlerin anladığı özgürlük, bize vücut vereni eleştirmek, onun isteklerini yapmamak ve/veya istediği ölçütlerle yapmamak olarak tasvir edilmektedir. Montaignenin düşüncesini şeytani rislerin yönlendirmesi ile ALLAHIN söz ve emirlerine değişecek kadar özgür olmuşuz. Eğer bunun aksini yapan bir nefes varsa, psikolojik kavramların DİKTE askerleri kullanarak toplum içerisinde fişleme ve böylece özgürlük düşüncemizi sağlama almakla birlikte, ALLAH'ı da karantina bölgesi olarak ilan etmekteyiz. Bu eylemlerin varlığını inkar eden her kalp, veri depousunun sorumluluğunu yerine getirmemekle birlikte HARİS'in komutanlığınada kamuflaj etmiştir bilgillerini.! Gözleri gören , beynin yorum gücü ikametgahına mantık ve vicdan desteğiyle aktarılan bu görüntüler iman ve vicdanları somutsal beyne teslim olmamış kişiler tarafından anlaşılmakta, kuru ekin yığınlarını andıran maddeci ve görünümcü iç güdüleri ile ALLAHA saldıranlara karşı savaş vermektedir.
.......................
Özgürlük eğer sınırsızlıksa, sınırsızlıkla kendini sınırlamak özgürlük olabilir mi?. Buna ben Koca bir HAYIR diyorum. Varlıklar içerisinde en özgür ve hür canlıları aşkla seyrederken, gözümüzden kaçan giz perdelerini aralamak maaksadıyla bilgilerimizi dejavu etmek gerekmektedir. Gözlerimizi kapatıp kaydettiğimiz görüntüleri tanıma yoluna girmeliyiz. Tanımladıklarımızın ise dudaklarımızı uçuklatmasından DERS almalıyız.
==============================================
NOT : ALLAHIN MODERNİZASYONU VE TANRININ ROLÜ Yazımdan ALINTIDIR.
==============================================
JeLibon
Ziyaretçi
«
Yanıtla #68 :
Mart 18, 2008, 13:18:45 »
Alıntı sahibi: KusGribi üzerinde Mart 16, 2008, 17:15:54
5 Yaşındaki küçük kızları bale kursuna gönderip,o yaştaki çocuğun bütün heryerini ortaya çıkarmak varken,neyimize bizim o küçük çocuğu adam gibi giydirmek dimi..
:SsSsss heryerini ortaya çıkarmak ne demek yaa
çocuk bu çocukk qörünse ne olur qörünmese ne olur :Sss yapmayın ALLah aşkına
diLem
IdealForumcu
Teşekkür Sayısı -1
güL bakIşLım geL..
«
Yanıtla #69 :
Mart 18, 2008, 14:37:09 »
aRkadaslar eLeştirinni de Bir sınırı Vardır. Lütfen Eleştiri Yaparken kİşi Haklarına SaygıLı oLalım. Bir aRkadasImız Başı Kapalı ama Herşeyİ Yapıyor demİş bakIn Evet Örnekleri Vardır ama Tek Tük Örneklerle Tüm İnsanları Karalamak Cahillikten Baska Bişey degiLdir.ßu Kadar Küçük Örneklerdden Bahsedeceksek Kendini Laik diYe Tanıtan İnsanlar o Kadar SaygıLı kİ Baskalarına Universite Ortamında Bizlere Göstermedİkleri Şey kaLmıyor.KapaLı bir İnsan degiLim ama emİn oLun eĞer kIyas Yapılacaksa Bir de İşin Bu Boyutuna Bakmak LazIm. BasmakaLıp Konuşmaktansa anayasa Hükümlerine Bakmak Daha Doğru Olacak Yada Her Konuda Örnek aLdğımız Batı Ülkelerine:
LaikLiğin Çıkışı Fransaya DayanIr. aasLında LaikLik din ve vijdan Hürriyetinin teminatı olarak ortaya çıkmış biR kavramdIr ve arDından Şöyle bir İbare vaRdır:' Devlet dİne karIşamaz, din de devlete Karışamaz'.
AnayasanIn 24.Maddesi söYledir: 'Herkes vicdan,dini inanç ve Kanaat Hurriyetine sahİptir'
'kİmse ibadete, dini ayin Ve Törenlere Katılmaya,dini İnanç ve Kanaatlerini açıklamaya Zorlanamaz.Dini İnanç ve Kanaatlerden doLayı da Kınanamaz ve Suçlanamaz.
ameRikan Yüksek Mahkemesinin VerdiĞi Karara Bakallım:'LaikLik devletİn dİn Karşısında Tarafsız oLmasI demek degiLdir.Vatandasına Dini ibaRette Yardımcı olMası Gerekİr.Bunu onayLayan Ülkelerin Basında da YunanisTan,İspanya,İlgiltere, DanimaRjka,aLmanya,İtalya.. vS. ßiRçok üLke sayıLabiLir.
AnayasamIzın BaşlangIç Bölümünde iSe söYle biR İbare Vardır: Her TÜRK vatandasInIn bu anaYasadakİ Temel Hak ve Hürriyetten eşİtLik ve sosYal aDalaet Gereklerince Yararlanarak Milli Kültür,medeniYet ve Hukyuk düzenİ İçinde onuRlu bir hayat süRdürme ve maDDi ve Manevİ Varlığını bu Yönde geLiştirme hak ve yetkİsine Doğuştan sahİp Olduğu....
€v€t aRkadaslar Buyrun yoRumlar sizİn ama Lütfen Yorum Yaparken Biraz Daha akIIllıca Yorumlar YapaLım Savunduğunuz Düşünceleri desTekleyİcİ açIklamalarınız Olsun. Teşekkürler.
ßu kIz TehLikeLi..
diLem
IdealForumcu
Teşekkür Sayısı -1
güL bakIşLım geL..
«
Yanıtla #70 :
Mart 18, 2008, 14:56:16 »
Alıntı sahibi: HeLin üzerinde Mart 18, 2008, 11:22:05
hufff korkulur sizden.. siz çocuklarınızı çarşaflarla gezdirirsiniz eminim..
HeLin Burada savUnUlan şeY Çok farkLı bu Düşünceyİ kİmse savUnmuyor -Çocuklara Çarsaf Giydirme Konusunu - Fakat söYle biR Şeyde vaR kİ İnsanların Eşarp Takma amaClarına Bakmak Bunu İdrak etmek Daha Doğru oLacak sanIrım. Kapanan inSanlarIn asIl amacI etRaflarındakİ İnsanlara Karşı Dikkat Çekmemek açIk saçIk birinni Yanında Kapalı Bir Bayana Bakılmaz Bunun aksİni kİmse iddia etmez sanIrım. Ha söyle bir savunma da yapılabilir bu savunma karşısında ne düşünüleceğİni en son söyleyeyim. Bazı arkadaşlarımız diyor kİ nİye Baslarını Kapatıyorlar dİye Kendilerini dışardaki erkeklere Karşı Korumuş mu oluyorlar Kırıtıyorlar renkLi eŞarp Takıyorlar Sunu Yapıyorlar Bunu Yapıtyorlar.. Burada Bir İki aRkadas Bu gißi Yorumları Yapacak zeKaya Sahip gibi Görünüyor.
evet Bu Tavırları serGileyen İnsanlara Karşı Verilen Tepkiyi en Son Söyleyeceğİm demİştim Verilecek Tepkİ Şu :
HAHAHA...........
ßu kIz TehLikeLi..
Tormentor
Ayrılan Üye
Teşekkür Sayısı -5
The paradox of power and peace will destroy itself
«
Yanıtla #71 :
Mart 18, 2008, 15:56:41 »
Her grubun istisnaları vardır bunu genele yaymak doğru değildir
'LaikLik devletİn dİn Karşısında Tarafsız oLmasI' bu yanlış mı ? yanlışsa neyi yanlış açıklar mısın ?
Fear. Pain. Hatred. Power.
This is the art of ruin.
Helin
Genel Koordinator
Teşekkür Sayısı 19
*°•::MournfuL::•°*
«
Yanıtla #72 :
Mart 18, 2008, 18:29:11 »
dilem sen yorumumu kavrandın mı. destan yazıon bana.. sölediklerin benim tepkimle bağlantısız.. beni insanların türban,çarşaf vs si. enterese etmez. 5 yaşında bir çocuğu baleye gönderip orasını burasını açma cümlesine tepki gösterdim.. neyin ne olduğunu idrak ediyorum ben sen dert etme.. ve beni artık paragraf dolusu süslü sözler değil,tek ve anlamlı cümleler etkilior.. bi de öyle denersen belki okurum;)
emPaTi
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı -1
«
Yanıtla #73 :
Mart 18, 2008, 21:45:19 »
bencede:)
OriginaL..(Seni çok seviyorum)
science_teacher
PsikopatIdealci
Teşekkür Sayısı 7
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!---TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!!
«
Yanıtla #74 :
Mart 18, 2008, 21:54:39 »
SENI SADECE SENIN GIBI DUSUNENLER ILGILENDIRIYOR BENCE.
Seksen dört yılında Siirt ilinde
İlk pusuyu kurdular Eruh yolunda
Mehmedim’in türküsü alem dilinde
Okullar camiler yanmış yıkılmış
Üç günlük bebeğe kurşun sıkılmış
Analar hep yasta boynu bükülmüş
Şehit Hüseyin’in oğlu büyümüş
Mahkemede bir bak yiğit ne imiş