En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Ekim 16, 2008, 01:58:15
839162 Mesaj 9170 Konu Gönderen: 6666 Üye
Son üye: esSra
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Ideal Club  |  Felsefe clubu  |  Metafizik  |  Reankarnasyon.
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 3
Gönderen Konu: Reankarnasyon.  (Okunma Sayısı 1945 defa)
Su
IdealForumcu

Teşekkür et +0/-0

Gürültünün içinde derin bir melodidir, sesim.. .

« : Mayıs 17, 2007, 22:21:33 »

Reankarnasyon, yani başka bir deyişle yeniden dünyaya gelme, gizemci ve ruhsal bir olaydır. Ölen birinin ruhunun başka bir vücutta yeniden hayat bulacağı inancı dünyanın en eski ve yaygın inançlarındandır. Bu inanca göre ruh 2 kere veya birkaç kere doğar ve önceki hayatını hatırlamaz.

Howard Carter ve Lord Carnavon tarafından Mısır firavunu Tutanhamon'un (Tut-Enkh-Amun'un) mezarı ve hazinesi bulundu. Bu keşif hakkında bir çok yazı yazılmış, Carter'in düşünceleri ve anlattıkları defalarca yayınlanmıştır. Bu yazıların içinde en ilginç olanı ise Carter'in anlattığı bir olaydır. Carter mezarın kapağını açtığında faravunun üzerinde bir demet kır çiçeği görüyor. Çiçeklerin doğal renklerini korudukları onu hayretler içinde bırakıyor ve o zaman Carter bin yılın sadece kısa bir an olduğunu düşünüyor.

Carter'e göre vücut, ölümsüz olan ruhun bir giysisidir. Bir vücutta bulunan ruh kendi görevini yerine getirdikten sonra vücut ölür ve ruh başka bir vücuda göç eder. Carter araştırmaları sonucu bir insanın daha önceki hayatında kim olduğunu ortaya çıkarabilecek bir metot bulur. Bu metoda göre doğum tarihini bilen her kes bir önceki hayatta kim olduğunu öğrenebilecektir.

Öncelikle doğum yılınıza göre anahtar harfinizi bulacaksınız. Daha sonra önceki hayatınızdaki cinsiyetinizi, işinizi, oturduğunuz ülkeyi belirleme şansınız olacak.

çoğunuz 'idrak yolu enfeksiyonu'ndan müstaribsiniz,
haberiniz yok ; )
nefertiti
Su
IdealForumcu

Teşekkür et +0/-0

Gürültünün içinde derin bir melodidir, sesim.. .

« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2007, 22:23:06 »

Karma doktrinine bağlı olarak tenasuh, yani ruhun bir bedenden ötekine geçtiği inancı doğdu. Böylece ölümden sonra devamlı var olma, ruhun bedenden ayrı olduğu fikri gelişmiş oldu. Bu inanışa göre, ruh kendi derecesi içinde yüksek veya alçak olarak doğar. İnsan yaptıklarına göre hayvan, bitki, insan veya tanrı şeklinde doğar. (Buna göre insan kendi kaderinin mimarıdır.) Bu doğuş, bir sebep sonuç ilişkisi içinde gerçekleşir. Manevi ve ahlaki karşılık, yani yapılanların sonucu ruhun tenasuhu ile mümkün olur. Sonraki hayatta mutlu olmak, doğru harekete bağlıdır. Her şahıs, işlerinden sorumludur. Ölümden korkmaya gerek yoktur. Devamlı yeniden doğuşlarla insan, arzularına ulaşır, devamlı bir tatmin elde eder. O, tanrı Brahma'da yaşar. Bu inanışın Hintliyi kuvvetli bir iyimserliğe ulaştırdığı ileri sürülmektedir.1

Görüldüğü gibi, Karma'da ahiret inancı yoktur; bunun yerine sürekli ölüp, tekrar dünya hayatında aynı ruhla, fakat yeni bir bedenle dirilme inancı vardır. Ancak bu, Allah'ın Kuran'da bildirdikleri ile çelişen, batıl ve sapkın bir inançtır.

Bu felsefede dikkat çeken bir başka sapkın inanç ise, insanın bir ilah olarak da doğabileceğine inanılmasıdır. Bu, tarih boyunca inanılan en batıl ve gerçek dışı iddiadır. Böyle bir iddia açıkça Allah'a şirk koşmak anlamına gelmektedir. Oysa açıktır ki, hiçbir insan ilah olamaz; tek bir İlah vardır ve O, doğurmamış ve doğurulmamıştır. Tüm kainatın ve canlıların sahibi, yaratıcısı, koruyucusu ve ilahı Allah'tır. O'nun eşi ve benzeri yoktur. Rabbimiz olan Allah, bu gerçeği Kuran'ın İhlas Suresi'nde şöyle bildirir:

De ki: O Allah, birdir. Allah, Samed'dir (herşey O'na muhtaçtır, daimdir, hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır). O, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. Ve hiçbir şey O'nun dengi değildir. (İhlas Suresi, 1- 4)

Bunun dışında bir inanca sahip olanlar doğru yoldan sapmışlardır ve dünyada da ölümden sonraki hayatta da zarardadırlar.

çoğunuz 'idrak yolu enfeksiyonu'ndan müstaribsiniz,
haberiniz yok ; )
nefertiti
Feryat
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2007, 01:35:54 »

saol
Tormentor
PsikopatIdealci

Teşekkür et +8/-17

Lich King

« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2007, 19:15:56 »

paylaşım için sağol ama ben inanmıyorum böyle bişeye

BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1

::.. ♥ M0661F ♥ ..::

« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2007, 08:39:26 »

Peki Ameliyathanelerde olan bölüme neden rearkarnasyon adı verilmiş.

Kaos İstiyorum
yagmur18
PsikopatIdealci

Teşekkür et +18/-5

d!ikkaT!mi ¢kmez k!mse,d!kkaT eder!m !$!me geLirse

« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2007, 15:22:16 »

Alakaya maydonoz : D

Bir soru sorucam cvp verebilenede tşk edicem. Eğer reankarnasyona inanan biri varsa sorum ona. Bizim dinimize göre ahiret günü herkes kendi bedeninde tekrar canlanacak ve mahşer alanına doğru yol alacaktır dimi. Peki reankarnasyon olayı doğru ise; bir tane ruh, birçokta beden varsa. Ruhumuz hangi bedende can bulucak o gün : D

çαяєѕﻨz кαℓ∂ığıηız zαмαηℓαя∂α
çαяє(ѕﻨzѕﻨηﻨz) !!!

ναzgєçιℓмєzιм єνѕєη'ιм
мєℓєğιм ємєℓ'ιм
BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1

« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2007, 15:31:23 »

Biliyorolmamana şaşmadım.

Kaos İstiyorum
yagmur18
PsikopatIdealci

Teşekkür et +18/-5

« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2007, 16:08:20 »

Eh madem sen bildiğini düşünenlerdensin. Söyle bakalım : )

çαяє(ѕﻨzѕﻨηﻨz) !!!

ναzgєçιℓмєzιм єνѕєη'ιм
мєℓєğιм ємєℓ'ιм
SchIzo.eMo
PsikopatIdealci

Teşekkür et +0/-1

{$âhsînîn ên Gûzêl Hêdîyêsîdîr. Kîrlênmêndîr....}

« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2007, 16:12:22 »

Alakaya maydonoz : D

Bir soru sorucam cvp verebilenede tşk edicem. Eğer reankarnasyona inanan biri varsa sorum ona. Bizim dinimize göre ahiret günü herkes kendi bedeninde tekrar canlanacak ve mahşer alanına doğru yol alacaktır dimi. Peki reankarnasyon olayı doğru ise; bir tane ruh, birçokta beden varsa. Ruhumuz hangi bedende can bulucak o gün : D

Gidince Öreniriz Şekerparem Cheesy

Kârâbûk'ten Kalktı Tren. Ankara'da Yaptı Fren. Wink ßenim âŞk'ıma Ihanet Eden. Ya İyi aiLe Çocuğudur. Ya'da Yüz veren Smiley

Not: Altı Çizili Sözcükleri, Istediğiniz gibi doldurabilirsiniz Wink
BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1

« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2007, 16:21:26 »

Bende size soruyorum görüyorum ki yanlış etmişim.(:
Öyle birşey var biliyorum ama buradaki rearkarnasyon ile baglantı kuramadım.

Kaos İstiyorum
yagmur18
PsikopatIdealci

Teşekkür et +18/-5

« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2007, 16:34:38 »

Aahahaha sus kısım ya : )

çαяє(ѕﻨzѕﻨηﻨz) !!!

ναzgєçιℓмєzιм єνѕєη'ιм
мєℓєğιм ємєℓ'ιм
BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1

« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2007, 16:35:35 »

Neden beni anlamıyorsunus rearkarnasyondamısınız :ddd

Kaos İstiyorum
BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1

« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2007, 16:42:55 »

Bak yagmur18; Ölmeden önceni bilmiyorsan sonrasını da bilemezsin.Doğmadan önceni bilmiyorsan sonrasını da bilemezsin.Rearkarnasyon felan hikaye.Hepimiz fosil olacağız,yakıt olacağız. :ddd

Kaos İstiyorum
kónƒüçyus
PsikopatIdealci

Teşekkür et +2/-0

düşlerimden vazgeçtim....

« Yanıtla #13 : Eylül 28, 2007, 09:08:23 »

bayanlar sakin lütfen....birbirimize saygılı olalım

Gülümse Biraz...Yaşam İÇİN....
BayanX
PsikopatIdealci

Teşekkür et +1/-1