En Ideal Forum Adresiniz!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Mayıs 26, 2012, 00:56:43
1725439 Mesaj 29011 Konu Gönderen: 27140 Üye
Son üye: Kedoundergo
En Ideal Forum Adresiniz!  | 
Ideal Sözlük
 |  Türkçe Kelimeler, Tümceler..  |  grup yorum -
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: grup yorum -  (Okunma Sayısı 455 defa)
bin avvam
IdealManyak

Teşekkür Sayısı 3

seni bir kere görebilmek için ölmedim keje.

« : Nisan 04, 2011, 14:55:25 »

dewrimci kimlikleriyle kendilerii belli edip , kimliklerine siğinan ve bir şarap misali yıllandikça güzelleşen harika bir grup - kardeş türkülerden sonra , en iyi grup olduklarini düşünüyorum ..
şarkilari şaşirtir,bazen öldürür-bazen ise sadece yaşatir ..

muhim olan karanlik,gündüzümü belli edecektir ..nafile yelken açma çığıran denizlere - alır götürür seni dalgalarinda , hiç yenilgi görmeden , kazanmaya ihtiyacımız oldugunu düşünmüyorum ..

yillar önce bu serzenişte bulundugum , lakin hiç biriyle özel bir görüşme yapamadiğim..

- konserlerinde , sadece yumruklarin birleştiği yerde kaldiğim ama hiç birine merhabalar diyemediğim insanlar ..

' bir görüş kabininde , uçurtmayi wurmasinlar filmindede çalmiştir bilirsiniz - cemocan , devrimci yürüyüşümüz gibi güzel senfonileri bulunan bu grubun yaş ortalamasının 29 olduguda bizi şaşkınlığa düşürebiliyor .. yillardir senfonilerine dewam eden , lakin bu sıralar - kemal kılıçtaroğlu - deniz baykal gibi haysiyetsiz herifler yüzünden düşen bir grup '..

aksine bizde düşmüyor - serzenişlerinizin devamını diliyorum ve size kucak dolu sevgilerimi sunuyorum : )

korkma sadece toprağa gideceksin...sonra toprak olacaksın.sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin.oradan özüne ulaşacaksın.çiçeğin özüne bir arı konacak,belki o arı ben olacam ...
bin avvam
IdealManyak

Teşekkür Sayısı 3

« Yanıtla #1 : Nisan 04, 2011, 14:58:33 »

-dayanirdim herşeye ben şu yokluğun olmasaydi gibi nacizhane sözleride bulunuyor , ' pencerene bak bir yarali kırlangıç var , yüreğine al onu alev gözlü yâr'

gibi , muhteşem sözleride cabasidir : ) gerçekten , uzun süredir dinlediğim dağlarin yücesinde ateşler yanar dediklerinde .. çıkıp 5-10 kişi ateş yakmayıda bir onur bildik hep .. sözleri ile bile yaşanan , sözleri duygusallaştiran masumiyet ..bakmayin siz, bu grubun bir parçasiyla,239048903480984234 büyük rakı bitirilebiliyor : )

korkma sadece toprağa gideceksin...sonra toprak olacaksın.sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin.oradan özüne ulaşacaksın.çiçeğin özüne bir arı konacak,belki o arı ben olacam ...
bin avvam
IdealManyak

Teşekkür Sayısı 3

« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2011, 15:02:54 »

mesela 'seher yeli kiz' - diye söylendikleri şarki .. ben bunu bir çağrişim olarak görüyorum - ürperiyorum dinlerken , kim bu seher yeli kız ? yada bu nasil bir ifade  - değişik bir ifade şimdilerde biz - canım,cicim,bebişim,bebeyim,hayatim vesaire gibi saçma şeyler söylemek yerine ..

-kömür gözlü kız - seher yeli kız - : ) değil mi ? mantıklısıda bu ..

( özellikle bu parçanin 1:47 sn sindeki müziğede hasta oluyorum abiciğimmm )

-seher yeli kiz , seher yeliz kiz - sende yarinlarını aldın demek,aldında girelim dalgalara ..

" gece saçli kiz ,gece saçli kiz sende anadan kaçtin demek geçtinde koştun sevdalina ..yurdun bekler haydi saril ak duvağa ." bitti - 
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2011, 15:04:30 Gönderen: alkislarlayasiyoRUM » Logged

bin avvam
IdealManyak

Teşekkür Sayısı 3

« Yanıtla #3 : Nisan 04, 2011, 15:07:54 »

mesela bir sivasli olarak utanç duyduğum bir olayda , madimak olaylaridir .. ve bu destani , dilden dile getiren bir türkü - acisini almiştir açikcasi ..

"Yumrukluyorum duvarları,yumrukluyorum
kara gecenin bedenini
Ellerim kan içinde,nehirler taşmış yanaklarımda
37 can, 37 gül çatlamış susuzluktan
sivasın içinde
Nasıl -uyku- tutar gözlerimi
Döne döne semaha duranlar tutuştu önce
Sonra türküler sonra da şiir çığlıksız
düştü türkülerin
yanı başına
Sivas Sivas yiğitlik midir emanet cana kıymak
Yiğitlik midir bir tutam ışığı kör
bıçakla güneşten koparıp
karanlığa kurban etmek
Söyle hangi kitapta vardır elleri kolları bağlıyı yakmak
Var mıdır kardelen akınında bir avuç
inciyi ateşte tutmak loov
Böyle garip düştüğüme bakma, böyle mahsun durduğuma
Varsın ateşim suskunlukla beslensin
Benimde yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik

Senin de dağların var Sivas senin de dağların
Dağlarında Şahanların!
"

` beni tedirgin eden bu olay , ayrica beni yipratiyorda .. okuyabilirsiniz . )
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2011, 15:09:10 Gönderen: alkislarlayasiyoRUM » Logged

Elsa
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 32

« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2011, 16:57:11 »

17 nisanda bakırköye geliyorlar. şimdiden heyecanlıyım.
HeLin
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 514

tırnaklarına gözyaşı ojeleri süren.

« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2011, 23:09:11 »

geçmiş-şimdi-gelecek ,, hep oldu hep olacak.

Hepinizin aLter egoSuyum.
Luthien
PsikopatIdealci

Teşekkür Sayısı 7

« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2012, 15:20:56 »

farklı şehirlerde yaşayan binlerce insanı bakırköy'de bi araya getiren grup oldu dün. geçen yıl da konsere katılmıştım ama bu yıl başka bi coşku vardı sanki. yağmurda ıslandık, güneşte yandık, hiç tanımadığımız insanlarla türküler söyleyip halaylar çektik yine. güzeldi çok.
Sayfa: [1]
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: