En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 07, 2008, 22:22:50
792167 Mesaj 8355 Konu Gönderen: 6427 Üye
Son üye: galvaniz
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Genel Konular  |  İL İL Türkiye  |  İŞte benim memlektim KARADENİZ EREĞLİ tanıtmak istedim
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3
Gönderen Konu: İŞte benim memlektim KARADENİZ EREĞLİ tanıtmak istedim  (Okunma Sayısı 1778 defa)
nihan67
Ziyaretçi
« : Mayıs 31, 2007, 13:45:28 »

KARADENİZ EREĞLİ
Karadeniz Ereğli, Zonguldak ilinin bir ilçesidir. Türkiye’nin kuzeyinde, Batı Karadeniz Bölgesi’nde, 41 derece 17 dakika kuzey, 31 derece 24 dakika güney enlem ve boylamları arasında yer almaktadır. Yüzölçümü 782 kilometrekaredir. Ereğli'ye bağlı 6 belde ( Gülüç, Armutçuk, Gökçeler, Güneşli, Ormanlı ve Öğberler ) ve 97 köy vardır. Şehir merkezeine bağlı mahalle sayısı 17'dir. Okuma-Yazma oranın %99 olduğu ilçede kentleşme oranı %60'dır.

Erdemir'in kuruluşundan önce küçük bir balıkçı kasabası olan Zonguldak Ereğli'sinde, fabrikanın kurulmasıyla nüfuz hızla artmıştır ve Zonguldağın en büyük ilçesi olmuştur. Yüzölçümünün %56’sını ormanlar oluşturur. İlçede 15 ağır sanayi kuruluşu, 81 orta ölçekli işletme faaliyet gösterir. Şehirde Ticaret Odasına kayıtlı 45 anonim, 235 limited şirket, 104 kooperatif ve Ticaret Odasına kayıtlı 1.726 kuruluş bulunmaktadır. Şehirde 6 modern hastane, 200 aşkın doktor vardır. Karadeniz Ereğli Müzesi’nde 3.000’i aşkın arkeolojik eser sergilenmektedir.

Karadeniz Ereğli, sınırları boyunca 80 kilometrelik kıyı şeridine sahiptir. Yükleme ve boşaltma olanağı olan Türkiyenin en büyük limanları ve balıkçı barınakları ile uluslararası nitelikte tersaneleri bulunmaktadır. Karadeniz Ereğli’ye bağlı Armutçuk (2003'de beldediyenin adı Kandilli olarak değiştirildi) Beldesi’nde, TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesesi bünyesinde Taşkömürü ocakları, Karadeniz Ereğli kent merkezinde Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (Erdemir) bulunmaktadır. Sadece Ereğli Demir Ve Çelik fabrikalarında Erdemir ise 8.000 yakın işçi çalışmaktadır. 2006 yılında açılan yeni tersaneler bölgesi 5000 kişi ; 2007 yılında faaliyete geçicek Organize Sanayi Bölgesi de 4000 kişi istihdam edilecektir.

Karadeniz Ereğli’nin kıyıları boyunca, birçok doğal plajın yanı sıra; Karadeniz Ereğli Belediyesi, Erdemir Fabrikaları ve Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ait kamp ve plaj tesisleri bulunmaktadır.

Kent merkezinin nüfusu 84.600 olmasına rağmen; sosyal alanlar, çevre düzenlemeleri ve ticari hareketliliğinden dolayı Zonguldak ve çevresinin çekim merkezi konumundadır. Bu nedenle gündüz saatlerinde Karadeniz Ereğli'nin nüfuzu 150.000 aşarken, araç sayısıda 40.000 geçer. İlçeler bazında alırsak, Türkiye'de ilçe bazında kişi başına en fazla otomobil Karadeniz Ereğli'de düşmektedir (AB ortalamasına en yakın yer)

Karadeniz Ereğli’de, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim ve liseler ile özel okullarda 40 bin öğrenci öğrenim görmektedir. Ayrıca Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne bağlı Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi’nde 3.000’e yakın üniversite öğrencisi eğitim görmektedir. Karadeniz Ereğli’de her yıl haziran ayının 3. haftasında uluslar arası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Festivali, temmuz ayının ilk haftası Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali (Avrupanın en büyük festivali) ve aralık ayının 2. haftasında Uluslararası Hamsi Festivali (Gunnies rekorlu) düzenlenmektedir.

Karadeniz Ereğli denince çilek, taş kömürü ve Erdemir  gelir akıllara. Osmanlı çileği diye tabir edilen küçük, kıpkırmızı ve kendine has aromasıyla ünlü olan bu çileğin reçeli çok meşhurdur.

Zonguldak'tan bağımsız gibi görünen, gelişmiş bir yerdir. Karadeniz'in incisi olarak da anılır. Öyle ki 2006 yılında Zonguldakta toplanan vergilerin %70'i Ereğli'den toplanmıştır.

Nüfusu, 1960'da sadece 8.000 iken,1970'de 30.000'e ulaşmış,1980'de 60.000'i aşmıştır.Günümüzde 100.000'e yakın yerleşik nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçelerindendir
KARADENİZ EREĞLİ SLOGANU...
SEVGİ,BARIŞ,DOSTLUK KENTİ KARADENİZ EREĞLİ
Güneşin SARISININ,
Ormanın YEŞİLİNİN,
Denizin MAVİSİNİN,
Orjinal renkleri sadece KARADENİZ EREĞLİDE vardır!KARADENİZ EREĞLİYİ görmeden ölmek öbür dünyaya eksik gitmek demektir!

KARADENİZ EREĞLİ ŞARKISI...
yeşiliyle mavisiyle
deniz kokan güneşiyle
mis kokulu çileğiyle
sevgi dolu ereğlimiz

köyün kentin bilim yolu
alın terin emek dolu
atatürk'ün çelik kolu
barış dolu ereğlimiz......
TR_CH
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2007, 13:46:22 »

cok guzell eline saglik canim ne guzel yesillik temiz haaava yasanir orda
Kan
PsikopatIdealci

Fırcayı Elime Aldım,, . ?

« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2007, 13:48:43 »

temiz havamı Cheesy
berbat bi havası var nemden qecılmıo
Konya Eregli daha qusel Tongue

"   susmak bazén hatadır . .
nihan67
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2007, 13:50:49 »

nem olunca temiz  hava olmuyomu :)saol gülşahcım evet burda bol yeşillik ve temiz hava mevcut Smiley
Kan
PsikopatIdealci

« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2007, 13:52:24 »

olmuyo Tongue

nihan67
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2007, 13:53:10 »

Biz nemli havaya alıştık kuru hava çarpıyo Cheesy Cheesy
Kan
PsikopatIdealci

« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2007, 13:53:58 »

ne bilim Cheesy
öle diosan öledir

Helin
Genel Kordinatör

ßérf fédi diKé:)

« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2007, 14:33:42 »

Zonguldak a gittim 2-3 kes havası falan çok karanlık valla ruhum daralmıştı :s

ereğliyi bilemiom güsel görünüor..

konya ereğlisini ben de gördüydüm Tongue daha yeşil daha gösel benjede

LaLéna smile35jw8 HéLéna
Kan
PsikopatIdealci

« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2007, 14:40:53 »

bn hep dogruum ztn Smiley
konya ereqli hem daha buyuktu Cheesy

nihan67
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2007, 16:05:17 »

Valla arkadaşlar karadenizden bahsediyoruz sizce konya yeşillik açısından karadenizle yarışabilirmi*Ayrıca zonguldak kömür şehri ve doğal olarak her yerde kömür işletmeleri var o yüzden karanlık gelmiş olabilir:)Ereğlinin zongudakla alakası yokki zaten ilinden büyük bir ilçe karadeniz ereğli.
BayanX
PsikopatIdealci

::.. ♥ M0661F ♥ ..::

« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2007, 16:13:55 »

temiz havamı Cheesy
berbat bi havası var nemden qecılmıo
Konya Eregli daha qusel Tongue
Konya Ereğli yi biliyomusun koysana resımlerını cok merak edıyorum

Kaos İstiyorum
BayanX
PsikopatIdealci

« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2007, 16:21:08 »

Valla arkadaşlar karadenizden bahsediyoruz sizce konya yeşillik açısından karadenizle yarışabilirmi*Ayrıca zonguldak kömür şehri ve doğal olarak her yerde kömür işletmeleri var o yüzden karanlık gelmiş olabilir:)Ereğlinin zongudakla alakası yokki zaten ilinden büyük bir ilçe karadeniz ereğli.

Haklısın bana Konya ereğliden bashettiler ucsuz bucaksız sessiz taşsıl bi yermiş.Son gunlerde çok rüzgar esiyor telefondan duydum:D Karadenizin yeşilinin yanından gecmesi olası değil sanırım.Anlattıklarına göre.
Paylaşımın için teşekkurler çok güzelmiş Ereğli,Gelmek nasip olursa ki inşallah gelicem hayırlı bir iş için  umarım bol bol gezme fırsatımız olur.

Kaos İstiyorum
Şirin
PsikopatIdealci

Aşk Gibi Sevda Gibi Huysuz ve Tatli Kadin

« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2007, 16:45:21 »

hakkını yemyelim manzara olarak en güzel kesim karadenizdir.
yesilin her tonu var ve dogal bir güzelligi var..

Seni bana yar ederler mi ?
BayanX
PsikopatIdealci

« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2007, 16:46:17 »

Mavi ve Yeşilin Buluştugu yer

Kaos İstiyorum
ELeCtRiCkChi
PsikopatIdealci

içimdeki ateş biter mi?

« Yanıtla #14 : Mayıs 31, 2007, 17:33:23 »

payaşım  için  saol.  nihan