En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Mayıs 24, 2012, 23:58:36
1725403 Mesaj 29055 Konu Gönderen: 27087 Üye
Son üye: ChearpBaple
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  IdeaL Acık Oturum  |  KÜRT İSTİLASI
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2]
Gönderen Konu: KÜRT İSTİLASI  (Okunma Sayısı 1270 defa)
HeLin
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 514

tırnaklarına gözyaşı ojeleri süren.

« Yanıtla #15 : Ağustos 26, 2009, 11:14:57 »

forumda %100 vakit geçirdiğin bir paylaşım alanında %100 bölücük yapan birisin:) insanların gözünü boyamaya çalışma

Hepinizin aLter egoSuyum.
ZifiRi
IdealManyak

Teşekkür Sayısı 10

Abnormal

« Yanıtla #16 : Ağustos 26, 2009, 16:36:59 »

Seddadi Kürt devleti

Miladi 951 Hicri 340 yilinda Eran bölgesinde Kürt Seddadi ogullari tarafindan kurulan bu devlet, Islam döneminde kurulan Kürt devletlerinin en uzun ömürlüsü ve en kuvetlilerinden biridir. Nahcivan, Gence, Tiflis, Demirkapi, Karabag, Ani, Duvin gibi bölgenin büyük kentlerini icine alan bu devletin sinirlari bir ara Malatyaya kadar uzanir. O tarihte güneyinde Mervani Kürt devleti de vardi.
Azarbaycan hükümdari Salarmerzubanin esir düsmesi üzerine bölgede bagimsizlik ilan eden Seddadin oglu Muhammedin Gence kentinde tahta oturmasiyla kurulan ve on dört kürt hükümdari tarafindan yönetilen bu devlet, her ne kadar Selcuklu sultani Meliksahin bölgeye 1075 yilinda girmeyisle sona ermissede bölgenin bazi yöreleri Gence kenti gibi miladi 1091 tarihine kadar bu süllalenin egemenligi altinda kalmistir.

Mervani Kürt devleti

Bu devletin kurucusu Hamidiyan kürt asiretinin reisi Dostik aganin oglu Bazdir, Baz, ilkin etrafina topladigi savascilarla Ercis sehrini ele gecirir, sonra sirayla Calderan, Malazgirt, Farkin, ve Diyarbakir´i denetimine alir, otoritesini yerlestirdikten sonra hicri 350 yilinda Diyarbakir merkezinde Mervani Kürt devletini kurar. Günden güne genisliyen bu devlet, Musula hüküm eden Hamidan ogullarina karsi girisilen savasta devlet baskani Baz´in bir at´tan baska bir at´aatlarken yere düsüp belinin kirilmasi ve dusmanin eline gecip sehit düsmesiyle, hicri 380 yilinda sona erer.

Hiç yok diyene : )

Kuyruk salladıklarım şair, Isırdıklarım filozof olur.
Bu yüzden bilincime edilen her küfür
Benim diş izlerimden başka bişey değil.
EnginLe
IdealDelisi

Teşekkür Sayısı 2

« Yanıtla #17 : Ağustos 27, 2009, 14:22:00 »

Kaç gündür araştırıyorum internette sen de iyi araştır bunları Kürtler mi Ermeniler mi kurmuştur.??Kanıt olarak bastırılan sikkeler gösteriliyor ama aynı sikkeleri Ermeni tarihçileri de kendi devletleri  için kabul ediyorlar.Ayrıca soylerini bazı kaynaklar devlet değil beylik olarak da almış
ZifiRi
IdealManyak

Teşekkür Sayısı 10

Abnormal

« Yanıtla #18 : Ağustos 27, 2009, 14:40:26 »

Yeri gelince Ermeni tarihciler yalancıdır : ) Yeri gelincede kendinize kanıt olarak onları gösterirsiniz. Basitsiniz  (:

Kuyruk salladıklarım şair, Isırdıklarım filozof olur.
Bu yüzden bilincime edilen her küfür
Benim diş izlerimden başka bişey değil.
RedDragon
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 11

Yaşamak Ağır Bedel İster.....

« Yanıtla #19 : Ağustos 27, 2009, 15:12:48 »

tarık denen vatandaş sen kendi aslını,kökenini, nerden geldiğini biliyormusun  çünkü daha önce senin gibilerle çok karşılaştım çoğu da ülkelerinde çıkan şavaşlar da vatanını satıp baş ka ülkelere kaçan göçmenler çıktı sen önce bi git kendi soyunu araştır  daha sonra gelip kürdü, türkü hakkında yorum yap 

.. Vefa Semt Adı Değildir. 4 Yıl Kan Kusup,Ölümüne Arkasında Durmaktır ..
Her Şartta,Yıkılmaz Bir Duvarcasına
Tarih, Tozlu Bir Sayfa Değildir.. Gerçektir,Yaşamdır
. . .
.. 1905'te Doğup Ciltlere Sığmamaktır ..
Tarik
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 21

Tarık | a$k miLitanı

« Yanıtla #20 : Ağustos 28, 2009, 20:39:37 »

Ben MÜSLÜMAN TÜRK Oğlu TÜRK'üm Senı Bu Tatmın Etmıyor ise her ne imişse senın açından benım soyum BEN YİNE TÜRK OĞLU TÜRK'üm..

Tanrısı Olduğunuz Ütopyaların Ateisti olurum..

Sayfa: 1 [2]
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: