En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Şubat 09, 2012, 18:09:45
1724500 Mesaj 28948 Konu Gönderen: 35707 Üye
Son üye: SpupSeskkar
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  Ideal Geyik Cafe..  |  Mantıklı Fakat Cevapsız Sorular :)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] 3
Gönderen Konu: Mantıklı Fakat Cevapsız Sorular :)  (Okunma Sayısı 2278 defa)
Pinky
Forum Yönetimi

Teşekkür Sayısı 208

● ● ●

« Yanıtla #15 : Ağustos 19, 2010, 00:45:59 »

sağol çok düşüncelisin .d

Çok değiştim ben ; artık meLek değiLim. . !
ImprobabLe
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 100

« Yanıtla #16 : Ağustos 19, 2010, 00:47:11 »

yb639  Pek sayılmam, anlıktı geldi geçti  çaktırma  Shhh..

N.K.F.V.A.S
Sa_Di
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 317

♥ İSLAHİYE ♥

« Yanıtla #17 : Ağustos 19, 2010, 00:47:27 »

hehehe

Ben hiç para biriktirmedim; insan biriktirdim. Arada bozuk olanlar çıktı; onları da harcadım gittiii

Pinky
Forum Yönetimi

Teşekkür Sayısı 208

● ● ●

« Yanıtla #18 : Ağustos 19, 2010, 00:48:03 »

lol hehe .p

ImprobabLe
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 100

« Yanıtla #19 : Ağustos 19, 2010, 00:49:51 »

hehehe

Gülüşe bak eşşek sıpası ya   kucakla

N.K.F.V.A.S
Sa_Di
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 317

♥ İSLAHİYE ♥

« Yanıtla #20 : Ağustos 19, 2010, 00:51:55 »

seviyom seni bidenem  başına belayım bilmiş ol   mCxx

Ben hiç para biriktirmedim; insan biriktirdim. Arada bozuk olanlar çıktı; onları da harcadım gittiii

ImprobabLe
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 100

« Yanıtla #21 : Ağustos 19, 2010, 00:53:26 »

Keşke başıma gelen her bela senin gibi olsa, başım gözüm üstüne  smile11qb0

N.K.F.V.A.S
Sa_Di
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 317

♥ İSLAHİYE ♥

« Yanıtla #22 : Ağustos 19, 2010, 21:19:30 »

Keşke başıma gelen her bela senin gibi olsa, başım gözüm üstüne  smile11qb0
mCxx  abisim eyw 

ImprobabLe
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 100

« Yanıtla #23 : Ağustos 20, 2010, 00:24:40 »

Kiss Seviyorum seni gerçekten kız 

N.K.F.V.A.S
bRonzé
Forum Yönetimi

Teşekkür Sayısı 452

Bende Mevsim Aşk.

« Yanıtla #24 : Ağustos 20, 2010, 02:27:41 »

birileri bu soruların cevabını bulsun piliisss
Alejandro
IdealManyak

Teşekkür Sayısı 15

it's all right, it's all wrong...

« Yanıtla #25 : Ağustos 20, 2010, 23:06:30 »

*Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında onlara mültecilermiş gibi bakarız?
+ otobüse binen herkese merak için bakılır. hele bir de toplu halde biniyorlarsa, bu merak doğal olarak doğru oranda artar.

*Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalışırız? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?
+ bu, kişiden kişiye göre değişir. ama tahminim: bakalım haritada kolay yer bulabiliyor muyum olayıdır. bir alman olsa o da eminim almanya'nın dünyadaki yerine bakardı.

*Neden insanlar birbirlerine sarılınca sağa-sola sallanırlar
+ bu sadece sarılma anında görünmez ki. pek tabii insanlar feryat ederken de sağa-sola sallanabilir. insan doğası yani.

*Neden öğrenciler ilköğretimin beşinci sınıfına kadar öğretmene "öğretmenim" diye seslenirken altıncı sınıfta bir anda "hocam" diye seslenmeye başlarlar?
+ "büyüdük ve artık ilkokul çocuğu gibi dawranamayız beyler" mentalitesinden dolayı. sadece "hocam" değil, türlü türlü lakap takmalar da bu ergenlik yıllarında olur.

*Neden sınavlarda "4 yanlış bir doğruyu götürür" seklinde bir uygulama ile öğrenciler cezalandırılırlar da; "4 doğru bil, bir doğru da bizden" şeklinde bir kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
+ bunun mantıkla ya da herhangi bir şeyle ilgisi yok. m.e.b.'nin yaptığı rasyonel ya da irrasyonel sürüsüyle kural war.

*Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıkınca kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır? yoksa ondan tırstığımız için midir?
+ bu da tıpkı "sarılma anında sağa sola sallanmak" gibi. insan yapısıyla ilgili.

*Neden dükkanını kapatıp giden esnaf, kapıya "10 dakika sonra dönücem" yazar? ne zaman gittiğini nasıl anlarız?
+ bu sorunun cewapsız zannedilmesi daha komik bence. minik çapta bir şaklabanlığı anlatıyor. ya da cahillik.

*Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanların izlediğini sanırlar?
Örn: Şu anda 70 milyon kişi bizi izliyor...
+ takdirninizdir ki, izlenme sayısı yayında olanlara moral werir. motiwasyon we izleyiciyi ekran başında tutmak için hazırlanmış bir tezgah.

*Düğünlerde neden "Dom Dom Kurşunu" ile göbek atılmaktadır? "Bir avcı vurdu beni, bin avcı beni yedi" gibi sözler eşliğinde kendinden geçen başka milletler var mıdır?
+ buna hiç rastlamadım we inandırıcı da gelmedi. ayrıca soruya yanıt: eminim başka millet yoktur.

*Neden bazı kızlarımız şirin bir hayvancağız gördüklerinde "inanmıyorum!" derler, inanılmayacak olan nedir?
+ bunun burda ne işi war? mentalitesiyle kurulmuş olabilir. hem biz insanlar değil miyiz, bir şeyin şahane/güzel olduğunu tanımlamak için kılıktan kılığa giren?

*Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?
+ "kahwerengi adını kahweden alıorsa, kahwenin rengi nedir?" sorusuylu muadil. hem yanlış olan nedir, ne güzel isimleri war işte. isim, isimdir. saçma.

*Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde "en kısa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mı binilir? Bir terslik yok mudur?
+ bu sorunun yanıtını bilemedim walla.

* Bir programı kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp bir bilgisayar programı satın aldıktan sonra "kabul etmiyorum" seçeneğini işaretleyen bir takım saf kişiler mevcut mudur?
+ sözleşme diyorlar buna. adam, programı beğenmediği ya da açıklarından zarar gördüğü zaman hak talep edemesin diye. en azından we basit bir dille "okuduğunuzu anlayın" olayına getirmek için.

*Bulmacalarda boru sesinin karşılığı neden hep "ti"dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç "ti" diye ses çıkaran boru görmüşler midir?
+ bunu ben de hep merak etmişimdir. hatta sürüsüyle yaptığım laboratuvar çalışması bile war.

*İpana 7 reklamındaki kıza "Ne zamandan beri İpana 7 kullanıyorsun?" diye soran doktor, İpana 7'nin yeni bir ürün olduğunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çıktığını bilmemekte midir?
+ her reklamda mantık aranıorsa işimiz war. buradaki soru mantıklı değil, reklamdan çok.

*Neden futbol takımı olan Ajax "Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?
+ telaffuz farkı. mesela "ayaks" deyü okunan hollanda menşeilidir. lakin "ajaks" deyü okunan türk malı bile olabilir.

*Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" şeklinde bir madde mi vardır?
+ doktorlar, işleri gereği daima temiz olmalı ve hijyene önem göstermelilerdir. hele hele her gün bindiği arabasına bile bakamıyorsa, bırakın gitsin yani. soru mantıksız.

öyle işte.

...
i'm all the days
that you choose to ignore
...
bRonzé
Forum Yönetimi

Teşekkür Sayısı 452

Bende Mevsim Aşk.

« Yanıtla #26 : Ağustos 21, 2010, 00:27:55 »

üşenmedin hepsini yazdın.p
Pinky
Forum Yönetimi

Teşekkür Sayısı 208

● ● ●

« Yanıtla #27 : Ağustos 21, 2010, 00:40:05 »

laugh

Päris
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 494

Tek Yönüm SenDin*

« Yanıtla #28 : Ağustos 21, 2010, 21:29:02 »

Smiley Smiley Smiley Smiley

Bir Çocuk Sevdim *Uzaklarda ..
Alejandro
IdealManyak

Teşekkür Sayısı 15

it's all right, it's all wrong...

« Yanıtla #29 : Ağustos 22, 2010, 16:06:07 »

hepsi senin için bronze'ummmmmmmmmmmmmmmm [hastasıyım şu "mmm" harfleri ile oluşan sahiplenmenin]

...
i'm all the days
that you choose to ignore
...
Sayfa: 1 [2] 3
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: