En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Ağustos 30, 2008, 03:39:30
773406 Mesaj 8183 Konu Gönderen: 6361 Üye
Son üye: Merthan
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Genel Konular  |  Kişisel Gelişim..  |  İnsan beyninin kaçta kaçını kullanır? Beyin geliştirme yöntemleri nelerdir.
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2
Gönderen Konu: İnsan beyninin kaçta kaçını kullanır? Beyin geliştirme yöntemleri nelerdir.  (Okunma Sayısı 2974 defa)
Tarifsiz
PsikopatIdealci

Marka oldugun yerde etikete fiyati ben koyuyorum..

« : Mart 11, 2007, 16:50:59 »

İnsanın, beyninin ancak %10'unu kullandığı iddiası, araştırmacıların gözünde artık nereden kaynaklanmış olabileceği merak edilen bir söylenceden öte birşey değil. Gelinen nokta, özetle, beynimizin tümünü kullandığımız, ama işleyişi ya da ayrıntıları hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğumuz kesiminin, görece azlığı. Beyindeki sinir hücrelerinin sayısının 100 milyardan fazla, toplam sinapsların sayısının da 100 trilyondan fazla olduğu düşünülürse (yaklaşık 240 trilyon olduğunu söyleyen kaynaklar da var), beynin yalnızca yüzde 'şu kadarını kullandığımızı' söylemek, gerçekten de büyük bir iddia gibi görünüyor.

Dünyanın en zeki insanının Einstein olduğunu söylememizi bekliyorsanız, bu da mümkün değil. Çünkü zekanın da yalnızca IQ testleriyle ölçülebilen bir değişken olmadığı artık kuşku götürmüyor. Dahası, birçok farklı zeka türünden sözediliyor.
Bellekle ilgili sorunuza gelince; uzmanlar, belleği güçlendirmenin tek bir formülü olmadığını söylüyorlar. Bu konuda mucizevi etkileri olduğu söylenen bazı bitkilerdeyse, bu tür etkinin varlığı kanıtlanmış değil. Normal bellek işlevleri, zihnin 'diriliğine' , bu da zihinsel ve bedensel etkinliklerin yeterliliği ve düzenine bağlı. Uzmanlar, belleği güçlendirmenin en önemli koşullarından birinin yeterli uyku, bir diğerinin de stresin denetlenmesi olduğunu söylüyorlar. Sebze, meyve ve lifli gıdaların da yüksek bellek kapasitesiyle ilişkili olduğu bulunmuş. Bellekle ilgili bazı yetersizliklerinse B1, B12 vitaminleri ve folik asit eksikliğiyle ilişkili olabileceği söyleniyor. Bilgiyi depolama ve istediğimizde 'geri çağırabilme' kapasitesi, araştırmacılara göre, bir zamanlar düşünüldüğü gibi yaşla eriyip giden bir özellik olmak zorunda değil. Yeni araştırmalara göre kişi hangi yaşta olursa olsun, doğru uyarılar beynin ilgili bağlantı ve yollarını harekete geçirebilir.

Alintidir

Helin
PsikopatIdealci

ßérf fédi diKé:)

« Yanıtla #1 : Mart 11, 2007, 17:31:40 »

Roll Eyes kullanmasını bilmiorus ki
Liz
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2007, 17:48:37 »

yeterli uyku & stresten uzak durma.. imkasızz..

zekanın iq testleriyle belli olmayacağına kesinlikle yürekten katılıyorum Tongue

beyni dinç tutmayı sağlayacak tek şey "düşünme, öğrenme, okuma".. bunları yaptığımız sürece öğrenme-tekrar hatırlama o derece kolaylaşır..

saolasın.
RoDi
PsikopatIdealci

{ Léavé mé aLôné..} [Şizôfrén...]

« Yanıtla #3 : Mart 11, 2007, 18:07:32 »

Makaleyi Okumadan söliyim.
Geçen bizim yüksekokula Van'lı bi eğitimci geldi. Prof'muş Adam. O anlattı ßeynimizin kaçta kaçını kullandığımızı. Insan ßeyninin %2'sini kullanırmış. ßu'da Sınavlarda Vs Vs, düşüncelerde değil. Korku, telaş anında kullanabilirmiş. Kullanabilir demiyor, Kullanabilirmiş, Yani onu bile yapmaya insanın beyni yetmezmiş. Hatta Bilirsiniz, Insanlar ßiran karşılarında olmadık insanları görünce Ayakları kilitlenir Ne yapamıyacağını bilemez. ßurda Beyin, Devreye giremez, Düşüncesi sisteminide harekete geçiremezmiş. Yani Beyin o anlık Duraksama Yaşıyor. Çorap söküğü mizacı, küçük bir düşünceden yola çıkarak Ayağını veya elini , yada ağzını oynayabilirse, Düşünce sistemi çalışmaya başlar, Beyin Performansını sonuna kadar Zorlamaya başlar.

ßu Benim Çok ilgimi çekmişti dinlerken, paylaşmak istedim. ßeynimizin Yüzde ikisini kullanabiliyoruz. Her insan.
Nedebilebilir'ki

"Léavé âLôné"
ŞizofreNi
Liz
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2007, 18:22:38 »

orda da tam tersi sölüo Cheesy
Tarifsiz
PsikopatIdealci

« Yanıtla #5 : Mart 11, 2007, 20:19:08 »

dunyada iken beyninin %40 civarini kullanarak ayi ikiye ayiran Peygamber efendimizin olayini ilkokulda din kültürü ogretmenimiz anlatmisti hic unutmam  tabi bu ilahi kudret  .. bide insan bilimciler insan beynini kullanarak daha fazla yane isinlandigini soyluyolar demekki beyini kullanmayi bilmiyoruz bis

Cici
PsikopatIdealci

♥My heart is crying out for you.♥

« Yanıtla #6 : Mart 18, 2007, 12:13:01 »

counu kullanabilmis olsaydık dünyada olaganüstü seyler olurdu; Allah dagına göre kar verir.

Kullanamamıs olmamısın bisimle ilgisi yok.

Simdi adam annamıyo beyin var akıl var ama idrak edemiyo NEden? Aptalmıki. Hayır..Allah herseyin öncüsü.

Anladım ki; Adın Ebediyete Esir Verilmiş Bir Ruhun Tadında...

''Bir Kez Daha''...

Sıcacık Bir Ekmek Misali...

''Sevgili''...

Tarifsiz
PsikopatIdealci

« Yanıtla #7 : Mart 21, 2007, 21:29:05 »

biz bize verilen hic biseyi tam kullanamiyos bes duyu organi buna dahil hatta bir ilim adami alim buyurmus ki .. Burnumuzu eger ki tam anlami ile yerinde kullansak yerin katlarca altindan gelen pislik kokularini da urfada otururken Ispartadan gelen gullerin  kokusunu da algilariz .. yani biz bize verilen herseyi tam anlami ile kullabilsek neler olur dusunelim

Cici
PsikopatIdealci

♥My heart is crying out for you.♥

« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2007, 19:46:41 »

iste dalga orda zaten eer kullanabilmis olsaydık bilim adamları dusunur bilgic insanlar bizden bizim ulkemizden cıkardı. Ha neden cıkmıyo ne olsa avrupa bizden 10 yıL otede....) Ve cogumus isin kolayına kacıyorus hep daha fasla onnara bensıyorus.. PooFff bıktım gerekli gereksiz onculuk eden beyinnerin dusuncelerıne sıgınmaktann + uLke dahiLİnde de boLe.. bilmem annatabildimmi

Anladım ki; Adın Ebediyete Esir Verilmiş Bir Ruhun Tadında...

''Bir Kez Daha''...

Sıcacık Bir Ekmek Misali...

''Sevgili''...

Tarifsiz
PsikopatIdealci

« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2007, 21:39:58 »

dahilik beyni kullanmak ülke ile alakali bir sey deil ki illa beyin teknolojide kullanilcak die bir kaide mi var cici bence yanlis düsünüyon Turk insani dunyanin en zeki bir kac milletinden biridir ama gelismislik ülkedeki zeki insanlarla oranli bir sey deildir .

ScreaM
PsikopatIdealci

çığℓıк çığℓığα ѕυѕυуσяυм!

« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2007, 00:08:29 »

counu kullanabilmis olsaydık dünyada olaganüstü seyler olurdu; Allah dagına göre kar verir.

Simdi adam annamıyo beyin var akıl var ama idrak edemiyo NEden? Aptalmıki. Hayır..Allah herseyin öncüsü.
Düsüncene katILIyorum Cici .

ßi de $ey varmI$ sanIrIm. HayvanLâr ßizim Göremedigimiz CanLILârI GörebiLiyorLârmI$. MeseLâ KopekLerin Ezân Okunurken ûLûmasI ßuna ßagLIymI$ diye Duydum.

Tarifsiz
PsikopatIdealci

« Yanıtla #11 : Nisan 11, 2007, 15:08:01 »

ßi de $ey varmI$ sanIrIm. HayvanLâr ßizim Göremedigimiz CanLILârI GörebiLiyorLârmI$. MeseLâ KopekLerin Ezân Okunurken ûLûmasI ßuna ßagLIymI$ diye Duydum.
ayilarin gözleri gündüzleri yildizlari sayacak kadar cok gelismis hatta atalarimiz ne oyle ayi gibi bakiosun lafini o yuzden demis.

afiLi yaLnız
IdealManyak

Exelance Aşkı :D

« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2007, 16:02:39 »

bence açıklama yetersiz olmuş.. bellekten kasıt kısa sürelimi uzun sürelimi .. çünkü beynin telencephelan [arka] bölgesinde uzun süreli bellek var .. ön bölümündeyse kısa süreli bellek var... yani hangi tarafına hangi bitki etki edicekmiş (:
çoğu olayı içgüdüsel yapıos (: beynimizin yüzde 10 dan daha az kısmını kullandıımızı biliodum.. ama zaten çok az kısmı bile çok yere etki edio.. örnek 4 gramlık hipotalamus bütün vucuda etki edio (:  rahat bırakın beyinleri yha (: ölüces nede olsa Tongue

yZ !!
ScreaM
PsikopatIdealci

çığℓıк çığℓığα ѕυѕυуσяυм!

« Yanıtla #13 : Nisan 13, 2007, 01:44:19 »

ayilarin gözleri gündüzleri yildizlari sayacak kadar cok gelismis hatta atalarimiz ne oyle ayi gibi bakiosun lafini o yuzden demis.
hImm iLginc Gercekten. MucizeLerLe doLu Hayat asLInda Ama farkInda degiLiz. Ya da GörmemezLikten geLiyoruz.

Tarifsiz
PsikopatIdealci

« Yanıtla #14 : Nisan 16, 2007, 11:48:47 »

Scream iste beyinin yapisi cozulse ölümsüzlük bile care bulur diyorlarda bosa demiyorlar beyin gercekten basli basina bir mucize

Sayfa: [1] 2
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: